فاطمه ترکان؛ شهیدی که تا آخرین نفس برای حفظ حجاب و بیت المال جنگید

شهیده فاطمه ترکان، همواره بر حفظ و پای بندی بر حجاب برتر و نگهداری از بیت المال تاکید فراوان داشت و به طور مستقیم و غیرمستقیم اطرافیان را به حفظ این ارزش های اسلامی تشویق و ترغیب می نمود.

​به گزارش خبرگزاری شبستان، تاریخ معاصر شاهد حضور زنان در برهه‌های حساس است. به راستی که نقش زنان در دوران انقلاب و دفاع مقدس و پس از آن بسیار پررنگ و حائز اهمیت است. زنان در جریان نهضت امام خمینی (ره) هم به عنوان پیرو ولایت و هم در نقش مادر و همسر به پیروزی انقلاب کمک کردند. همانگونه که در صدر اسلام شاهد دفاع زنان از جبهه حق بودیم، زنان مسلمان ایران نیز با الگوگیری از آموزه‌های دینی در راستای تکوین و دوام انقلاب نقش آفرینی کردند.

زنان شهید واژه به واژه ایثار را برایمان معنا کردند. هر چه بیشتر از آن‌ها بدانیم، چون چراغ راه فروزانی‌اند که صراط مستقیم را هرگز گم نخواهیم کرد.

در برگ برگ خاطرات بانوان شهید جست‌وجو می‌کنیم و این‌بار به نام شهیده فاطمه ترکان می‌رسیم.

زندگی‌نامه

روز هشتم فروردین ماه 1343 در شهر زاهدان و خانواده ای متوسط اما متدین و مذهبی دیده به جهان گشود.پدرش از کسبه معتمد بازار و مادر بزرگوارش اهل نعیم آباد یزد و معلم قرآن بود.دوران تحصیل، دانش آموزی زرنگ، کوشا، باهوش و فوق العاده با استعداد بود و از لحاظ ایمان و اعتقاد و احترام به والدین در بین هم سن و سال هایش، الگو و نمونه بود. در نوزدهمین بهار زندگی پر برکتش ودر سال 1362 پیوند مقدس ازدواج را پذیرا شد. در سال 1363 با دیپلم ریاضی در رشته ی آمار دانشگاه شهید بهشتی تهران  پذیرفته شد اما به دلیل داشتن فرزند کوچک انصراف داد.

مدتی به همراه همسر و دو فرزندش زهره و علی  در شهر یزد زندگی کرد. ضمن اینکه مادری خوب و همسری دلسوز بود به فراگیری هنرهای متعدد نیز مشغول شد.

 به دلیل احترام، عشق و علاقه به پدر و مادرش، به شهر زاهدان بازگشت  و به تحصیل حوزوی در مکتب نرجس زاهدان پرداخت. همچنین در رشته ی نرم افزاری کامپیوتر در دانشگاه جامع علمی –کاربردی مشغول تحصیل و مربی گری کامپیوتر واحد خواهران مکتب نرجس را هم عهده دارشد و به مدت سه سال هم در هنرستان خدیجه کبری به تدریس  پرداخت.

شهیده ترکان به دلیل حس مردم دوستی و ایجاد فضای امن و راحت جهت انجام کارهای بانوان و کمک به دیگران، تصمیم گرفت شعبه خواهران موسسه مالی و اعتباری مهر را راه اندازی کند. گرچه موانع و سختی های زیادی زیادی پیش رو داشت و تنها تکیه گاهش خدای متعال بود،با توکل به خدا و عزم جزم، تلاش مستمر و پیگیری و نامه نگاری های متعدد، بالاخره در سال 1381 موفق به تاسیس شعبه خواهران گردید و باعث ایجاد فضای امن و راحتی برای امور بانکی بانوان گشت.

وی با پشتکار خارق العاده و همت والایی که داشت در سال 1382 در رشته ی کارشناسی  حسابداری پذیرفته  و در کنار کار و خانواده  مشغول به تحصیل شد .

شهیده با توجه به شناخت و معرفت عمیق دینی به عنوان یک مسلمان همواره بر حفظ و پای بندی بر حجاب برترو نگهداری از بیت المال تاکید فراوان داشت و به طور مستقیم و غیر مستقیم اطرافیان را به حفظ این ارزش های اسلامی تشویق و ترغیب می نمود.بیش از 8 سال رییس شعبه حضرت رقیه(س) و شعبه مرکزی بانک مهر بود و با وجود فعالیت های زیاد و مشغله کاری لحظه ای از حجاب برتر خویش غافل نشد و به همین جهت مدیر نمونه استان معرفی و مورد تشویق و تمجید قرار گرفت.

همیشه اول وقت و زودتر از همکاران در محل کار حاضر می شد و آخرین نفری بود که شعبه را ترک می کرد. خانم ترکان سعی و تلاش بسیاری جهت پیشبرد اهداف موسسه و هرچه بهتر انجام دادن کارها داشت تا آن جا که حتی خارج از وقت اداری و به همراه و کمک خانواده پیگیر امور شعبه و جذب منابع بود.

هنگام شرکت در جلسات موسسه هم چون شیر زنی به بیان مشکلات محیط کار می پرداخت و به عنوان نماینده همکاران همیشه و همه جا پی گیر خواسته های آنان بود. حتی در روز شهادش در اوج اضطراب و آن شرایط خاص که همسر بزرگوارش از ایشان می خواهد به منزل بیاید، جواب می دهد من این جا مسئولیت دارم و نمی توانم شعبه و همکاران را تنها بگذارم.

ایشان در طول زندگی ارادت خاصی به ائمه معصومین داشت از جمله خواندن نماز امام زمان (عج) و توسل به امام حسین (ع) و ساقی دشت کربلا حضرت ابوالفضل (ع) خلاصه این که نامبرده لحظه به لحظه زندگی خود را با توسل پیش می برد.

نمازش را با خشوع و تواضع خاصی اقامه می کرد و حالت بندگی و راز و نیاز با معبود همراه قطره های اشک که در چهره اش نمایان بود همه را تحت تاثیر قرار می داد.سرانجام هم راز و نیازهای مخلصانه اش با معبود بال پریدنش شد به آسمان ها و پیشگاه خالق و در اوج دود و آتش روی سجادهاش ایستاد و عروج مظلومانه اش آغاز گشت.

بخشی از فعالیت ها و مسئولیت های شهیده ترکان

ـ سال 81 تا 83 سرپرست شعبه خواهران موسسه مالی اعتباری مهر

ـ  82  با حفظ سمت مسئول سیستم کامپیوتر شعبه خواهران

ـ سال 84 تا 86 رئیس شعبه خواهران

دبیری کامپیوتر هنرستان خدیجه کبری(س)، مربی کامپیوتر مکتب نرجس، مسئول صندوق آرای پنجمین دوره انتخابات مجلس، مسئول صندوق آرای هفتمین دوره انتخابات مجلس، خادمه ستاد بازسازی عتبات عالیات استان سیستان و بلوچستان، رئیس شعبه مرکزی مؤسسه مالی و اعتباری مهر و همچنین آموزش مقدماتی، تکمیلی و طرح معرفت بسیج نیز از دیگر فعالیت ها و مسئولیت های شهیده ترکان بود.

نحوه شهادت

خورشید حیات بخش صبح دهم خرداد ماه 1388 مانند قرن های متمادی و روزهای گذشته صفحه جهان را منور و آسمان زاهدان را نیز نورافشانی نمود و هنگامه کار و تلاش فرا رسید . شهیده فاطمه ترکان هم بر اساس عادت چند ساله ، قبل از سایر همکاران در محل کار حاضر و با توکل بر حضرت حق و به قصد خدمت رسانی به جامعه اسلامی پشت میز کار خود قرار گرفت . عقربه های ساعت ثانیه ها و دقیقه ها را پشت سر گذاشته و از شمارش ساعت ها نیز عبور کردند تا زمان به ساعت 30/12 دقیقه رسید . ناگهان متوجه شدند که در مقابل شعبه سروصدا است و مردم تجمع کردند و با سرعت زیاد با سنگ و اشیاء سخت شروع به کستن شیشه ها نمودند و تیراندازی آغاز شد.

همچنین گازهای اشک آور و دودزا به داخل شعبه پرتاب و با قساوت و بی رحمی تمام شعبه را به آتش کشیدند . شعله های آتش در مدت زمان بسیار کوتاهی  فضای داخلی ساختمان را فرا گرفت و هیچ راه نجاتی برای شش نفر پرسنل مظلوم بی گناه و بی دفاع وجود نداشت .

آری گروهی قسم خورده ی بیگانه به قصد برهم زدن نظم عمومی شهر و بی اعتباری جلوه دادن وحدت اسلامی و ایجاد تفرقه بین امت واحدی که قرن های منمادی برادر وار با هم زندگی می کنند شهر را به آشوب کشاندند تا رضایت آمریکای جنایتکار را فراهم آورند.

مراسم خاکسپاری

سرانجام پیکر مقدس این شهیده مظلومه با به جا گذاشتن خاطرات تلخ و شیرین چند ساله ای که از زاهدان داشت به سوی گلزار شهدای رستم آباد  بم تشییع و با مراسم بسیار باشکوهی در کنار تربت پدر بزرگوارشان به خاک تقدیر سپرده شد و خانواده این شهید بزگوار یزد را برای زندگی همیشگی برگزیدند.

در روز خاکسپاری ، بعد از دفن، فرزند دوم ایشان آسیه با اصرار و خواهش از اطرافیان، کنار مادر که آرام آرمیده می‌نشیند وبا چشمان بارانی و دلی سوخته قرآن را باز می کند و خدا چنین با او سخن می گوید: «آیا ندیدی که خدا ابر را از هر طرف براند تا بهم در پیوندد و باز و انبوه سازد و آنگاه بنگری قطرات باران از میان ابر فرو ریزد» آیه 43 سوره نور.

به محض بستن قرآن، قطرات باران از آسمان فرود می آید و این چنین آسمان هم با فرزندان این بزرگوار همدردی می کند و خداوند رحمت و برکت را به یمن ورود این شهید بزرگوار به بم ، به زمین فرو می فرستد. بارانی که به قول اهالی بم، طی 20 سال اخیر آن هم در ماه خرداد بی سابقه بوده است.

تمام طول مسیر از زاهدان تا بم، ابر سایه انداز پیکر مقدس شهید و همراهانش بود و در آخر برخاک پاکش بارید. این جریان 2 هفته بعد هم مجدد اتفاق افتاد و مایه شگفتی و آرامش قلبی اطرافیان شد.

کد خبر 1146515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha