به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد مهدی طهرانچی» امروز (5 اسفند) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا مشکلات عدیده ای داشت که به همت بدنه نجیب دانشگاه آزاد، امروز دانشگاه از مشکلات درونی خود عبور کرده است، اظهارکرد: باید ریل دانشگاه آزاد اصلاح می شد که در حال انجام است.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد در گذشته تاثیراتی را در حوزه فرهنگ در اجتماع داشته است که همه آن مثبت نبود و گسستگی داشت و صرفا به افزایش تحصیل کردگان اکتفا می کرد، گفت: امروز یک برنامه 5 ساله مدون و مصوب هیات امنا دارد که به دنبال تربیت قوه عاقله و گسترش فضای انقلابی در سیر کار تعلیم و تعلم در کشور است.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی سعی شده است در جریان آموزش، اصل تربیت بر محور امامت باشد، اظهارداشت: جشنواره علمی و ادبی مهدویت امسال برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
طهرانچی با بیان اینکه حدود 60 هزار دانشجوی اهل سنت در دانشگاه آزاد اسلامی داریم که برای تقریب مذاهب و تربیت سازنده باید اقدام میکردیم، گفت: اکنون بیش از 20 دفتر تقریب مذاهب در دانشگاه های آزاد کشور راه اندازی شده است؛ به دنبال تقریب مذاهب هستیم و نگاه تربیت تقریبی در دانشگاه آزاد دنبال می شود.
وی با بیان اینکه دانشگاهی که حل مسئله نکند از مردم دور خواهد شد، گفت: چنانچه دانشگاه مسئله مردم را حل نکند مردم با دانشگاه قهر خواهند کرد، چراکه نیازهای آنها در دانشگاه برطرف نمی شود لذا دانشگاه آزاد به این موضوع هم ورود کرده است و دانشگاه به دنبال پوست اندازی در راستای حل مسئله است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور با بیان اینکه در حوزه آسیب های اجتماعی در خراسان جنوبی در برخی موارد وضعیت استان بسیار خوب است اما در برخی موارد آسیب های جدی وجود دارد، گفت: رشته های علوم اجتماعی دانشگاه را فراخوان کردیم و از آنها خواستیم که مسئله استان را بررسی کنند، لذا دانشگاهی مدنظر است که رویکرد آن حل مسئله باشد.
رفتار افراطی در قبال کرونا و آموزش در کشور
طهرانچی با اشاره به اینکه کرونا و فضای مجازی موضوعی است که در کشور به شدت افراطی نسبت به آموزش و پرورش و دانشگاه عمل می شود، افزود: هیچ جای دنیا رفتاری که ما در ایران نسبت به غیرحضوری کردن مدرسه و دانشگاه داریم را ندارند.
وی اظهارداشت: اکنون یک جریان ناامیدی گسترده را در جوانان القا می کنند و آنها را به سمت خارج سوق می دهد که بخش زیادی از آن به خاطر اثرات تربیتی شبکه های اجتماعی است که محیط رفاقتی جوانان ما را از آن خود کرده است، در کرونا هم این محیط رفاقتی بر محیط آموزشی و زندگی دانشجویی غلبه کرده است.
وی با بیان اینکه امروز در آموزش شاگرد پروری وجود ندارد و مدرس هیچ ارتباطی را دانشجو و دانش آموز ندارد، اظهارداشت: دو سال است که ارتباط بین دانشجو و استاد به صورت افراطی در کشور قطع شده است و در کشورهای منطقه هم این طوری نیست.
پشت تعطیلی دانشگاهها جریان ناامیدی وجود دارد
وی با اشاره به اینکه تعطیلی دانشگاهها متاسفانه جریانی پشت آن وجود دارد که به دنبال تعطیل کردن محیط های تعلم و تربیت در کشور هستند، افزود: البته در حال حاضر آیت الله رئیسی یک اراده جدی به خرج دادند قدری باز کردیم و باز به بهانه امیکرونی که عوارض آن به اندازه یک سرماخوردگی بود، دوباره دانشگاهها را بستند، یعنی یک اراده جدی وجود دارد که ما نتوانیم در کشور فضای حقیقی تعلم و تربیت را در دست بگیریم و این برای ما درد آور است.
وی با اشاره به اینکه اراده دانشگاه بر این است که بعد از تعطیلات عید نوروز به جد فضای حقیقی و مدارس سما را شروع کنیم و البته مقداری حمایت های فرهنگی را در این زمینه لازم داریم، ادامه داد: نباید به این راحتی محیط های آموزشی را تعطیل کرد.
وی با اشاره به اینکه نباید اجازه داد که محیط های آموزشی ما را دو قفله کنند، افزود: دو سال از تعطیلی دانشگاه گذشت و دو سال دانشگاه ها تعطیل ماند که نباید این طور می بود.
وی گفت: دانشگاه آزاد هیچ مشکلی برای باز کردن خوابگاه ها و دانشگاه آزاد اسلامی و سلف و ... ندارد و آمادگی کامل برای بازگشایی را دارد.
نظر شما