پروژه باستان‌شناسی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان اجرا شد

مدیرپایگاه جهانی منظرفرهنگی تاریخی هورامان از اجرای پروژه مشترک باستان‌شناسی دوران تاریخی هورامان با همکاری این پایگاه‌ و دانشگاه هایدلبرگ آلمان خبر داد.

به‌‌گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، پویا طالب‌نیا مدیرپایگاه جهانی منظرفرهنگی تاریخی هورامان گفت: این پروژه مطالعاتی با سرپرستی مشترک پویا طالب‌نیا مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان و شلیر عاملی‌‌راد نماینده دانشگاه هایدلبرگ آلمان، با هدف بازنگری و شناسایی آثار باستانی دوران تاریخی منطقه هورامان در استان کردستان انجام شده است.

 

 

مدیرپایگاه جهانی منظرفرهنگی تاریخی هورامان عنوان کرد: لزوم بررسی سیستماتیک منطقه، نیاز به بازنگری و تهیه گزارش‌های دوره‌های باستان‌شناسی، مطالعات تخصصی بر مبنای دوره‌های فرهنگی، آگاهی از وضعیت دوران تاریخی منطقه هورامان و تکمیل مطالعات پیشین از ضرورت‌های انجام این پژوهش بود.

 

 

وی افزود: نخستین فعالیت‌های باستان‌شناسی انجام شده در راستای ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان در قالب برنامه بررسی و شناسایی باستان‌شناسی هورامان، در سال 1397 توسط مسعود صادقی‌راد انجام شد.

 

 

طالب‌نیا یادآور شد: پس از آن بر مبنای نتایج حاصله برنامه‌ریزی‌هایی لازم انجام شده تا مطالعات باستانشناسی و تاریخ هورامان در راستای اهداف عالیه پایگاه جهانی به صورت سلسله مراتبی و هدفمند پیگیری شود.

 

 

مدیرپایگاه جهانی منظرفرهنگی تاریخی هورامان ادامه داد: شناسایی چند محوطه و آثار باستانی جدید، تغییر در توالی گاه‌نگاری برخی از محوطه‌های باستانی و بررسی سیستماتیک راه‌های باستانی منطقه همچنین بالا رفتن غنای بانک سفال پایگاه هورامان، از جمله نتایج این فصل از بررسی‌های باستان‌شناسی بود.

 

 

وی یادآور شد: تهیه بیش از 20 پرونده ثبتی آثار باستانی و تعیین عرصه و حریم منظری قلعه‌های باستانی شاخص منطقه از دیگر دستاوردهای این پروژه مشترک بود.

 

 

طالب‌نیا افزود: این پروژه نخستین پژوهش‌های تخصصی است که بر مبنای دوره‌ فرهنگی (دوران تاریخی)، با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی در آبان ماه و آذر ماه سال جاری انجام شده است.

کد خبر 1129361

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha