به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دوازدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی (یادمان دعبل خزاعی) شب گذشته (شنبه 23 بهمن) با معرفی برگزیدگان در شهرستان شوش به کار خود پایان داد.
«محمودرضا برازش» در آیین اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: هدف جشنواره امام رضا (ع) پرداختن به زندگی و سیره معصومین (ع) توسط هنرمندان با استفاده از فیلم، عکس، تئاتر و شعر است تا از این طریق مردم را هرچه بیشتر با سیره اهل بیت (ع) آشنا کنند.
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) افزود: این جشنواره بینالمللی 19سال پیش در مشهد آغاز شد و با استقبال زیادی که از آن صورت گرفت روز به روز از نظر کیفی توسعه پیدا کرد و امروز شاهد نوزدهمین دوره از این جشنواره در سراسر کشور هستیم.
وی با اشاره به اینکه جشنواره امام رضا (ع) در 18 استان کشور در بخشهایی چون شعر فارسی، عربی و ترکی، تئاتر، فیلم، خوشنویسی، دلنوشته و ... با موضوع امام رضا (ع) برگزار میشود اضافه کرد: هدف این جشنواره معرفی دیدگاههای متفاوت زندگی و سیره ائمه (ع) توسط هنرمندان است.
برازش از هنرمندان خوزستان خواست اگر تولیدات فرهنگی و هنری دیگری در ارتباط با امام رضا (ع) دارند و میتوانند برنامههایی را در این خصوص اجرا کنند، ما از این تولیدات در بخشهای مختلف همچون فضای مجازی، مکتوب و ... حمایت می کنیم.
«محمد جوروند» نیز با بیان اینکه شاعران عرب خوزستان جایگاه بالایی جهت پرداختن به موضوع اهل بیت عصمت و طهارت (ع) دارند عنوان کرد: در طول چند دوره برگزاری جشنواره شعر رضوی به زبان عربی، شاعران عرب استان توانستند زیباترین اشعار و قصیدهها را در مدح ائمه (ع) بسُرایند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خاطر نشان کرد: دعبل خزاعی شاعر مورد عنایت امام رضا (ع) بوده و طی چندین دوره برگزاری این جشنواره، اتفاق تازهای در حوزه فرهنگ در شهرستان شوش و کرخه رقم خورده است.
وی با اشاره به اینکه پیدایش شعر در ایران با اهل بیت عصمت و طهارت (ع) گره خورده است تصریح کرد: در قرن چهارم «کسایی» از جمله شاعرانی بود که پیوند زیادی با اهل بیت (ع) و مفاهیم دینی به خصوص مفاهیم شیعه داشت که کمتر به آن پرداخته شده است.
جوروند بیان کرد: پس از کسایی در قرن پنجم و ششم شاعران زیادی چون فردوسی و رودکی به مضمون اهل بیت (ع) پرداختند و تا امروز خوشبختانه این ارتباط و صمیمیت زیاد بین حوزه شعر و اهل بیت (ع) وجود داشته است.
وی ضمن ابراز امیدواری کرد این جشنواره تداوم داشته باشد و به سرانجام بسیار بالاتری برسد و گفت: هماکنون اشعار شاعران عرب خوزستان نه تنها در ایران، بلکه در کشورهای عربی مورد ستایش قرار گرفته و باید این سرمایههای بزرگ در استان را غنیمت بشماریم.
همچنین «حجت الاسلام مهدی علیزاده» با بیان اینکه شعر، زبان اثرگذاری بوده و آنچه امروز در مقابل هجمه استکبار و جریان تحریف نیاز داریم، جهاد تبیین است اذعان کرد: شعرهای شعرای ما باید تبیینی باشند و راه را از بیراه نشان دهند.
امام جمعه شوش با اشاره به اینکه نظام و انقلاب ما بر اساس نظریه نظام انقلابی شکل گرفته که در بیانیه گام دوم انقلاب طبق فرموده مقام معظم رهبری آن را مشاهده میکنید ادامه داد: نظریه نظام انقلابی یعنی 22 بهمن سال 1357 انتهای کار نبود، یعنی حرکت به سمت درست کردن چیزی که غلط است.
«عدنان غزی» فرماندار شوش نیز یاد آور شد: اگرچه جشنواره شعر رضوی به چند زبان در استانهایی از کشور برگزار میشود، اما با توجه به اینکه خوزستان حلقه وصل کشورهای عربی و جمهوری اسلامی ایران است، این جشنواره به زبان عربی در این استان برگزار میشود که در این چند دوره برگزاری جشنواره توانست به ظرفیتهای بالایی نیز دست یابد.
در پایان این مراسم برگزیدگان این جشنواره توسط هیئت داوران متشکل از «سید شبر محسنی»، «سالم ساری» و « عدنان غزی» از بین تعداد 66 اثر راه یافته به دبیرخانه جشنواره، 45 اثر را به مرحله نهایی معرفی کردند و پس از بررسی نهایی، برگزیدگان معرفی و تجلیل شدند.
هیئت داوران در بخش شعر فصیح، هیچ کس را حائز رتبه اول تا سوم ندانست و «محمد فرحات» از کشور لبنان را به عنوان شایسته تقدیر این بخش معرفی کرد.
در بخش شعر شعبی، مقام اول به « محمد الهلیچی» از شهرستان کارون، مقام دوم به «حسین الوایلی» از خرمشهر و مقام سوم به «فرحان الکنانی» از شوش تعلق گرفت و «یوسف الشرهانی»، «عبدالحسین الصیاحی » و «محمد جواد الساعدی» از اهواز، «عبدالغنی الحزباوی» از کارون و «سیدمحسن البخانی» از شوش شایسته تقدیر شدند.
هیئت داوران در بخش مقاله «فاطمه پارسی » از تهران را به عنوان شایسته تقدیر این بخش معرفی کرد.
همچنین در این مراسم از حاج «عباس حزباوی» شاعر و نویسنده فرهیخته خوزستانی به پاس سالها فعالیت و تلاش در حوزه شعر عربی و ولایی تجلیل شد.
جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) به همت بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) و با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آستان قدس رضوی و سایر نهادها برای حمایت از برنامههایی با محوریت امام رضا (ع) در داخل و خارج از کشور برگزار میشود.
نظر شما