همایون سلیمی: مرزی میان طراحی و نقاشی های کاویان هازلی نیست

«جزاز کل»عنوان چهارمین نمایشگاه انفرادی «کاویان هازلی» بود که از پنجم تا ۱۶ آذرماه در گالری والی برپا شد ودر آخرین روز برپایی این نمایشگاه همایون سلیمی،زروان روحبخشان و رضا خدادای دربازدیدی که از این نمایشگاه داشتند، درباره آثار این هنرمند سخن گفتند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی این نمایشگاه، همایون سلیمی گفت:«کاویان هازلی» را از دوره دانشجویی اش می شناسم، او همواره دانشجوی تجربه گرو پرکاری بود وتمام وقت و انرژی اش را صرف طراحی و نقاشی می کرد و به توجه به شناختی که از او دارم مسیر درستی را پیش گرفته و آینده درخشانی را برای او پیش بینی می کنم.

این نقاش ادامه داد: یکی از مهم ترین ویژگی های آثار کاویان هازلی این است که طراحی و نقاشی هایش آن چنان به هم تنیده شده اند که نمی توان این دو را از هم جدا کرد و میان آن ها تمایزی قائل شد.

این مدرس دانشگاه افزود:جزییات و ظرافت از مشخصات بارز طراحی ها و نقاشی های کاویان هازلی است و او برخلاف برخی از طراح ها که به سرعت آثارشان به سرانجام می رسند، زمان زیادی صرف طراحی هایش می کند.

رضا خدادادی هم درباره نمایشگاه «جزء از کل» گفت: قریب به 15 سال است که کاویان هازلی را می شناسم، او هنرمند تجربه گرا و پرکاری است وآثار متنوع و متعددی در قالب طراحی، نقاشی و مجسمه خلق کرده است.

به گفته این مدرس دانشگاه؛ هازلی هنرمند دغدغه مندی است و در آثارش فرهنگ، هنر و ویژگی سرزمینی که در آن زاده و بارور شده را به تصویر کشیده است و به خوبی می توان این ویژگی ها را در آثارش مشاهده و بررسی کرد.

این نقاش ادامه داد: در آثار کاویان هازلی به خوبی می توان روند فعالیت پژوهشی را مشاهده کرد و او از طراحی به جای کلمه برای ارائه پژوهش هایش استفاده کرده است.

جنبه های طراحی درآثار کاویان هازلی بسیار بارز است و این موضوع را می توان در نقاشی های او هم مشاهده کرد.

این هنرمند ادامه داد: در کارهای پیشین کاویان هازلی به نوعی شاهد نوعی واقع گرایی اجتماعی و سیاسی بوده ایم اما در نمایشگاه «جز از کل» با پررنگ شدن جنبه های تخیلی، کار او از این فضا فاصله گرفته و این نشان می دهد که این هنرمند قدم در دنیای ناشناخته ای گذاشته است.

زوان روحبخشان هم گفت: اگر هر روز را به کوچه‌ای تشبیه کنیم، زندگی شهر بزرگی خواهد بود که کاویان هازلی در محله‌های آن قدم می‌زند؛ او با نگاه به پیرامون و تامل در آنچه می‌بیند، تصاویری را تولید می‌کند که لحظه‌ای از مواجهه وی با زندگی روزمره است.

 او افزود: همه ما به نوعی درگیر خاطره هایمان هستیم و هازلی نیز این گرفتاری را دارد  و در آثارش به نوعی این خاطرات به شکل موهوم نمود پیدا می کنند و به نوعی می توان  شاهد ردپای عواطف و احساساتش دراین طراحی ها باشیم.

به گفته این منتقد هنری؛ هرچند که ثبت لحظاتی از این دست در عکاسی آنی یا اسنپ شات بسیار اتفاق افتاده، اما زمانی که کاویان صرف این طراحی‌ها کرده همچون گذر زمان از واقعه یا لحظه‌ای خاص، فضایی همچون ساختار خاطرات و روند تحریف آن در ناخودآگاه ایجاد کرده است. چنین است که کاویان هازلی فاصله زیباشناختی کلاسیک را به چالش کشیده و ما را در برابر تصویر مستندگونه قرار می‌دهد نه امر زیبا!

کاویان هازلی نقاش، طراح و مجسمه ساز متولد 1365 سنندج است. او فارغ‌التحصیل هنرستان گرافیک و دانش‌آموخته‌ کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته‌ نقاشی است. کاویان هازلی عضو پیوسته انجمن هنرمندان نقاش ایران است.

کد خبر 1124742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha