برای حرکت به سمت نظام سیاسی مورد نظر امام علی (ع) باید آراسته به تقوی شویم

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه کلیدی‌ترین اصل برای مدیریت کشور، آراستگی به تقواست، گفت: برای حرکت به سمت نظام سیاسی مورد نظر امام علی (ع) باید آراسته به تقوی شویم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران امروز (جمعه ۲۹ بهمن) در خطبه های نماز جمعه تهران در بررسی فرمان امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر در هنگام فرمانروایی مصر گفت:  این نامه کهن‌ترین سند برای حکمرانی اسلامی و مبتنی بر عقلانیت دینی و انقلابی است. علی (ع) در این نامه دو آرمان بلند یعنی توسعه انسانی (اسْتِصْلَاحَ أَهْلِهَا) و توسعه اقتصادی (عمارة بلادها) را بر می‌شمرد. توسعه انسانی یعنی تربیت انسان‌هایی آراسته به معنویت و اخلاق و دست‌یافته به قله‌های علم و دانش. در این هدف، تکیه بر حوزه نرم‌افزاری است، اما در هدف و آرمان دوم یعنی توسعه اقتصادی، تکیه بر سخت‌افزارهاست.

 

خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه تمام اقتدار نظام و دستاوردهای نظام در منطقه و جهان اسلام در طول چهار دهه گذشته، مرهون قدم‌هایی است که در این راه برداشته شده و هرجا ضعف داریم، بخاطر فاصله گرفتن از این اهداف است، گفت: این اقتدار سیاسی و امنیتی، علمی و دفاعی و این جایگاه فاخر ایران در جهان اسلام و رویش اندیشه ناب مقاومت در منطقه، نتیجه این دو آرمان است که باید مدنظر مدیران ارشد و میانی و آحاد جامعه باشد. بر اساس این نامه امیرالمومنین (ع)، برای تحقق این دو هدف و آرمان، باید دو وسیله مهم در اختیار حکمرانان باشد؛‌ نخست، نظام تامین مالی مبتنی بر مالیات و اقتصاد مولد برای خلق ثروت و دوم، تامین امنیت.

 

وی با اشاره به اینکه در انقلاب اسلامی این نگاه خلق ثروت و اداره کشور بر اساس مالیات، تقریباً مغفول مانده است، گفت: اما درباره موضوع امنیت، انقلاب اسلامی در چهار دهه در سایه رهبری مبتنی بر آموزه‌های وحیانی و حضور و مشارکت مردم، بخصوص خانواده‌های شهدا و ایثارگران، راه برای امنیت و خلق قدرت هموار شده است. امروز جمهوری اسلامی جزء چند قدرت معدود تامین‌کننده امنیت منطقه و جهان است.

 

حجت الاسلام ابوترابی فرد با بیان اینکه اگر عدالت و معنویت در سیاست نبود، همین جنگلی شکل می‌گیرد که امروز در جهان قدرتمندان و صاحبان زور شاهد هستیم، گفت: امر به تقوی در کلام امیرالمومنین علی (ع)، یعنی کلیدی‌ترین اصل برای مدیریت کشور، آراستگی به تقواست. برای حرکت به سمت نظام سیاسی مورد نظر امام علی (ع) باید آراسته به تقوی شویم.

 

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه انسان به هر میزان که آراسته به گوهر ارزشمند تقوی شود، به همان اندازه می‌تواند در برابر خداوند و بندگان او انجام وظیفه کند، افزود: خودسازی، گام نخست برای جامعه‌سازی است و تمام دغدغه امام (ره) و رهبری نیز بر خودسازی بوده است. ساختن جامعه، دستاورد خودسازی است و اگر این تحقق یافت، راه برای دستیابی به تمدن اسلامی هموار می‌شود.

 

وی در خطبه‌های دوم نماز جمعه تهران با اشاره به لزوم قدرشناسی فرصت معنوی ماه‌های رجب و شعبان برای خودسازی اظهار داشت: ماه رجب، ماه خداست و باید در این ماه، مراقبه‌ بیشتری داشت و با استغفار و دقت، باید در مسیری قدم برداریم که نتیجه آن سعادت در دنیا و آخرت است.

 

حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به ورود انقلاب اسلامی در گام دوم، به حوزه ورزش بعنوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در بیاناتی که در دیدار با مدال‌آوران بازی‌های آسیایی داشتند، فرمودند موفقیت‌های مدال‌آوران، پیام‌آور امید و نشاط برای نسل جوان است و پیام آن، این است که ما می‌توانیم در رقابت با صاحبان قدرت و ثروت، ‌در سایه عزم و اراده در یک جایگاه فاخر و برتر قرار بگیریم. به گفته رهبر معظم انقلاب، قهرمانان ملی آموزگاران ایستادگی و امید و نشاط هستند.

 

وی با اشاره به حضور بانوان ورزشکار ایرانی در رقابت‌های مختلف جهانی با حفظ حجاب اسلامی، گفت: این نشان می‌دهد، حجاب نه تنها مانع حضور در میدان‌های مختلف اجتماعی نیست، بلکه خواهران ما با تقید به حجاب و عفاف، می‌توانند پیشگام این صحنه‌ها باشند. ما در دوران انقلاب اسلامی توانسته‌ایم جایگاه‌های ویژه‌ای را در بازی‌های المپیک و جهانی کسب کنیم، به گونه‌ای که تیم ما در المپیک 2012 توانست از بین 204 کشور جهان، رتبه 12 دنیا را کسب کرد، در حالی که در آغاز تحریم‌ها و در اوج آن بوده‌ایم، اما در رقابت با قدرت‌های اول اقتصادی جهان، رتبه 12 را کسب می‌کنیم.

 

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه این ظرفیت جمهوری اسلامی است و ظرفیت ویژه‌ای برای حضور در صحنه‌های بین‌المللی است که باید مورد توجه مشئولان کشور باشد، گفت: بر اساس آمارهای کمیته ملی المپیک، امروز حدود 3 میلیون و 800 هزار جوان با تلاش در حوزه ورزش، ‌بدنبال قهرمانی در عرصه‌های ملی،‌ منطقه‌ای و جهانی هستند که اگر به این حوزه بپردازیم، از یک سرمایه عظیم اجتماعی پاسداری کرده‌ایم. دولت و مجلس به این امر مهم توجه ویژه‌ای کنند و امکانات لازم برای تحقق این هدف را فراهم کنند.  امروز 25 هزار مجموعه ورزشی در کشور داریم که در طی 4 دهه شکل گرفته و امکان حضور نسل جوان در میدان‌های مختلف ورزشی فراهم آورده است و باید از آن استفاده کرد.

 

خطیب نماز جمعه تهران به اهمیت ورزش فوتبال و مسائل دو باشگاه پرطرفدار پایتخت اشاره کرد و گفت: دنیای فوتبال، یک حوزه چندوجهی است که شامل ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانی است. مدیریت بهینه این بخش، نیازمند یک فرایند نظام‌مند و درست است که در مسیر ارتقاء این ورزش گام بردارد. دولت ضمن برنامه‌ریزی برای واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به توده‌های مردم، ‌مراقب باشد که افراد خاص سهام این باشگاهها را در اختیار نگیرند. سهام این دو باشگاه باید در اختیار هوادران آنها باشد و برای خرید سهام نیز محدودیت ایجاد شود. این کار از آسیب‌های احتمالی جلوگیری می‌کند و راه را برای توسعه این ورزش هموار می‌کند.

کد خبر 1149259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha