«وحید واسطه» به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: از 11 دشت استان هشت دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی است که این دشت ها در جنوب استان و مربوط به دشت اسفراین، جاجرم، صفی آباد، شیروان و فاروج است که اولویت تغییر الگوی کشت و اجرای برنامه های بهره وری از آب با این نقاط است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، با بیان اینکه سه دشت استان اصلا آبخوان زیر زمینی ندارد که اگر می داشت هم جز همان دشت های ممنوعه و ممنوعه بحرانی می شد، گفت: چهار دشت ممنوعه و همین تعداد ممنوعه بحرانی است.
واسطه گفت: سال گذشته بیشترین کسری مخزن مربوط به دشت اسفراین و بعد از آن دشت شیروان و فاروج بوده است.
وی به عواقب اُفت آبهای زیر زمینی هم اشاره کرد و گفت: وقتی سطح آب شیرین اُفت می کند جبهه آب شور از کف و مناطق دارای کیفیت پایین، به سمت آبخوان اصلی نفوذ می کند که این هجوم به نشست زمین منجر می شود و کاهش آب دهی چاه ها، قنوات و چشمه ها هم از دیگر عواقب آن است.
واسطه گفت: اُفت سطح آب های زمینی سال گذشته از 20 سانتیمتر تا 1.5 متر بوده و متوسط افت سطح آب در استان 40 سانتیمتربوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی افزود: آلودگی در زمان کاهش آب با توجه به ثبات آلاینده ها، بیشتر دیده و در دوره های خشکسالی پتانسیل آلوده شدن آب بیشتر می شود.
نظر شما