سیستان و بلوچستان از فقر منابع آبی رنج می‌برد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: در سیستان و بلوچستان نیز که ۹۴ درصد مساحت آن تحت تأثیر خشکسالی است و از فقر منابع آبی رنج می‌برد، با مشکلات عدیده‌ای برای تأمین آب برای ساکنان این خطه مواجه هستیم

 به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان در پیامی به مناسبت دوم فروردین ماه روز جهانی آب، از آب به عنوان عنصری ناب و زندگی‌بخش یاد کرد و گفت: بی‌آبی، بحرانی‌ست که هنوز جدی گرفته نمی‌شود.

 متن پیام به شرح ذیل است:

 22 مارس مقارن با دوم فروردین ماه هر سال، روز جهانی آب نامیده شده است،این رویداد سالانه به مسائل جهانی پیرامون دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی می‌پردازد و کل مسائل مربوط به این عنصر زندگی‌بخش را که بر حیات کره زمین تأثیر می‌گذارد، مورد توجه قرار می‌دهد.

 نام‌گذاری این روز به عنوان روز جهانی آب از سوی سازمان ملل، نشان دهنده ارزش و اهمیت آب در ابعاد مختلف زندگی بشری و بهانه‌ای برای گرامیداشت مهم‌ترین سرچشمه حیات بر روی کره زمین است.

 شعار 2022 سازمان ملل، آبهای‌زیرزمینی، مرئی شدن نامرئی انتخاب شده است که بیانگر اهمیت و توجه ویژه به نقش حیاتی منابع زیرزمینی و تأکید بر استفاده بهینه‌تر و پایدارتر از این گنج پنهان است.

 

 پس از یخچال‌ها، منابع آب زیرزمینی دومین منبع آب شیرین موجود در جهان هستند. آب‌های زیرزمینی، بخش مهمی از فرآیند سازگاری با تغییرات آب‌وهوایی و اغلب راه‌حلی برای افرادی است که به آب سالم دسترسی ندارند.

 در شرایطی  که با تقاضای روزافزون آب مواجه هستیم و این منبع آبی حتی مجال تجدید شدن ندارد، پیامدهای بلندمدت استفاده بی‌رویه از این منبع حیاتی جدی گرفته نمی‌شود.استفاده بی‌رویه و بیش از حد از منابع آب‌های زیرزمینی به تقلیل هرچه سریع‌تر و بیش‌تر این منابع منجر می‌شود.

 افزون بر این ادامه این روند در برخی مناطق آلودگی شدید منابع را به دنبال خواهد داشت و برداشت بیش از حد آب در مناطقی به فرونشست زمین منجر می‌شود.

 ایران جزء کشورهای کم‌آب، خشک و دارای منابع آب محدود است، کشوری که  بیش از ۸۵ درصد مساحت آن خشک و نیمه خشک است و متأثر از تغییرات اقلیمی، هم از خشکسالی و هم از سیلاب آسیب میبیند. در نتیجه شرایط ایجاب می‌کند برای حفظ این گنج پنهان بیش از پیش تلاش کنیم و این میسر نمی‌شود مگر با همکاری و عزم همگانی.

 در سیستان و بلوچستان نیز که 94 درصد مساحت آن تحت تأثیر خشکسالی است و از فقر منابع آبی رنج می‌برد، با مشکلات عدیده‌ای برای تأمین آب برای ساکنان این خطه مواجه هستیم زیرا در بخش وسیعی از استان آب‌های زیرزمینی، تنها منابع تأمین آب محسوب می‌شوند که پایدار هم نیست.

 بی‌آبی، بحرانی‌ست که هنوز جدی گرفته نمی‌شود و شتاب گرفتن گرمایش زمین این مشکل را روز به روز تشدید می‌کند، هدر دادن منابع فعلی آب، به معنی محروم کردن نسل‌های بعدی از این موهبت الهی است. آب را برای آیندگان حفظ کنیم. 

کد خبر 1159885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha