عشایر از کوچ زودهنگام به ییلاقات استان سمنان پرهیزکنند

مرادی حقیقی از جامعه عشایری خواست از کوچ زودهنگام به ییلاقات استان سمنان پرهیز کنند.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان؛«جعفر مرادی حقیقی» در حاشیه شورای عشایری استان سمنان ورود زودهنگام و خروج دیرهنگام دام عشایر و چرای بیش از حد، حضور دام مازاد در مراتع، تداوم خشکسالی‌ها و فرسایش خاک و سیلاب را از مهمترین دلایل تخریب مراتع در استان سمنان عنوان کردوگفت: با مدیریت مراتع ، جلوگیری از ورود زودهنگام دام عشایر و دامداران و اجتناب از ورود دام مازاد می‌توان از تخریب بیشتر این مراتع جلوگیری کرد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تأکید برلزوم برخورد با متخلفان ادامه داد: حفظ و احیای مراتع و اجرای طرح‌های مرتعداری و ممیزی مراتع در اولویت برنامه‌های این اداره کل قرار دارد.

 

وی با اشاره به اینکه با توجه به اینکه کوچ زودهنگام و چرای دام مازاد در مراتع مهمترین عوامل تخریب مراتع است،اظهارداشت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با همکاری مردم از ورود گله‌های غیرمجاز به مراتع جلوگیری خواهد کرد.

 

مرادی حقیقی با بیان اینکه برای نخستین بار دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و طرح ساماندهی کوچ در اسفندماه تدوین شد گفت: این طرح با هدف حفظ منابع آب، خاک، تقویت پوشش گیاهی، آمایش سرزمین و جلوگیری از تخریب سرزمین و چرای زودهنگام دام و کنترل افراد بدون پروانه چرا به استانداران، مدیران سازمان جهادکشاورزی، مدیران کل منابع طبیعی و امور عشایر استان‌ها ابلاغ شده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان زمان ورود و خروج دام، ظرفیت دام و مدت استفاده از مراتع به عنوان سه موضوع مهم در حوزه مدیریت چرا دام در مراتع عنوان کردو افزود: برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر نیز برنامه‌ریزی‌هایی شده تا زیرساخت‌ها و تمهیدات لازم برای توزیع نهاده، آب و خدمات‌رسانی به عشایر در استان‌های مبدا توسط سازمان امور عشایر و شرکت پشتیبانی امور دام با استفاده از ظرفیت تعاونی و تشکل‌های عشایری انجام شود.

 

وی اضافه کرد: چرای زودهنگام و عدم رعایت زمان ورود و خروج دام به مراتع، رعایت نشدن ظرفیت دام و مدت زمان بالای استفاده از مراتع به کاهش تولید علوفه، از بین رفتن ترکیب پوششی خاک، از بین رفتن گونه‌های درجه یک و هجوم گونه‌های مهاجم، و مهمتر از آن به سفت و فشرده‌تر شدن لایه‌های خاک، افزایش فرسایش و هدر رفت بیشتر خاک منجر می‌شود.

 

مرادی حقیقی با بیان اینکه جلوگیری از کوچ زودهنگام و رعایت زمان استفاده از مراتع توسط جوامع محلی و عشایر، رعایت ظرفیت دام در مراتع از مهمترین راه‌ها برای جلوگیری از تخریب مراتع است  بیان کرد: همکاران ما و دیگر دستگاه های مسئول در طول فصل کوچ از ورود دام مازاد و افراد فاقد پروانه جلوگیری و برابر قانون با متخلفان برخورد می‌کنند.

 

کد خبر 1164381

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha