لزوم مرجعیت قرار دادن قرآن در جامعه/توازن برنامه های تلاوت و تدبر قرآن در رادیو قرآن

قصری زاده گفت: رهبری انقلاب و پیش از ایشان امام خمینی رحمت الله علیه به عنوان یک عالم دینی دغدغه‌ای جز مرجعیت پیدا کردن قرآن در جامعه نداشتند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ همزمان  پخش برنامه گفتگوی ویژه خبری قرآنی از شبکه قرآن و معارف سیما، منصور قصری زاده پیشکسوت قرآنی و مدیر شبکه رادیویی قرآن مطالبات مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی مبنی بر  انس  هرچه بیشتر با قرآن در جامعه گفت: ما باید برای رسیدن به انس با قرآن کریم در جامعه، ابتدا مطالبات مقام معظم رهبری را به خوبی فراهم کنیم ما در جامعه دینی زندگی می کنیم که مبنای انقلاب آن اسلام و قرآن کریم است بر همین اساس رهبری انقلاب و پیش از ایشان امام خمینی رحمت الله علیه به عنوان یک عالم دینی  دغدغه‌ای جز مرجعیت پیدا کردن قرآن در جامعه نداشتند.

 

وی افزود: قرآن کریم باید در تمام عرصه‌های کشور حضور و بروز داشته باشد و همه از آن بهره مند شوند و بر همین اساس برای توجه به قرآن باید آن را مرجع تمام افکار قرار داد و برای رسیدن به این مهم باید با قرآن انس گرفت. انس در لغت به معنای الفت به چیزی است که از طریق محبت به دست می‌آید و ثمره آن آرامش قلبی است؛ بر اساس این تعریف، هرچه انسان انس بیشتر با قرآن کریم پیدا کند باید آرامش بیشتری داشته باشد.

 

 این قاری بین المللی در قرآن تصریح کرد:  لازمه رجوع و هدایت پذیری از آیات قرآن کریم فطرت سلیم است همانطور که قرآن کریم می فرماید: "این قرآن را نازل کردیم تا شفا  و رحمتی برای مومنان  و خسارتی برای ظالمان باشد"  انسانی که  به خود دیگران و خدا  ظلم کرده باشد به هر اندازه و نسبتی  از ظلمش نمی تواند از آیات قرآن کریم  بهره مند شوند.

 

 قصری زاده عنوان کرد:  به طور کلی به هر میزان رفتار قرآنی در جمع و فرد جامعه مشاهده شود میتوان نتیجه گرفت که به فرمایشات رهبری عمل کردیم.این مسئولیت بر گردن کسانی که اداره امور قرآنی کشور را در دست دارند سخت تر است چرا که این افراد باید بیش از پیش به تزکیه خود توجه کنند.

 

 مدیر شبکه رادیویی قرآن با بیان این مطلب که تلاوت قرآن کریم اولین مرحله انس با ایات الهی است گفت: در عین آن که قرائت، حفظ و روخوانی قرآن بسیار لازم و ضروری است اما اولین مرحله انس با قرآن کریم به حساب می آید رهبر عظیم الشان انقلاب اسلامی نیز در غایت مطالبات خود به تشکیل تمدن اسلامی اشاره دارند و در جایی فرمودند: باید از لحاظ فکری، اجتماعی و سیاسی از قرآن کریم فهم داشت.بر اساس این سخن می توان متوجه شد که مراحل بالاتری از انس با قرآن کریم وجود دارد که برای  ساخت جامعه قرآنی باید به آن مراحل دست یافت.

 

قصری زاده تصریح کرد:  مراحل انس با قرآن کریم بدین صورت تقسیم بندی می شود: ابتدا مسئولین باید فضای جامعه را با رنگ و بوی قرآنی آشنا کنند که مصداق آن برگزاری چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است؛ در وهله دوم باید به سراغ ترویج خواندن قرآن شامل روخوانی، روانخوانی، حفظ و قرائت قرآن رفت؛ مرحله سوم انس با قرآن کریم به تدبر در آیات الهی و تعامل پی در پی در مفاهیم قرآن کریم معطوف می شود و  مرحله آخر نیز عمل به دستورات و آیات  کتاب الهی است.

 

وی افزود: چند سال گذشته در جلسه مسئولین فرهنگی پیشنهاد کردم که وزرا ضمن ارائه گزارش عملکرد به مجلس شورای اسلامی برای گرفتن رای اعتماد، ملزم به  تدوین پیوست قرآنی در فعالیت های خود  باشندو چرا که پس از انتخاب چنین وزیری تمام زیرمجموعه های آن از افرادی خواهند بود که روحیه قرآنی دارند و دلسوز دین خواهد شد. از طرفی وقتی مردم با برکات عمل به قرآن کریم در ارکان مختلف امور اجرایی و دولتی کشور  آشنا شوند کم کم جامعه رنگ و بوی قرآنی خواهد گرفت.

 

 قصری زاده با اشاره به همه فعالیت های شبکه رادیویی قرآن  عنوان کرد:  سهم برنامه های تلاوت و برنامه های تدبر و مفاهیم قرآن کریم متوازن شده است به گونه که پیش از این ۶۰ درصد برنامه ها به موضوعات تلاوت قرآن و ۴۰% به موضوعات مفاهیم اختصاص داشت اما این سهم ۵۰  درصد شده است.

 

 مدیر شبکه رادیویی قرآن تصریح کرد: علاقه مندان می توانند برای دریافت برنامه های شبکه رادیو قرآن به موج اف ام ردیف ۱۰۰ مگاهرتز، دریافت برنامه های رادیو ترتیل موج اف ام ردیف ۹۹ و نیم  مگاهرتز و برنامه های رادیو تلاوت به موج اف ام ردیف  100.5 مگاهرتز مراجعه کنند.

وی  خاطرنشان کرد: اصل برنامه‌سازی در رادیو قرآن معطوف به فراگیر بودن در سطح عموم در کنار ساخت برنامه های خاص برای  مخاطبین حرفه ای است. همچنین نگاه برنامه سازی مبتنی بر آیات و دستورات قرآن کریم از دیگر اولویت های برنامه سازی شبکه رادیو قرآن است در این اساس برنامه هایی برای  عموم مخاطبین با موضوعات اخلاق در روابط اجتماعی،  ازدواج و همسرداری، فرزندآوری و تربیت فرزند، نباید ها، اقتصاد و خانواده تولید می شود.

 
کد خبر 1130191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha