به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «حمید فدایی»، امروز (دوشنبه 22 آذر) از راه اندازی آزمایشگاه و کارگاه مرمت اشیای تاریخی در تخت جمشید خبر داد و در جمع خبرنگاران گفت: در این آزمایشگاه، اشیای منقول تاریخی و فرهنگی مورد مرمت قرار می گیرند.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید افزود: در کمترین زمان ممکن برای ایجاد این کارگاه مرمتی، فضای مناسب در نظر گرفته شد و ایزوگام پشت بام و رنگ کاری دیواره ها، طراحی و تقسیم بندی فضای داخلی، اجرای برق و روشنایی، تهیه و نصب وسایل حفاظت الکترونیک به انجام رسید.
وی اضافه کرد: بخشی از ابزار، تجهیزات و مواد ضروری آزمایشگاه نیز فراهم شده و در اختیار کارشناسان مرمت قرار گرفته است و این کارگاه با هدف انجام اقدامات اولیه حفاظت اضطراری برای آثار و اشیای تاریخی و فرهنگی چند هزار ساله که طی کاوش های باستان شناسی در منطقه به دست آمده راه اندازی شده است.
فدایی تاکید کرد: تخت جمشید در دهه های قبل از انقلاب اسلامی از نخستین محوطه هایی بود که دارای آزمایشگاه حفاظت و مرمت بوده و محوطه ارزشمند تخت جمشید به عنوان یک سایت موزه بزرگ باستان شناسی در زیر فضای باز است.
وی ادامه داد: نمایش و عرضه آثار و اشیا در این سایت موزه که ساختمان موزه تخت جمشید را نیز به عنوان یکی از اجزای مهم در بر میگیرد بدون توجه به حفاظت و مرمت آثار امکان پذیر نیست. نیست.
«محمدرضا علیخواه»، کارشناس حفاظت و مرمت آثار تاریخی و مسئول این آزمایشگاه نیز گفت: آزمایشگاه و کارگاه مرمت برای رفع آسیب های فیزیکی و شیمیایی میراث فرهنگی کشور تلاش می کند و در این کارگاه و آزمایشگاه آثار تاریخی مانند ظروف سفالی، سنگ نبشته ها، قطعات سنگی نقش برجستههای تخت جمشید، آجرهای لعابدار، الواح و اثر مهرها و... از آسیب هایی همچون تخریب های شیمیایی و آسیب های فیزیکی و بیولوژیکی مورد ارزیابی و حفاظت مرمت قرار میگیرد.
«انسیه شیری»، کارشناس حفاظت و مرمت آثار و از همکاران راه اندازی این آزمایشگاه نیز عنوان کرد: ابزار و مواد آزمایشگاه در حال تکمیل است و امیدواریم تا پایان امسال علاوه بر انجام آزمون های شناسایی در زمینه انواع نمک های محلول موفق به تکمیل آزمایش های مکانیک خاک مصالح نیز شویم.
نظر شما