مسجد زعیم؛ از موقوفات به ثبت رسیده سال ۱۳۴۵

مسجد زعیم یکی از موقوفات سیدنصرالله زعیم است که در سال ۱۳۴۵ به عنوان موقوفه به ثبت رسیده است، این مسجد با محراب کاشی‌کاری و منبر چوبی خراطی شده‌اش بیش از نیم قرن میزبان نمازگزاران بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، محله امیریه در ابتدای خیابان ولی‌عصر(عج)، حد فاصل میدان راه آهن و خیابان امام خمینی(ره) واقع است‌، که به دلیل تقاطع‌های پرشماری که از سمت غرب و شرق دارد، مرکزیتی خاص پیدا کرده است‌. امیریه از غرب به خیابان کارگر جنوبی و از شرق به خیابان وحدت اسلامی منتهی می‌شود.

 

امیریه طولانی‌ترین خیابان تهران در ۱۳۱۸ ه. ش، بین شمیران و تهران قدیم (بین کاخ تابستانی سعدآباد و کاخ زمستانی مرمر) بوده است‌. این منطقه طی دوران‌های مختلف ،هم از جهت خیابان بندی و هم بافت شهری تغییراتی پیدا کرده است‌. امیریه منطقه وسیعی بین میدان توپ‌خانه و دروازه باغ شاه بود و به سبب بناهای اطراف آن‌، هر قسمت نامی خاص داشت‌. از میدان توپ‌خانه تا خیابان غربی میدان مشق( امیریه) و از میدان تا خیابان یوسف آباد، مریض‌خانه نام داشت‌. تا باغ امیریه (باغ کامران میرزا) به نام خیابان امیریه و تا دروازه باغ شاه به نام خیابان باغ شاه نامیده می‌شد که در دوره پهلوی به واسطه وجود دانشکده افسری و مراکز نظامی دیگر، به خیابان سپه و بعد از انقلاب‌، به خیابان امام خمینی تغییر نام داد.

 

 

 

مسجد زعیم

مسجد زعیم واقع در میدان منیریه تهران یکی از موقوفات سید نصرالله زعیم می باشد که در سال 1345 به عنوان موقوفه به ثبت می رسد، این مسجد که در همسایگی دفتر مرکزی جامعه تعلیمات اسلامی قرار دارد، با بنایی بیش از هفتصد متر و با قدمتی حدود پنجاه سال میعاد گاه نماز گزاران است.

 

 

این مسجد از جمله مساجد قدیمی امیریه است که ساخت آن توسط حاج نصرالله زعیم در ۱۳۴۵ ، شروع و در ۱۳۴۷ تمام شد. این مسجد دارای محراب کاشی‌کاری و منبر چوبی خراطی شده‌ای است که بر روی لوح مسین این جملات حک شده است‌:

 

«هوالواقف‌، برگه اسناد رسمی: حاج نصرالله زعیم و حاج ابوالقاسم زعیم ۷۲۹،۵ متر مربع با شماره پلاک‌های نام برده‌، واقع در بخش ۴ تهران سنگلج‌، سمت غربی‌، خیابان پهلوی‌، طرف شمالی خیابان منیریه واقع است‌. ارزش این متراژ زمین‌، یک میلیون و سیصد هزار ریال بوده است‌. مهرماه ۱۳۴۵ مطابق با ۱۳۸۶ ق وجوه تعیین سند = حق ثبت ۴۰۶۳ ریال ، حق تحریر ۲۲۰۰ ریال ، عوارض ۱۲۱۹ ریال ، شیر و خورشید ۲۶۰۰ ریال ، بهای قبض اقساط ۳۶۷ ریال ، جمع ۱۴۱۸ ریال‌».

 


 

 

در سردر ورودی داخل حیاط تقسیم‌بندی‌هایی صورت گرفته که آیاتی از سوره واقعه به خط نسخ بر روی آن نوشته شده‌است‌.

 

 

 

 

 

کد خبر 1150955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha