نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی آستان قدس رضوی افتتاح شد

نمایشگاه دستاوردهای آستان قدس طی مراسمی با حضور «عبدالحمید طالبی» رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در تالار قدس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، نمایشگاه دستاوردهای آستان قدس امروز(۲۵ آذر)، طی مراسمی با حضور «عبدالحمید طالبی» رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در تالار قدس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی افتتاح شد. در همین راستا موسساتی همچون بنیاد پژوهش‌های اسلامی، بنیاد فرهنگی رضوی، دانشگاه‌های بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم اسلامی رضوی، موسسات به نشر و آفرینش‎‌های هنری، سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در این نمایشگاه به عرضه آثار و دستاوردهای علمی و پژوهشی خود می‌پردازند.

 

موسسه آفرینش‌های هنری در کنار سایر مراکز علمی آستان قدس رضوی در این نمایشگاه حضور یافته و به عرضه و معرفی مجموعه ۸ جلدی «شاهکارهای هنری» و کتب پژوهشی ادبی و هنری شامل، «کاشیکاری در حرم مطهر رضوی»، «بهشت هنر»، «نقش نهان»، «نسیم ملکوت»، «روضه رضوان» و «گوهری» می‌پردازد.

 

همچنین معرفی کتب ادبی منتشر شده در این موسسه از سال ۹۷ به بعد با عناوین «باب هفتم بهشت»، «از سمت گناباد»، «شوق زیارت ، «با عشق تا دمشق»، «دیوان محرم خراسانی»، «دیوان آذر خراسانی»، «دیوان نگارنده»، «چلچراغ هدایت»، «چلچراغ صلوات» و آشنایی با کارهای در دست اقدام این موسسه همچون «کاشیکاری در صحن‌های کهن حرم رضوی»، «مقرنس ۱ و ۲»، «حجاری در هنر و معماری حرم مطهر رضوی»، «آثار چوبی در حرم مطهر رضوی» و«فلزکاری در حرم مطهر رضوی » از دیگر دستاوردهای پژوهشی این موسسه در نمایشگاه یاد شده است.

 

همچنین در این نمایشگاه، طراحی نظام واره برنامه‌ریزی فعالیت‌های موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با رویکرد مسئله محور در قالب‌های زیارت، هنر، مکتب، ارکان تحولی موسسه، رویکردهای تحولی و کلان پروژه در زمینه تحولات محصولات فرهنگی هنری(سوغات زائر) و در قالب پوستر و شاسی برای مخاطبان تبیین شده است.

 

رونمایی از کتاب‌هایی همچون «روش‌های تصمیم‌گیری چند شاخصی»، «روش‌های تصمیم‌گیری»،«ورزش سالمندی و طرح نهایی سالمندی» و ثبت اختراعات دانشجویان دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) با موضوعات، دی اکسید کربن بازدمی، مواجهه فردی با نور، دستگاه آنالایزر، دستگاه تحریک گرمایی جهت سنجش آستانه درد، دستگاه صفحه شطرنجی، دستگاه کدورت سنج، دستگاه منبع نور، دستگاه نوکو اسپری و مواجهه فردی با نور از جمله دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) است که در این نمایشگاه درمعرض دید عموم قرار گرفته است.

 

سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در غرفه‌ای مجزا به معرفی و دستاوردهای علمی و پژوهشی خود از ابتدای تاسیس تا کنون پرداخته است، این سازمان ضمن ارائه پژوهش‌های انجام شده، پایان‌نامه‌ها، مقالات و کتابهای منتشر شده طی دو سال اخیر را نیز به بازدیدکنندگان معرفی کرده است.

 

یکی از برنامه‌های محوری بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این نمایشگاه رونمایی از ۱۲ اثر فاخر پژوهشی از جمله جلد چهل و سوم کتاب ارزشمند «المعجم فی فقه لغة القرآن و سر بلاغته»، «آسیب‌شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی»، «حسابداری وقف»، «خادم تراز؛ چهل شایستگی خادم امام رضا(ع)»، «شیعه و مکتب گنوسی»، جلدهای اول و دوم «عیون اخبار الرضا» و «تاریخ میهمانسرای آستان قدس رضوی» است.

 

همچنین آثار منتشر شده از سال گذشته تا کنون، معرفی کتابهای برگزیده در محافل علمی و جشنواره‌های متعدد و برخی از عناوین همایش‌ها و نشست‌های علمی و تخصصی یک سال گذشته از دیگر فعالیت‌های این مرکز در نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی آستان قدس رضوی است، دانشگاه علوم اسلامی رضوی نیز در این نمایشگاه علاوه بر عرضه و معرفی مجلات علمی، به معرفی تازه‌های نشر خود در سال جاری پرداخته است.

 

«آسیب‌های ادعایی حاکمیت دینی؛ بررسی و نقد قرآنی و روایی»، «درآمدی بر دانش غریب القرآن؛ با نگاهی به نقش شیعه در پیدایش و گسترش آن»،«کلیات حقوق اسلام»،«مبانی اقتصاد سنجی مقدماتی»،« اخلاق حرفه‌ای آموزش در منابع اسلامی»،«مهندسی قرارداد اجاره موقوفات در سنجۀ اصل رعايت غبطۀ وقف» و «فقه فضای مجازی» از جمله آثار عرضه شده این دانشگاه است.

 

بنیاد فرهنگی رضوی در این نمایشگاه در قالب پوستر به معرفی مدرسه کارآفرین به عنوان محلی برای پرورش نوآوران ملی پرداخته و فعالیت این مدارس را در مقاطع مختلف تحصیلی به مخاطبان معرفی کرده است. طراحی و برنامه نویسی سامانه یادگیری بر خط مدارس امام رضا(ع)، نقش آفرینی همه شرکای تربیتی (معلم- دانش آموز و ولی) و جذابیت محیط کاربری از برنامه‌های تحولی مدارس امام رضا(ع) بشمار می‌رود که در این نمایشگاه معرفی شده است.

 

همچنین معرفی دستگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی و اهداف آنها همچون دستگاه جمع جادوی، کارگاه‌های آموزش قلم زنی و حکاکی روی سنگ و مس، ماشین تقریب یا گرد کردن عدد و بازی گردونه از دیگر دستاوردهای این بنیاد است که در در معرض دید عموم بازدیدکنندگان این نمایشگاه قرار گرفته است.

 

گفتنی است این نمایشگاه از ۲۴ تا ۲۷ آذرماه همزمان با هفته پژوهش در تالار قدس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی دایر است.

کد خبر 1127737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha