۸۰۰ مرکز در کشور به دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری خدمات ارائه می کنند

حسینی با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ مرکز مشکلات ویژه یادگیری در کشور به دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری خدمات ارائه می کنند گفت: ۶۶ مرکز از این تعداد در استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند که برای هر مرکز ۱۰ میلیون تومان به زودی تخصیص خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «سید جواد حسینی» در نشست شورای هماهنگی و پشتیبانی آموزش و پرورش استثنائی استان گفت: آموزش و پرورش استثنایی تمامی ماموریت های آموزش و پرورش عادی را در تمامی حوزه های تعلیم و تربیت برعهده دارد و یکی از تخصصی ترین سازمان های تابعه وزارت آموزش و پرورش است و علاوه بر آن، آموزش و پرورش استثنایی وظیفه توان‌بخشی دانش آموزان با نیازهای ویژه را نیز بر عهده دارد.

 

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور گفت: دو مقطع متوسطه پیش حرفه ای و حرفه ای نیز علاوه بر مقاطع عادی در آموزش و پرورش استثنایی وجود دارد و دوره پیش دبستانی در آموزش و پرورش استثنایی اجباری و از بدو تولد است، ۷ گروه تحت پوشش تعلیم و تربیت و توان بخشی آموزش و پرورش استثنایی ‌قرار دارند و ۳ گروه دیگر نیز به این ۷ گروه اضافه خواهد شد.

 

حسینی با بیان اینکه تعلیم وتربیت دانش آموزان با نیازهای ویژه بین ۵ تا ۱۰ برابر فرصت، زمان، اعتبار و تخصص بیشتر نیاز دارد گفت: از چند جهت به آموزش و پرورش استثنایی نگاه ویژه ای وجود دارد، این آموزش و پرورش پیشرو نظام تعلیم و تربیت است، حساسیت ویژه ای بر روی این آموزش وپرورش در حوزه عدالت ترجیحی آموزشی وجود دارد و کار در حوزه تعلیم و تربیت دانش آموزان استثنایی بسیار سخت و تخصصی است.

 

وی گفت: برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی کلیه نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش دبستانی در بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ پایگاه به صورت سالانه، ارائه خدمات به دانش آموزان دارای مشکلات یادگیری از طریق بیش از ۸۰۰ مرکز مشکلات ویژه یادگیری و با رویکرد فعال، مدرسه محور و مربی محور، طرح تلفیقی فراگیر با پوشش بیش از ۷۰ هزار دانش آموز در ۲۱ هزار مدرسه عادی و طرح هدایت با هدف تامین تجهیزات هوشمند آموزشی برای کلیه دانش آموزان کم برخوردار چهار قلمروی است که آموزش و پرورش استثنایی به آموزش و پرورش عادی خدمات ارائه می دهد.

 

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور با بیان اینکه سازمان آموزش و پرورش استثنایی در حوزه ستادی و سطح ادارات کل دارای ساختار خوبی است گفت: عدم وجود هماهنگی بین بخشی در حوزه معاونت های ادارات کل در خصوص آموزش و پرورش استثنایی و لزوم همکاری معاونین با آموزش و پرورش استثنایی یکی از دلایل ایجاد شورای هماهنگی، پشتیبانی و توسعه آموزش و پرورش استثنایی در سطح استان ها است.

 

حسینی گفت: ساختار آموزش و پرورش استثنایی در سطح مناطق ۷۶۰ گانه آموزش و پرورش استثنایی حلقه مفقوده است و تشکیل این شورا در سطح مناطق می تواند جبران کننده این حلقه مفقوده باشد.

 

وی با بیان جهت گیری های نظام های تعلیم و تربیت مترقی دنیا گفت: در نظام های تعلیم و تربیت مترقی دنیا توجه ویژه ای بر دسترسی پذیری تمامی امکانات آموزشی برای همه افراد و حرکت به سمت تلفیق و فراگیر سازی با آموزش های فردی شده وجود دارد.

 

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور افزود: طرح تلفیقی فراگیر در آموزش و پرورش استثنایی گامی برای حرکت به سمت فراگیر سازی است که این برنامه از زمان اجرا تاکنون ۸۰ برابر رشد داشته است و در حال حاضر نزدیک به ۷۰ هزار دانش آموز استثنایی‌ در ۲۱ هزار مدرسه عادی پذیرا در حال تحصیل هستند.

 

حسینی با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ مرکز مشکلات ویژه یادگیری در کشور به دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری خدمات ارائه می کنند گفت: ۶۶ مرکز از این تعداد در استان خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند که برای هر مرکز ۱۰ میلیون تومان اعتبار به زودی تخصیص خواهد یافت.

 

وی با بیان اینکه حدود ۳۰‌ درصد دانش آموزان به شبکه ارتباطی یا وسایل هوشمند جهت اتصال به شبکه شاد دسترسی ندارند اظهار کرد: تاکنون با مشارکت خیرین ۳۶۱ هزار تبلت و گوشی هوشمند به دانش آموزان کم برخوردار اهدا شده و در سال جاری ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تامین تبلت و گوشی هوشمند از طریق سازمان نوسازی مدارس به استان ها اختصاص خواهد یافت.

کد خبر 1124341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha