رمضان تمرین زندگی در عصر ظهور است/ از ابتدای ضیافت با امام زمان(عج) عهد ببندیم

حجت‌الاسلام نصرالله‌پور با بیان اینکه سبک زندگی مومنان و روزه‌داران در ماه مبارک رمضان از جهات متعددی در واقع یک سبک زندگی مهدوی است، گفت: این یک ماه کارگاه آموزش بندگی و زندگی به سبک دوران ظهور و تجربه زندگی در دوران طلایی حکومت مهدوی است.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان ماه مهمانی خدا و به منظور بررسی راه هایی که در این ضیافت الهی ما را به امام زمان(عج) مرتبط می کند با حجت الاسلام دکتر «جواد نصرالله پور»، عضو انجمن علمی مهدویت حوزه علمیه قم و عضو هیئت مدیره مجمع راهبردی اندیشه مهدویت گفتگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

 

تصاویر/ نشست تخصصی نخبگانی مهدوی حوزه و دانشگاه

 

 

ماه مبارک رمضان چه ظرفیت هایی برای انس و ارتباط با امام زمان(عج) دارد و شاهراه این ارتباط چیست؟

ماه مبارک رمضان از جنبه های مختلفی با آموزه مهدویت و حضرت ولیعصر(عج) پیوند دارد؛ امام مهدی(عج) برترین و کامل ترین انسان روی زمین است و ماه رمضان هم بهترین ماه خدا است. ماه مبارک رمضان بهار قرآن است و امام زمان(عج)  شریک قرآن و طبق فرموده رسول خدا(ص) در حدیث ثقلین همتای قرآن است و تا قیامت از قرآن جدا نمی‌شود و ایشان قرآن مجسم و مظهر قرآن هستند و به شهادت روایات اهل بیت(ع) و گواهی مفسرین بیش از 500 آیه در مورد امام مهدی(عج) نازل شده که مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی در کتاب «منتخب الاثر» همه را جمع کردند و روایاتی که این آیات را تفسیر به حضرت مهدی(عج) و ظهور و غیبت و ویژگی‌های حضرت(عج) و یارانشان می‌کنند، آورده است.

از این رو، ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای کسب معرفت امام زمان(عج) از طریق قرآن و فهم آیات مهدوی قرآن است.

 

چه دعاهایی در ماه مبارک رمضان ما را به امام زمان(عج) نزدیک می کند؟

ماه مبارک رمضان ماه رونق دعا و مناجات با خدای متعال و نیز فرصت طلایی دعا برای فرج حضرت ولیعصر(عج) است. در بسیاری از دعاهای ویژه ماه رمضان نام حضرت بقیه الله الاعظم(عج) آمده و برای فرج و سلامتی ایشان و برای رسيدن به ویژگی‌های دنیای پس از ظهور دعا می کنیم.

یکی از دعاهای مهدوی ماه رمضان دعای شریف افتتاح است که شیخ طوسی در کتاب تهذیب و علامه مجلسی در بحارالانوار آن را منسوب به امام زمان(عج) دانسته اند. بخش آخر این دعا در مورد حضرت ولیعصر(عج) است كه با عبارت «اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَى وَلِيِّ أَمْرِكَ الْقَائِمِ ‏الْمُؤَمَّلِ» شروع مي‌شود و سه فراز دارد.

 

این فرازها چه حقایقی را در موضوع مهدویت و مرتبط با امام زمان(عج) مطرح می کنند؟

 فراز اول؛ بيشتر جملات اين بخش، دعا براي امام زمان(عج) است كه با عبارت «اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَى وَلِيِّ ‏أَمْرِكَ الْقَائِمِ الْمُؤَمَّلِ وَ الْعَدْلِ الْمُنْتَظَر» شروع مي‌شود. ‏

فراز دوم؛ اين قسمت از دعا توصيفي از عصر ظهور و اشتياق دعا كننده براي درك آن زمان است كه در قالب دعا، بيان شده ‏است و با اين جمله، آغاز مي‌شود: «اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِي دَوْلَة كريمة».  ‏

فراز سوم؛  بيان خلاصه‌اي از مشكلات عصر غيبت و استغاثه براي ظهور امام زمان(عج)  است.

دعای دیگری که در ماه مبارک رمضان بعد از نمازها خوانده می‌شود دعای معروف « اللّهُمَّ أَدْخِلْ عَلَى أَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ ...» است؛ در این دعا جامعه ایده آل مورد نظر انبیاء و اولیاء تبیین می‌شود و آرزوهایی که شهدا به خاطر آن مجاهدت کردند خواسته شده که تا کنون محقق نشده و اين دعا به طور كامل، ‏فقط يك مصداق اجابت دارد یعنی جامعه مهدوی که با ظهور امام زمان(عج) محقق می شود. در این دعا اجرای عدالت، رفع فقر و غم ها، اصلاح مفاسد و عزتمند شدن جامعه اسلامی را طلب می کنیم که همه اینها فقط در زمان ظهور محقق می شود.

 

قله انس و ارتباط با امام زمان(عج) در ماه رمضان چه وقت است و چطور باید از آن بهره ای را که باید، ببریم؟

شب قدر قلب ماه مبارک رمضان است و شب های قدر ارتباط ویژه ای با امام زمان(عج) دارند و حضرت مهدی(عج) حقیقت لیله القدر و صاحب لیله القدر هستند. در این شب ملائکه و حضرت روح که رئیس ملائکه است بر ولی خدا و حجت پروردگار نازل می‌شوند و تمام مقدرات یک ساله عالم را به امضای امام زمان(عج) می‌رسانند و این حقیقت در سوره قدر تبیین شده است.

در این سوره با فعل مضارع که دلالت بر استمرار دارد می‌فرماید ملائکه و روح در شب قدر نازل می‌شوند و لازمه این مطلب این است که در هر زمان یک ولی امر وجود داشته باشد که بر او نازل شوند و از طرفی پیامبر(ص) فرمودند قرآن و اهل بیت(ع) تا قیامت جدا نمی‌شوند پس تا قیامت باید یک مصداق زنده از اهل بیت(ع) در کنار قران باشد همچنان که در منابع اهل سنت از قول رسول خدا(ص) آمده که مهدی(عج) از اهل بیت(ع) است.

از حضرت امام باقر(ع) نقل شده، که وقتی از حضرت(ع) پرسیدند: آیا شما می دانید که لیلة القدر کدام شب است؟ ایشان فرمودند: چگونه ندانیم، و حال آن که در شب قدر فرشتگان بر گرد ما طواف می کنند!

نتیجه اینکه حقیقت لیله القدر و صاحب شب قدر، امام زمان(عج) هستند و در این شب ها باید تلاش کنیم با حضرت بقیه الله الاعظم(عج) ارتباط معنوی و قلبی برقرار کنیم و خود را در معرض عنایت حضرت(عج) قرار دهیم.

 

آنچه را که از روزه داری و تقوا و دعا و مناجات و راز و نیاز در ماه مبارک رمضان رقم می خورد چقدر می توان تحقق سبک زندگی مهدوی و منتظرانه قلمداد کرد؟

سبک زندگی مومنان و روزه‌داران در ماه مبارک رمضان از جهات متعددی در واقع یک سبک زندگی مهدوی است.  عبادت، سحر و افطار، میل به قرآن و مناجات، دوری از تجملات و اسراف، ترک گناه، نوع خواب و بیداری و اخلاق و رفتار اجتماعی و خانوادگی ما همه به نوعی نزدیک شدن به سبک زندگی در دوران ظهور حضرت ولیعصر(عج) است. چنان که بعد از پایان ماه مبارک رمضان به وضوح تغییر در سبک زندگی ها را مشاهده می‌کنیم و آنچه که مهم است آنکه باید مراقب باشیم بعد از عید فطر دجار ارتجاع نشویم و به وضعیت قبل از ماه خدا بر نگردیم!

در واقع این یک ماه کارگاه آموزش بندگی و زندگی به سبک دوران ظهور و تجربه زندگی در دوران طلایی عصر ظهور مولا(عج) است البته شرط زندگی در عصر مهدوی  نیز همان خودسازی درون و رسیدن به مقام تزکیه و تهذیب نفس است که در این یک ماه تمرین می کنیم. روزه دارانی که می خواهند بر اساس فرهنگ انتظار برنامه ای دقیق و عارفانه برای خودسازی و سیر و سلوک داشته باشند باید از اول ماه مبارک رمضان، بیعت و تعهد اخلاقی و اعتقادی با امام زمان(عج) داشته باشند و با توسل به آن حضرت(عج)، از ایشان بخواهند که در این امر مهم یاری‌شان کنند.

کد خبر 1162080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha