چابهار میزبان همایش ملی لجستیک

همایش ملی لجستیک چابهار با حضور مقامات کشوری و متخصصان حوزه حمل و نقل ترکیبی با هدف برون رفت از چالش‌های لجستیکی چابهار به عنوان پایتخت دریایی کشور در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی منطقه آزاد چابهار آغاز و به مدت ۳ روز ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، همایش ملی لجستیک چابهار با حضور مقامات کشوری و متخصصان حوزه حمل و نقل ترکیبی با هدف برون رفت از چالش‌های لجستیکی چابهار به عنوان پایتخت دریایی کشور در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی منطقه آزاد چابهار آغاز شد.

این رویداد امروز (پنجشنبه) در قالب همایش، نمایشگاه و ششمین کارگروه ملی دیپلماسی حمل و نقل و ترانزیت با محوریت "برون‌رفت از چالش‌های لجستیکی چابهار" آغاز و تا روز شنبه ادامه خواهد داشت.

*احیا کریدورهای بین المللی  با رفع خلاهای زنجیره لجستیک

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در همایش لجستیک چابهار اظهار کرد: این همایش ها زمینه کار گروهی را فراهم و از جزیره ای عمل کرده پیگیری می کند.

وی افزود: بخش های مختلف در کشور ما قصور کردن و ما بخشی از کوریدورها را  از دست داده ایم در حالی که مسیر زمینی ما میتوانست در موضوع ترانزیت بیشتر موثر باشد و اگر بتوانیم خلاهای زنجیره لجستیک کشور را جبران کنیم در احیا کریدورهای بین المللی موثرتر خواهیم بود.

محمد بیان کرد: وزارت امور خارجه در دیپلماسی اقتصادی و بازاریابی، وزارت راه و شهرسازی آماده کردن زیرساخت های ریلی و زمینی و هوایی، وزارت اقتصاد و دارایی در زمینه معافیت ها و موارد گمرکی و تسهیل تردد ترانزیتی در کشور، وزارت جهاد کشاورزی در تسهیل فرایند واردات و صادرات، بخش های نظمی و امنیتی و در کل همه مجموعه های دست اندر کار در مرزها باید فرایند ترانزیتی را تسهیل کنند.

مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: دستگاه ایکس ری خودرویی باید در مرزها مهیا باشد تا روند ترانزیت آسانتر باشد.

وی ادامه داد: در مناطق آزاد دنبال این هستیم ظرفیت ها را احیا کنیم از 74 گذرگاه زمینی 30 مورد در مناطق آزاد و 99 پست اسکله در مناطق آزاد است.

محمد بیان کرد: از همین چابهار در زنجیره لجستیک کشور هستیم تا قشم و بندر عباس، سرخس، میلک و ریمدان و همه و همه و در مجموع در مرزهای کشور ظرفیت های بالایی داریم، در کنار ظرفیت لجستیکی دنبال این هستیم که خدمات پولی و بانکی را احیا کنیم.

 

*چابهار یکی از چهار شهر لجستیکی کشور در سند آمایش لجستیک معرفی شده است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار روز پنجشنبه در همایش لجستیک چابهار اظهار داشت: همه افراد فعال در حوزه لجستیک و شرکت‌های فعال در صنعت حمل و نقل که با باور و نگاه توسعه محور فعالیت می‌کنند حضورشان را در این همایش یک ارزش برای خانواده لجستیک می‌دانیم و امیدواریم بتوانیم آنچه را که شایسته این سرزمین است بر پایه پتانسیل و ظرفیتی که میراث ذاتی کشور ما است را در مسیری قرار دهیم که حاصل آن توسعه‌ای باشد که آثار آن را در اقتصاد ملی فراهم کند.

عبدالرحیم کردی ادامه داد: از چابهار که به عنوان یکی از چهار شهر لجستیکی کشور در سند آمایش لجستیک معرفی شده و بنا است که پایتخت دریایی ایران باشد این انتظار هست که در حوزه مسئولیت‌ها و ماموریت‌های اصلی خود نقش موثر و کارآمدی بپذیرد.

کُردی گفت: حوزه صنعت با پتروشیمی و فولاد ویژگی بارز چابهار است اما هرآنچه که در حوزه صنعت و فعالیت، در این منطقه بر پایه ویژگی‌هایی که به عنوان ماموریت دنبال می‌شود را بخواهیم پیگیری کنیم الزاما نیازمند شبکه و شریان ارتباطی قوی هستیم و این پتانسیل شریان قوی، ویژگی ذاتی این سرزمین است که در اسناد بالادستی هم به درستی دیده شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است، در دو دهه گذشته وزن نهاده‌های تولید در قیمت تمام شده کالا تغییر اساسی داشته است و به دلیل همگن شدن تکنولوژی، کاهش فاصله‌های مواد اولیه و واحدهای تولیدی به دلیل ابزارهای جدید حمل و نقل خصوصا کشتی‌های اقیانوس‌پیما و پهن‌پیکر امکان جابجایی نیروی انسانی و کارکردن از دور، همه اینها به نهاده‌های تولید یک همگنی‌ای را داده که تقریبا رقابت را بسیار سخت و نزدیک کرده است.

