به گزارش خبرگزاری شبستان، همزمان با برگزاری چهلوچهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم،اساتید قرآن از تاثیر برگزاری مسابقات قرآن در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه می گویند. محمد انجم شعاع مدیرعامل اتحادیه کشوری موسسات و تشکلهای قرآن و عترت درباره تاثیر برگزاری مسابقات قرآن در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه اظهار کرد: برگزاری رقابتهای قرآنی در هر سطح و رتبهای که باشد، در ترویج فرهنگ قرآنی و توجه مردم به این فرهنگ موثر خواهد بود؛ ما هرچقدر که در حوزه مسابقات قرآنی فعالیت داشته باشیم، کاری ارزشمند محسوب میشود؛ ما معتقدیم برگزاری چنین مسابقاتی باید در کشور افزایش پیدا کند تا ثمره آن در جامعه نمایان شود.
لزوم تکریم قهرمانان قرآنی کشور/ مسابقات قرآنی باید بهصورت مردمی برگزار شود
وی ادامه داد: باید به گونهای عمل کنیم که برگزاری مسابقات قرآنی و تلاوتها به کام مخاطبان بنشیند تا افراد بیشتر ترغیب به شرکت در مسابقه شوند؛ این مسابقات بهعنوان یک رقابت معنوی در کشورهای مسلمان برگزار میشود و قطعاً اگر در جوامع، فرهنگ قرآنی ترویج شود، بسیاری از مشکلات امروزی اصلاً به وجود نخواهد آمد؛ لذا نَفس این کار بسیار باارزش است.
مدیرعامل اتحادیه کشوری موسسات و تشکلهای قرآن و عترت تصریح کرد: تکریم افراد قرآنی همواره مورد تأکید ائمه اطهار (علیهمالسلام) بوده و از طرفی رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها اعلام کردند که قهرمانان قرآنی باید مورد تکریم قرار بگیرند.
انجمشعاع تاکید کرد: برگزاری مسابقات قرآنی باید در کل کشور به یک فرهنگ تبدیل شود و اگر اینطور شود، روز به روز شاهد گرویدن نوجوانان و جوانان به قرآن خواهیم بود؛ تکریم افراد برگزیده قرآنی نیز موجب ترغیب سایر جوانان به قرآن خواندن و حفظ سورههای آن و حتی شرکت در مسابقات قرآنی میشود.
وی با اشاره به اینکه مسابقات قرآنی اگر به خوبی تبلیغ و برگزار شود، بهعنوان یک امر اثرگذار در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی عمل خواهد کرد، تصریح کرد: برای اینکه اقشار بیشتری در مسابقات شرکت کنند، باید برگزاری مسابقات توسط مردم انجام شود و از همه مهمتر اینکه این اقدام مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار دارد و اگر مسابقات قرآنی مردمیتر شود، طبیعی است که اثرگذاری این کار در جامعه بیشتر نمایان خواهد شد و فرهنگ قرآنی بیش از بیش در کشور ترویج پیدا میکند.
مدیرعامل اتحادیه کشوری موسسات و تشکلهای قرآن و عترت خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان راهکارهای مردمی برگزار کردن مسابقات قرآن را بررسی کنند و از آنجا که مردم به قرآن و مسابقات معنوی علاقه دارند، قطعاً این اقدام میتواند نتیجه فوقالعادهای برای کشور داشته باشد.
باید با ابزارهای تبلیغاتی حوزه مسابقات قرآنی را عمومیتر کرد/ تأکید بر اهمیت بار آموزشی مسابقات قرآن
بنابراین گزارش، علیاکبر توپچی از اساتید قرآنی کشور گفت:قطعاً یکی از موضوعاتی که درزمینهٔ بحث ترویج قرآن و ایجاد توجه بیشتر به آن علیالخصوص در میان اقشار نوجوان و جوان کشور موثر واقع میشود، بحث مسابقات قرآن است.
رئیس سابق فرهنگسرای قرآن ادامه داد: کسانی که در عرصه فعالیتها و کلاسهای آموزشی قرآنی حضور دارند باید بهنوعی توانمندیهای خود را بسنجند و به نمایش بگذارند و مسابقات قرآن چنین بستر مهمی را ایجاد میکند.
توپچی با تأکید بر اینکه مسابقات قرآنی هم در بعد آموزشی بسیار مؤثر است و هم در بعد جذب مردم بهسوی قرآن، افزود: مسابقات قرآن بار آموزشی هم دارد.اگر بهصورت عمیقتری به مسابقات قرآنی نگاه کنیم میبینیم که بستر مسابقات هم میتواند باعث جذب علاقهمندان به حوزه قرآن شود هم باعث به وجود آمدن یک رقابت سازنده و هم میتواند به قهرمانپروری که در بخش قرآنی به آن نیازمندیم، دامن بزند.
وی جایگاه مسابقات قرآن را بسیار مفید و رفیع ارزیابی کرد و اضافه کرد: قطعاً و یقیناً اگر سازمانها و نهادها بهصورت جدی به مسابقات قرآنی بپردازند ما شاهد ارتقای سطح فعالیتهای قرآنی و استقبال مردم از این مسابقات خواهیم بود.
این استاد قرآنی کشور همچنین تصریح کرد: در مسابقاتی که جنبه ملی دارد و دایره گستردهتری را شامل میشود باید از ابزار تبلیغاتی بیشتری استفاده کرد تا این مسابقات از حالت قشری و گروهی خارج شود. موضوع قرآن یک موضوع فراتر از یک قشر خاص است و همه مردم و مسلمانان به قرآن علاقه دارند.
توپچی تأکید کرد: ما باید تلاش کنیم که مسابقات متعلق به یک قشر خاص نشود. لازمهاش هم حتماً این نیست که همه در مسابقه شرکت کنند اما باید با بحثهای تبلیغاتی و بهرهگیری از فضای مجازی و ظرفیتهای صداوسیما باید بستری را فراهم کنیم که حوزه قرآنی کمی عمومیتر شود از آنطرف جاذبههایی ایجاد کنیم که مردم هم بتوانند به یکشکلی در این مسابقات حضورداشته باشند.
وی همچنین پیشنهاد کرد: میتوان با طراحی برنامههای جانبی در طول برگزاری مسابقات قرآنی به متن مردم ورود کرده و مسابقات را با اقبال بیشتری برگزار کنیم.
بهترین راه ترویج فرهنگ قرآنی استفاده از فضای مجازی است
همچنین رحیم خاکی در پاسخ به این سوال که برگزاری مسابقات قرآن چه تأثیری در ترویج فرهنگ قرآنی در کشور دارد، اظهار کرد: برگزاری مسابقات قرآنی از این جهت حائز اهمیت است که جوانان و نوجوانان را به شرکت در جلسات قرآن تشویق میکند؛ قرائت قرآن با صوت موجب علاقهمند شدن جوانان به قرآن میشود.
وی با بیان اینکه انس جوانان با قرآن موجب اصلاح رفتارها میشود، تصریح کرد: طبیعتاً پرداختن به مسابقات قرآن موضوعیت جدی دارد، چراکه میتواند موجب قرآنی شدن جامعه و گرویدن جوانان به قرآن شود؛ قرآن بهترین کتاب با موضوع چگونه زندگی کردن است، لذا هرچه مسابقات قرآنی و معنوی با روشهای جذاب در جامعه برگزار شود، افراد بیشتری به قرآن گرویده میشوند و نتیجه این کار هم به نفع کل جامعه خواهد بود.
رئیس فرهنگسرای قرآن افزود: درحال حاضر کمیتههای تخصصی برای زیرنظر داشتن مسابقات شکل گرفته است که امری مفید و در راستای بالا بردن سطح مسابقات محسوب میشود؛ عمل به اساسنامهها و مصوبات ستادهای مختلفی که در جریان برگزاری مسابقات تصمیم میگیرند و ایجاد نظم و انضباط برای کیفیت بخشی به اسناد و برنامههای طراحی شده میتواند موجب بالا رفتن کیفیت مسابقات شود.
خاکی تاکید کرد: متولیان مسابقات با رعایت آییننامهها و بهروزکردن آنها میتوانند در هرچه بهتر برگزار شدن مسابقات نقش داشته باشند.
وی یادآور شد: متولیان برگزاری مسابقات بهترین افرادی هستند که میتوانند در کیفیت بخشی زوایای مختلف مسابقات کمک کنند و از طرفی با وجود کارشناسانی که از دستگاههای مختلف در امر برگزاری مسابقات ملی و بینالمللی حضور دارند، میتوانند معایب و نکات منفی را اصلاح کرده و در جهت ارتقای نقاط قوت تلاش کنند.
رئیس فرهنگسرای قرآن خاطرنشان کرد: نکته مهم و اساسی دیگر استفاده از ظرفیت رسانهها به ویژه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی برای تبلیغ مسابقات قرآن است و درحال حاضر بهترین راه ترویج فرهنگ قرآنی استفاده از فضای مجازی است.
نظر شما