به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مرتضی صفدریزاده» شامگاه (۲ دی) در شورای مبادلات مرزی اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به عنوان یکی از موتورهای محرک نقش خود را ایفا میکند و متناسب با فضای اقتصادی حاکم سعی میکند که بهترین دستاورد را برای جامعه پیرامون خود داشته و در خدمت توسعه صادرات کالای ایرانی به کشور افغانستان تلاش میکند.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه تا امروز متناسب با شرایط توانستهایم پاسخگوی متقاضیان باشیم و با همت مدیران اجرایی منطقه ویژه اقتصادی سعی شده بیشترین خدمت را در خصوص میزبانی داشته باشیم.
صفدریزاده با تأکید بر اینکه وسعه اقتصادی به جز همراهی بخش خصوصی امکان ندارد، افزود: فعال سازی و معرفی بخش خصوصی میتواند به عنوان یکی از رسالت های رسانه ها بیان شود.
وی با اشاره به مزیت های فراوان خراسان جنوبی برای سرمایه گذاری، یادآور شد: البته ممکن است محدودیتهایی داشته باشیم اما این محدودیتها نمیتواند توجیهی برای عدم توسعه یافتگی استان باشد.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اهمیت سرمایه گذاری بخش خصوصی برای توسعه استان، گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر از لحاظ آماری نیز خراسان جنوبی در بحث اشتغال زایی، درصد بیکاری، امنیت سرمایه گذاری و … نتایج خوبی داشته است.
صفدریزاده بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی در این بخش رسالت خود میداند که ارتباط خود را با رسانهها و بدنه جامعه قوی کرده و منطقه ویژه را مامن امنی برای سرمایه گذارها بداند.
وی در ادامه یکی از مزیت های استان خراسان جنوبی را هم مرز بودن با کشور افغانستان دانست و افزود: در حوزه سایت مرزی علی رغم شرایط بی ثباتی که در کشور افغانستان به وجود آمد و حکومت دست به دست شد اما شرایط مراودات ما با افغانستان کنترل شد.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: در این مدت در بحث روند تجارت و صادرات کالای ایرانی به افغانستان شاهد مشکلی نبودیم.
صفدریزاده به فعالیت مرز ماهیرود اشاره و تصریح کرد: علی رغم فعال بودن مرز میلک و دوغارون اما موقعیت مرز ماهیرود به دلیل استراتژیک بودن این مرز مورد استقبال تجار است و در حال حاضر فعالیت تجاری از مرز ماهیرود با کشور افغانستان در حال انجام است.
وی ادامه داد: با توجه به نوپا بودن و کسب سهم عمده از صادرات ایران از این معبر مرزی اما با پشتکار همه مسئولان و بخش خصوصی است و خوشبختانه در این سالها اتفاقات خوبی در مرز ماهیرود رقم خورده است.
رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی بر ارتقا و توسعه مراودات تجاری مرز ماهیرود تأکید کرد و افزود: برای رسیدن به اهداف باید جلو برویم و از سوی دیگر با وجودی اینکه در خرده فروشیهای مرزی که از نظر اقتصادی بالایی برخوردار است اما خرده فروشی در این معبر انجام نشده است.
وی با بیان اینکه گاهی مشخص است شناخت کافی از بازار افغانستان نداریم، تصریح کرد: همیشه تصورمان این است هر کالایی امکان وارد شدن آن به ایران وجود دارد در حالی که طبق شرایط قانونی حاکم بر مبادلات مرزی، کالاها باید تحت نظارت گمرک وارد شود.
صفدریزاده با اشاره به اینکه اگر تک بعدی بنگریم دچار گرفتاری و روزمرگی میشویم، گفت: ما شناخت کافی به بازار افغانستان نداریم در حالی که فرصتهای زیادی وجود دارد و گاهی فقط بر یک سویه بودن روابط کالاها گلایه داریم در حالی که اگر بتوانیم با رایزنی والی فراه مجوز واردات سنگ آهن از افغانستان را بگیریم در واقع میتوانیم به صرفه اقتصادی زیادی دست یابیم و با این کار تجارتی خوب عاید ما میشود.
وی در پایان فرصتهای مرز را زیاد برشمرد و افزود: ما معتقدیم باید کار اقتصادی را درست انجام دهیم و در کنار آن همه به مسئولیت اجتماعی خود به خوبی عمل کنیم.
نظر شما