به گزارش خبرگزاری شبستان، قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ در تاریخ ۱۲ تیر ماه سال جاری از سوی رییس مجلس شورای اسلامی به رییسجمهور وقت ابلاغ شد که به موجب ماده (۵۷) آن، تاریخ اجرای قانون مذکور ۶ ماه پس از ابلاغ به رییسجمهور است.
به موجب ماده (۲۴) قانون مزبور، با استقرار سامانه مؤدیان، فعال بودن کارپوشه مؤدی در این سامانه به این معناست که او از نظر سازمان امور مالیاتی کشور شرایط لازم برای دریافت مالیات و عوارض از خریداران را دارد و چنانچه مؤدی شرایط لازم برای دریافت مالیات و عوارض را از دست بدهد، سازمان مذکور موظف است بلافاصله کارپوشه او را در سامانه مؤدیان غیرفعال کند.
«کارپوشه» اصطلاحاً به کارتابل ویژه اختصاص یافته به مؤدی تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی کشور اطلاق میشود که به وسیله آن، مؤدی پس از احراز هویت امن، میتواند علاوه بر دریافت کلیه خدمات الکترونیکی مالیاتی، اطلاعات صورتحسابهای ارسالی خود به سامانه مؤدیان را مشاهده و تکالیف مرتبط با قانون مالیات بر ارزش افزوده را انجام دهد. کارپوشهها شامل چهار دسته فعال، غیرفعال، غیرفعال موقت و غیرفعال دائم هستند.
بر این اساس تبصره ماده اخیرالذکر، غیرفعال کردن کارپوشه مؤدی میبایست مستند به آیین نامهای باشد که حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور به تصویب هیأت وزیران برسد.
با توجه به نکات فوق و بهمنظور جلوگیری از ایجاد وقفه در فرآیند اجرایی قانون موصوف، وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنویس پیشنهادی «آییننامه اجرایی موضوع تبصره ماده (۲۴) قانون مالیات بر ارزش افزوده» را برای طرح و تصویب در هیأت وزیران ارائه کرد که برای گذراندن مراحل کارشناسی در دستور کار کمیسیون اقتصاد دولت قرار گرفت.
در آیین نامه پیشنهادی وزارت اقتصاد، مواردی که منجر به غیرفعال شدن کارپوشه مؤدی بهصورت موقت و دائم میشود، ذکر شده است.
ابلاغ مصوبه تشکیل کارگروه ویژه سفرهای استانی رییسجمهور از سوی مخبر
مصوبه مربوط به تشکیل کارگروه ویژه سفرهای استانی رییسجمهور، از سوی محمد مخبر معاون اول رییسجمهور ابلاغ شد.
هیئت وزیران در جلسه مورخ ۲۴ آذر ۱۴۰۰، به استناد اصل (۱۲۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بهمنظور بررسی و پیگیری موضوعات و توافقات مهم استانها در سفرهای استانی رییسجمهور، با تشکیل کارگروه ویژه سفرهای استانی رییسجمهوری موافقت کرده بود که معاون اول و معاون اجرایی رییسجمهور، وزرای اقتصاد و کشور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور بهعنوان اعضای این کارگروه انتخاب شدهاند.
بر اساس مصوبه دولت، تصمیم گیری درباره امور اجرایی موضوعات یاد شده که با رأی اکثریت اعضا اتخاد میشود، به اعضای کارگروه بهعنوان نمایندگان ویژه رییسجمهور تفویض شده و هرگونه تصمیم گیری درباره تصویب و اصلاح مقررات مربوط به موضوعات یاد شده نیز که نیازمند موافقت رأی اکثریت وزرای عضو این کارگروه است، به خود آنها واگذار شده است.
نظر شما