وی اضافه کرد: موضوعی که بین رقبا فاصله ایجاد می‌کند هزینه‌های حمل و نقل است یعنی زمان رسیدن و هزینه رسیدن به بازار و این دو عامل، لجستیک را به عنوان یک اتفاق بزرگ برای کسانی که قصد دارند در اقتصاد جهانی حضور پیدا کرده و نقش بپذیرند در بازارهای رقابتی، مهم و با اهمیت کرده است.

وی تصریح کرد: بنابراین امروز مسیرهای متعارفی که در حوزه‌های حمل و نقل مورد استفاده قرار می‌گرفته، مورد بازنگری قرار گرفته است و تلاش برای یافتن مسیرهای جایگزین برای کاهش زمان و هزینه بسیار زیاد است و همگان مصمم هستند تا از طریق زمانِ رسیدن به بازار و هزینه رسیدن به بازار بتوانند فاصله خود را در قیمت‌های رقابتی بین رقبا بیشتر کنند.

کُردی ادامه داد: این منطق در ادبیات اقتصادی منجر به تلاش‌ها و تعریف و اهمیت کریدورهای ارتباطی شده است و همین دلیل است که امروز کشورهای آسیای میانه تلاش می‌کنند تا مسیر جدیدی را برای دسترسی به آبهای آزاد برای خودشان ایجاد کنند، به همین دلیل است که روسیه در تلاش است که مسیر چابهار و کریدور جنوب به شمال را جایگزین مسیر متعارف خود یعنی کانال سوئز کنند و همین دلیل است که چین برای اینکه قدرت اول اقتصادی دنیا در سال‌های ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ باشد در کنار همه برنامه‌های مفصلی که برای رسیدن به قدرت اقتصادی دنبال می‌کند ابتکار خود را بر جاده و کمربند اعلام می‌کند اگرچه که در حوزه پتروشیمی، فولاد، خودرو و در حوزه‌های هایتک و تکنولوژی‌های جدید برنامه‌های بسیار مفصل و کاملی را ارائه کرده است و برای هرکدام سندی جداگانه دارد اما برگ آخر خود را جاده و کمربند اعلام می‌کنند.

 مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار بیان داشت: در این بین، جایگاه ایران به مثابه یک جعبه تقسیم در این بخش از نقشه جهان، نقشی است که کشورها نمی‌توانند به راحتی ان را نادیده بگیرند و قابل حذف شدن نیست.

وی تصریح کرد: باوجود تلاش‌های زیادی که به دلیل فضاهای سیاسی و رقابت‌های استراتژیکی که در منطقه وجود دارد همه تلاش‌ها یافتن مسیرهایی از اطراف ایران و حذف ایران از این کریدورها بوده و امروز شاهدیم به دلیل همین محاسبات دقیق و جغرافیای ارزشمندمان، ناچار به برگشتن به سوی ایران هستند.

کُردی گفت: همه اینها، ارتباط خودشان را از طریق ایران کوتاه‌ترین و کم‌هزینه‌ترین می‌بینند اما واقعیت امر این است که آن چیزی که در نقشه و روی کاغذ برای ما مزیت است آیا توانستیم این مزیت را در عمل هم عوامل و بازیگران اصلی این زنجیره ارزش بهره‌ بگیریم. آیا حلقه‌های مختلف این زنجیر به صورت مناسب و شایسته‌ای با هم فعالیت می‌کنند. آیا حمل و نقل دریایی و ریلی ما به درستی و با کمترین زمان و کمترین بروکراسی به یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند؟ حمل و نقل جاده‌ای ما چگونه است؟

وی ادامه داد: آیا برای حمل و نقل ترکیبی که فرصت تاریخی برای ایران است فکری کرده‌ایم. آیا خدماتی که در حوزه حمل و نقل فراهم می‌کنیم و سرویس‌هایی که باید

به صاحبان کالا داده شود چگونه است، آنچه که صاحبان کالا به عنوان خدمت عمومی نیاز دارند، آنچه که در حوزه زمان و هزینه، ضرورت و الزام است، آیا همه این‌ها را در بهترین شرایط قرار دادیم؟ همه کسانی که در این حوزه فعال هستند و بخشی از حلقه‌های این زنجیره را در اختیار دارند به درستی می‌دانند که اینگونه نیست و ما زمینه‌های قابل بهبود بسیار زیادی را در این زنجیره داریم.

وی ادامه داد: نگاه ما در نشست‌های تخصصی لجستیک و گردهم آوردن عوامل و حلقه‌های مختلف این زنجیره، همفکری و هم‌افزایی ایجاد کردن، رسیدن به تصمیم‌هایی که منجر به کاهش فرآیند و سهولت و روان‌سازی امر حمل و نقل و ترانزیت به عنوان خروجی زنجیره لجستیک و ایجاد ارزش افزوده بیشتر و بهبود فرآیندهاست.

 

*توانمندی‌های منطقه به تجار داخلی و بین‌المللی و فعالان حوزه حمل و نقل و لجستیک نشان داده شود

"سعید چلندری" معاون حمل و نقل منطقه آزاد و دبیر همایش لجستیک چابهار گفت: چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور به لحاظ قرار گرفتن در کرانه دریای عمان و دوری از کانون بحران‌های خلیج فارس و به عنوان اتصال دهنده کشورهای محصور در خشکی دارای اهمیت راهبردی برای تجار بین‌المللی است.

وی افزود: کریدورهای داخل کشورمان ازجمله کریدور شرق به غرب و جنوب به شمال که بسیار در رسیدن کالاها از نظر زمانی تاثیرگذار هستند و همچنین به لحاظ قیمت تمام شده کالاها دارای اهمیت زیادی هستند.

چلندری ادامه داد: در دنیای اقتصاد امروز، حرف نخست را زمان و هزینه می‌زند و با توجه به تاکیداتی که مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه سواحل مکران داشتند اتفاقات خوبی در این سواحل خصوصا در منطقه ازاد چابهار به وقوع پیوسته است.

دبیر همایش لجستیک چابهار بیان داشت: به لحاظ اینکه این ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که در طول سواحل مکران داریم بویژه در منطقه آزاد چابهار، تصمیم گرفتیم با همکاری بخش خصوصی همایش و نمایشگاه لجستیک را برای نخستین بار در منطقه آزاد چابهار راه‌اندازی کنیم.

وی اضافه کرد: بنا داریم بتوانیم با این فرایند، ظرفیت‌هایی که در این منطقه وجود دارد را به فعالان اقتصادی داخلی و خارجی که در این منطقه حضور دارند نشان دهیم. ازطرفی توانمندی شرکت‌های فعال در سطح منطقه را به نمایش بگذاریم.

چلندری تصریح کرد: می‌خواهیم به نوعی توانمندی‌های منطقه را به تجار داخلی و بین‌المللی و فعالان حوزه حمل و نقل و لجستیک نشان دهیم.

معاون حمل و نقل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: در این همایش از نظرات کارشناسی متخصصان حوزه لجستیک ترکیبی بهره‌مند خواهیم شد. ازآنجا که وزارت امور خارجه جلساتی در معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه کارگروهی تشکیل دادند و یکی از جلسات مهم آن کارگروه به چابهار اختصاص داده شد.

در این همایش در خصوص وضعیت موجود، موانع و راهکارهای توسعه بخش حمل و نقل و لجستیک سخنرانی می شود ، بخش دوم و تخصصی همایش نیز با حضور علی‌اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، محمدرضا مدرس خیابانی مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی، بیک محمد لو رییس کمیته اقتصاد دریامحور تشخیص مصلحت نظام،عبدالرحیم کُردی مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار، یزدان سیف معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران و  رضا راستی مدیرکل دفتر ترانزیت گمرک جمهوری اسلامی برگزار می‌شود.

پس از گفت و گوهای تخصصی؛ مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و سعید محمد مشاور رییس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد در سخنرانی‌هایی به جمع‌بندی مطالب مطرح شده خواهند پرداخت.

در ادامه، آیین افتتاح نمایشگاه لجستیک چابهار برگزار و غرفه‌های هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ حمل و نقل ترکیبی کشور فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و درنهایت با برگزاری نشست کارگروه ملی و دیپلماسی حمل و نقل و ترانزیت وزارت امور خارجه، برنامه‌های روز نخست همایش پایان خواهد یافت. در نشست ذکر شده، کارشناسان راه‌کارهای عملی درخصوص نقش لجستیکی چابهار در منطقه را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

همچنین قرار است تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان منطقه آزاد چابهار و وزارت امور خارجه در راستای واگذاری ۱۰۰ هکتار زمین برای احداث منطقه لجستیک کشورهای عضو اکو منعقد شود.

روز جمعه نیز اسکله‌های شهید بهشتی، شهید کلانتری، برج کنترل دریایی و زیرساخت‌های بندری چابهار مورد بازدید قرار خواهد گرفت.

چابهار که عناوینی همچون "تنها بندر اقیانوسی و پایتخت دریایی ایران را به خود اختصاص داده و به آب‌های آزاد بین‌المللی متصل است طی سال‌های اخیر مورد توجه کشورهای زیادی قرار گرفته است چراکه با موقعیت راهبردی خود می‌تواند برخی کشورهای همسایه و محصور در خشکی را از طریق دریا به دیگر نقاط دنیا ارتباط دهد. «این ارتباط، از طریق شبکه لجستیکی به صورت جاده‌ای، خطوط ریلی، دریایی و هوایی برقرار می‌شود.

کد خبر 1139607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha