کشت قراردادی راهکاری برای ثبات و پایداری در تولید گندم  و الگوی کشت است

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت قراردادی راهکاری مناسب در ایجاد ثبات و پایداری در تولید گندم و الگوی کشت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در وبینار بیست و چهارمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی که به منظور ارائه گزارش فعالیت‌های کشت قراردادی گندم با حضور روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی 17 استان کشور از جمله استان کردستان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های محوری وزارت به منظور افزایش بهره‌وری آب و خاک، تولید با برنامه، ایجاد ثبات و پایداری در تولید گندم و الگوی کشت است که کشت قراردادی راهکار مناسبی برای آن است.

 

 

وی با اشاره به اینکه کشت محصولات پاییزه را با همت سازمان‌های جهاد کشاورزی پشت سر گذاشته‌ایم، افزود: کود سرک، سم‌پاشی بر علیه بیماری‌ها و آفات احتمالی، مبارزه با سن گندم، ملخ و کلیه عوامل طبیعی خسارت‌زا و توجه به زراعت کشور بویژه در محصولات کلزا، گندم، جو، گلرنگ و کاملینا باید در دستور کار قرار گیرد.

 

 

کاهش ۳۷ درصدی میزان بارندگی در سال زراعی امسال

 

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این وبینار با اشاره به میزان بارش‌ها اظهار کرد: بارندگی در سال زراعی جاری 99.8 دهم میلیمتر بوده که نسبت به بلند مدت 38.5 درصد و نسبت به سال گذشته 37 درصد کاهش داشته است.

 

 

محمدفرید سپری با اشاره به اینکه  ۱۰۰ درصد مزارع کردستان به سطح سبز رسیده و بیش از 80 درصد مزارع در مرحله دو برگی است، افزود: سطح زیر کشت گندم کردستان  594 هزار هکتار است که بالغ بر 94.5 درصد آن گندم دیم است.

 

 

وی اعلام کرد: تاکنون 16 هزار و 237 هکتار قرارداد در طرح کشت قراردادی گندم در هفت شهرستان به تعداد 538 نفر منعقد شده است.

 

 

سپری با اشاره به اینکه  امسال سال طلائی بیمه محصولات کشاورزی بود، افزود: بیش از 240 هزار هکتار تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

 

 

وی اضافه کرد: پیشنهاد می‌شود از کود کلرور پتاسیم به عنوان کود سرک برای رشد و باردهی گندم و کود میکس ان.پی.کا 202020 به عنوان محلول پاشی ماستفاده شود چرا که این امر می‌تواند شرایط خوبی برای رشد محصول  را فراهم آورد.

 

سپری تصریح کرد: برای کنترل عوامل خسارت‌زا، سموم حشره کش و علف کش  در کشت قراردادی در دستور کار قرار گیرد.

 

 

رییس سازمان جهاد کشاورزی اظهار داشت: در طرح جهش تولید، 480 هزار هکتار به کردستان ابلاغ شده که اکنون 400 هزار هکتار کشت شده است.

 

 

سپری با اشاره به اینکه 35 نفر از نیروهای بسیج برای همراهی با بازرسین قرارگاه امنیت غذایی آموزش دیده‌اند  سازماندهی نیروهای بسیج، صمت و نیروهای سازمان را خواستار شد.

 

 

وی ضمن تشکر از زحمات وافر معاونت پشتیبانی امور دام  جهت افزایش ذخیره سردخانه‌های سطح استان، خرید مرغ و منجمدسازی آن با توجه به نزدیک شدن به ایام پیک مصرف با توجه به کشتار روزانه بالغ بر 200 تن در استان را خواستار و اظهار کرد: خرید از تولید مازاد صورت می‌گیرد و این تسریع در خرید نباید کمبود روزانه مرغ را به دنبال داشته باشد.

کد خبر 1136732

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha