هنر اصلی کانون های مساجد باید رشد فعالان مسجدی باشد

حسین زاده با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بستر فعالسازی ظرفیت‌های بالقوه مساجد در طول سالهای پس از انقلاب است، گفت:کانون های مساجد باید با ابزارهای فرهنگی رابطه خود را با نوجوان و جوان امروزی تنظیم کنند.

«محمد حسین زاده» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد ضمن گرامیداشت ۱۸ اسفند، سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه مسجد، قدیمی‌ترین، اصیل‌ترین، مبنایی‌ترین سنگر مسلمانان از همان روزهای اول هجرت رسول گرامی اسلام بوده است، گفت:مسجدالنبی مصداق مسجد تراز اسلامی است. مسجدی که محورش نمازهای جماعت پنجگانه‌ است ولی با مدیریت پیامبر، یعنی امام جماعتش، فعالیت‌های فرهنگی سیاسی و اجتماعی زیادی در آن صورت می گرفت.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به اینکه مسجدالنبی محور تعاملات زندگی اجتماعی مردم بوده است و به همین دلیل پیوند داشتن با مسجد جزو ضروریات زندگی بوده است، افزود:مسجد هم محل اعزام نیرو به جنگ با کفار و مشرکین بوده، هم محل حضور کودکان و بازیگوشی آنها.

 

وی ادامه داد:روایت‌هایی که از زندگی پیامبر و تعاملات ایشان در مسجدالنبی نقل شده است؛ مسجد را هم محل مباحثه‌های علمی نشان می‌دهد و هم محل رفع نیاز و کمک‌های خیریه. هم محل آموزشهای معرفتی و هم تربیتی. هم شعرا شعر می‌خواندند و هم قاریان قرآن.

 

حسین زاده اظهارداشت:هم مردان نقش پر رنگی داشتند و هم زنان. خطبه‌ خوانی حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام را می‌توان سیاسی‌ترین اقدام سیاسی در طول عمر مسجدالنبی دانست، مسجد تراز اسلام چنین مسجدی است. سکولار نیست، پویاست، برای همه‌ سنین و همه‌ قشرها جذاب است و برنامه دارد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت:انقلاب اسلامی اما پس از سالها سکون مساجد؛ روح انقلابی از جنس بعثت را در دل مومنان دمید و مساجد بار دیگر محوریت پیدا کرد، در جامعه‌ اسلامی مسجد نزدیک‌ترین و سریع‌ترین و کارآمدترین نسخه‌ رشد و تعالی جامعه است.

 

وی گفت:امام با شبکه‌سازی مساجد انقلاب را به پیروزی رساند و از دل همان مساجد جوانان تربیت دینی و انقلابی دیدند و به جبهه‌های حق علیه باطل اعزآم شدند، تشکیل بسیج و کانون ‌های فرهنگی هنری مساجد را باید بستر فعالسازی ظرفیت‌های بالقوه مساجد در طول سالهای پس از انقلاب دانست.

 

حسین زاده افزود:در طول سالهای اخیر نگاه‌های سکولار تلاش‌هایی برای رقیب سازی مساجد داشته‌اند، این رقیب‌سازی‌های ویترینی اگر چه ظاهری جذاب دارد ولی به نتیجه‌ای تخواهد رسید چرا که با هویت ایرانی اسلامی جامعه همخوانی ندارد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت:اما در این میان فعالان مسجدی خصوصا کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بار سنگینی به دوش دارند چرا که باید با حفظ اصول هویتی به شکلی پویا و با ابزارهای فرهنگی هنری رسانه‌ای به روز رابطه‌‌ خود را با نوجوان و جوان امروزی تنظیم کنند.

 

وی ادامه داد:هم جذاب باشند و هم هویت محور. هنر اصلی این کانون‌ها باید هم رشد فعالان مسجدی باشد و هم ارتباط و جذب با جامعه‌ هدف خود، هدف غایی این ارتباط در مرحله اول افزایش نمازگزاران مسجد باشد و در غلیت خود تربیت و رشد جوان انقلابی.

کد خبر 1155892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha