به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، امیرمحمد پرهام فر، مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا شب گذشته (یکشنبه 24 بهمن) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با تاکید بر اینکه برخورد با قاچاق پوشاک متوقف نشده است، گفت: بر اساس آمار در هشت ماه سال ۱۴۰۰، دو هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال کشفیات قاچاق پوشاک داشتیم.
وی با اشاره به اینکه شناسه کالا جزو سیاستها و اولویتهای ستاد است، افزود: به حکم قانون و نظارت سازمان بازرسی کل کشور که همواره بحث شناسه کالا را از ستاد مطالبه میکرد ما هم به همین کیفیت، آن را از وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان نهاد متولی پیگیری میکردیم.
مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار، وضعیت اخذ شناسه کالا برای کالاهای تولید داخل، مطلوب نیست، گفت: اکنون نمیتوانیم در مورد شناسه به عنوان ابزار تمییز کالای قاچاق از کالای تولید داخل، به شناسه کالای تولید داخل، اتکایی داشته باشیم زیرا فلسفه شناسه این بود که میگفتند کالایی که قانونی و رسمی وارد شده است شناسه خاص خود را دریافت میکند و تولید داخل هم شناسه خودش را دریافت میکند و هر کالایی که شناسه ندارد قاچاق محسوب میشود.
وی با بیان اینکه اکنون از این جهت، وضعیت خوبی نیست، اما از دیگر ابزارهایی موجود استفاده میکنیم یعنی همه ابزارهای ما به شناسه کالا منوط نبود وچندین نوبت، برخورد در سطح عرضه را داشتیم، افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا، چندین نوبت طرحهای مستقل را فقط برای کالاهای نساجی و پوشاک انجام داده است در حالی که ستاد، مجری و محل اجرای برخورد و مقابله نیست و صرفاً محل هماهنگی است، اما به جهت اهمیت موضوع در بحث پوشاک، استثنائاً ستاد پذیرفت و خودش قرارگاهی را تشکیل داد.
مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا با اشاره به اینکه بر اساس برآوردها از حجم قاچاق در سال ۱۳۹۹ با توجه به اقدامات انجام شده و افزایش نرخ ارز، توانستیم حجم قاچاق را به ۳۰۰ میلیون دلار کاهش دهیم، گفت: اساساً سطح عرضه، نازلترین سطح برخورد با قاچاق است. بیشترین دغدغهها در واردات پوشاک خارجی، ورود آن از طریق مسافری است.
نظر شما