به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، امام جمعه چوار، ظهر امروز(۲۶ آذر) در خطبه های این هفته نماز جمعه در مسجد مقدس صاحب الزمان(عج) این شهر با اشاره به خطبه هشتاد و دوم کتاب شریف نهج البلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی(ع) در این خطبه می فرماید که من چگونه توصیف کنم سرایی را که آغاز آن سختی و مشقت است و پایانش نیستی و فناست، در حلالش حساب و در حرامش عقاب است، آن کس که در آن ثروتمند شود با انواع آزمایشها روبرو می شود و آن کس که فقیر گردد، محزون می شود، کسی که به سرعت به دنبال آن برود به آن نمی رسد و کسی که آن را رها سازد، به او روی می آورد، آن کس که با دنیا بنگرد به او بصیرت و بینایی می بخشد و آن کس که به دنیا بنگرد نابینایش می کند.
حجت الاسلام« شهاب الدین میهن پرست» در ادامه با اشاره به 13 جمادی الاولی سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، تصریح کرد: حضرت فاطمه(س)، یک رهبر واقعی با جهادی نمونه است، فاطمه ی زهرا(س) در نقش یک رهبر واقعی است، همان طور که امام بزرگوار فرمودند که اگر فاطمه زهرا(س) مرد بود، پیغمبر می شد.
وی افزود: یعنی فاطمه زهرا(س) یک رهبر به تمام معنا، مثل یک پیغمبر و مانند یک هدایتگر عموم بشر است، جهاد آن بزرگوار حضرت زهرا(س) در میدان های مختلف، یک جهاد نمونه است، جهاد فقط شمشیر گرفتن و جنگ کردن در میدان قتال نیست جهاد شامل جهاد فکری، جهاد عملی، جهاد تبیینی، تبلیغی و جهاد مالی است.
امام جمعه چوار با بیان اینکه یکی از درس های اساسی زیارت عاشورا تبیین فرایند دشمنی و توطئه جریان طاغوت با ارزش های الهی و رهبران الهی است، گفت: جریان طاغوت برای از بین بردن ارزش ها و رهبران الهی از ترور سه مرحله ای استفاده می کند، ترور شاخص ها، ترور شخصیت ها و ترور شخص ها است.
حجت الاسلام میهن پرست بیان کرد: آنچه باید در برابر این ترورها انجام گیرد، راهبرد تبیین در سه بعد تبيين شاخص ها، تبيين شخصيت ها و تبيين شخص ها است، آنچه در مقام حضرت صدیقه طاهره(س) تحقق یافت، همین راهبرد سه بعدی است، به طور مثال خطبه فدکیه مواضع سیاسی حضرت فاطمه (س) علیه نظام حاکم و سرزنش مصادره کنندگان فدک و خلافت را در بردارد.
وی بیان کرد: در این خطبه بر ایجاد وحدت در جامعه اسلامی و دوری از تفرقه و نفاق، ذیل پذیرش امامت و ولایت اهل بیت(ع) تأکید شده است، این خطبه به دلیل در برداشتن مجموعه ای از معارف در زمینه های توحید، معاد، نبوت و بعثت پیامبر اسلام(ص)، عظمت قرآن، فلسفه احکام و ولایت، از نفیس ترین میراث های دینی حضرت فاطمه(س) معرفی شده است.
امام جمعه چوار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ۲۷ آذر سالروز شهادت شهید مفتح و هفته وحدت حوزه و دانشگاه، ابراز کرد: دیدیم و شنیدیم که حتی قبل از پیروزی انقلاب نیز شعار «روحانی، دانشجو پیوندتان مبارك» در راهپیمایی های عظیم و میلیونی مردم انقلابی کشور ما یکی از شعارهای اصلی و اساسی بود.
حجت الاسلام میهن پرست بیان کرد: طلب وحدت بین حوزه و دانشگاه از سوی مردم و ابراز شادمانی و حمایت آنان در لحظاتی که بارقه این عمل انسانی و اجتماعی را مشاهده می کردند، ناشی از چند عامل بوده و هست، نخست آنکه این دو قشر در حرکت های اجتماعی و در روند تحول فکری و فرهنگی جامعه ما نقشی ارزنده و والا داشته اند و دارند.
وی افزود: دوم آنکه علی رغم هدف مشترك، دشمن مشترك این دو قشر مبارز و انقلابی، در بسیاری از لحظات تاریخ هوشیارتر از آنان عمل کرد و به برنامه خویش که ایجاد شکاف و افتراق بین این دو قشر بود جامه عمل پوشاند.
امام جمعه جوار گفت: آن سخت کوشی در آموختن که از مميزات حوزه های علمیه است، باید در دانشگاه به عنوان سنت اصیل دانش آموزی به کار گرفته شود و آن آینده نگری همراه با طرح و برنامه که از مشخصات محیط دانشگاهی است باید در حوزه ها پذیرفته شود.
وی گفت: آن هماهنگی و اختلاط سازنده با مردم جامعه که از روش های سازنده و سالم و از ممیزات بارز حوزه های علمیه است باید در دانشگاه ملحوظ باشد، دانشجو باید مردم جامعه خود را عملا و از نزدیک بشناسد و آموختن دانش نباید او را از ارتباط مستقیم با مردم محروم کند.
حجت الاسلام میهن پرست خاطرنشان کرد: همچنان که ارتباط دائم و پیوسته با مردم و آگاهی از دردها نیازها و خواست های روزمره مردم نباید طلبه و دانشجو را از کسب علم که چراغ راه جامعه است باز دارد.
نظر شما