حجت الاسلام والمسلمین «ابوالفضل ساجدی»، در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستاندر خصوص تربیت اعتقادی و دینی گفت: دین مبین اسلام رفتارهایی از قبیل دروغ، غیبت، عدم رعایت حقوق همسر، عدم رعایت حقوق والدین، همسایگان، اهانت و تحقیر را نفی می کند و از ما خواسته است که از انجام این اعمال اجتناب کنیم. همان طور که اهانت حضوری به دیگران زشت و بی ادبانه است، بازی با آبروی دیگران در خفا و پنهان نیز زشت و منفور می باشد که ما باید از انجام این رفتارها پرهیز کنیم و دین اسلام هم همین موارد را به ما آموزش می دهد.
این عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)با بیان اینکه تصویری که از دین به جوانان ارایه می شود باید زیبا باشد، اظهار کرد: زیبایی های دین را باید برای نسل جوان برجسته کرد؛ به عنوان مثال عدم احترام به قوانین اجتماعی در راهنمایی و رانندگی منجر به نگاه منفی جامعه نسبت به این رفتار می شود، چون این امر موجب بی نظمی جامعه شده و از لحاظ قانونی هم یک عمل زشت و ناپسند محسوب می شود. بر همین اساس خداوند هم رعایت حقوق دیگران را از ما خواسته در غیر این صورت عصیان پروردگار تلقی می شود، چون منجر به بی نظمی و زیر پا گذاشتن شرع می شود و در نهایت به هرج و مرج، بی نظمی و مشکلات اجتماعی در جامعه دامن می زند.
وی در ادامه افزود: بنابراین وقتی ما در خصوص تنفر از گناه سخن می گوییم، در واقع می خواهیم زشتی های گناه را آشکار کنیم تا جوانان آن را درک کنند و چنین تصور غلطی نداشته باشند. گناه کار زشت و اطاعت از پروردگار یک عمل زیبایی محسوب می شود. اگر خداوند همه جا حاضر است، پس گناه در حضور او زشت می باشد. همان طور که عصیان و تخطی یک کودک در حضور والدین یک عمل زشتی تلقی می شود، گناه در برابر پروردگار که شاهد و ناظر بر اعمال ما است نیز یک کار زشتی است.
حجت الاسلام ساجدی با بیان اینکه نماز اول وقت زیبا است، بیان کرد: تاخیرش زشت است. کسی که نماز اول وقت خود را به تاخیر می اندازد و ادعا می کند که من خدا را بیش از هر چیزی دوست دارم، خلاف ادعای خود عمل کرده است. می گوید: من شما را دوست دارم ولی به چیزی که شما از من خواسته اید کمتر اهمیت می دهم؛ بنابراین از این جهت است که نماز اول وقت زیبا و تاخیرش زشت می شود. نماز با توجه زیبا و نماز بی توجه و بدون حضور قلب زشت است. وقتی نماز را با سرعت و بدون حضور قلب می خوانیم از زیبایی های آن می کاهیم، این مسئله مثل کسی است که در حضور یک شخص مهمی بدون رعایت آداب، گفتار و ادب سخن بگوید.
این عضوهیت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)خاطرنشان کرد: یکی از موانع تربیت اعتقادی تصویر زشتی است که جوانان می توانند از دین داشته باشند و این تصویر ریشه های متعددی دارد. ما باید علت فاصله گرفتن جوانان از دین و تضعیف اعتقادات و باورهای دینی آنها را بررسی و راهکارهای مناسب برای آن را ارایه دهیم.
وی با بیان اینکه عواملی منجر به تولید این تصاویر زشت از دین می شوند، اظهار کرد: این عوامل می توانند شامل رفتارهای والدین، مشاجره و نزاع های خانوادگی و یا فساد یک مسئول باشد لذا هر یک از این عوامل می توانند تصویر زیبای دین را برای ما زشت کنند.
حجت الاسلام ساجدی در ادامه تصریح کرد: البته مطالبی که در اینجا مطرح می کنیم لازم است که هم والدین و زمامداران تربیت شاخص هایی را برای رفتار خود از آن استخراج کنند و هم جوانان اگر می خواهند برای تربیت اعتقادی خود گام بردارند، این موانع را برطرف کنند. جوانان باید توجه داشته باشند که چه موانعی ناخودآگاه اجازه حرکت آنها به سمت تربیت اعتقادی را نمی دهد که خودشان برای برطرف کردن این موانع تلاش کنند. اگر این موانع را برطرف کردند، دلشان آماده تربیت دینی و تقویت باورهای دینی خود خواهد شد و سطوح مختلف باورهای دینی را پشت سر خواهند گذاشت و به عمق اعتقادات خود خواهند افزود.
وی تصریح کرد: تقواي راستين بدون ايمان به غيب ممكن نيست چنانكه قرآن، اولين صفت متقين را ايمان به غيب ذكر مي كند: ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ...» این کتاب که هیچ شکی در آن نیست، راهنمای پرهیزگاران است، كسانيكه به غيب ايمان دارند...
حجت الاسلام ساجدی بیان کرد: در هیچ دورانی در تاریخ اسلام، به اندازه عصر حاضر، هجمه های بیرونی علیه باورهای غیبی وجود نداشته است. وساوس نفسانی درونی و غفلت نیز که همیشه در تزلزل باورها و غیرفعال سازی آنها موثر بوده است.
وی گفت: کشف پرسشهای پنهانی فرزندان، پاسخ به آنها، بیان شواهد تجربی ناظر به تجرد نفس، كرامات ائمه (ع)، اولیای الهی و شهدا، از جمله عواملی است که به تقويت ايمان به غيب كمك مي كند.
نظر شما