به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «جواد نصراللهپور» در ادامه شرح دعای افتتاح، اظهار کرد: دعای افتتاح از جانب امام زمان(عج) انشاء و برای بعد از افطارهای ماه مبارک رمضان توصیه شده است؛ در فراز چهارم این دعا می خوانیم: «الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِى لَمْ يَتَّخِذْ صاحِبَةً وَلَا وَلَداً ﴿وَلَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِى الْمُلْكِ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ وَ لِيٌّ مِنَ الذُّلِّ وَكَبِّرْهُ تَكْبِيراً﴾» یعنی خدا را سپاس که همسر و فرزندی نگرفته و در فرمانروایی شریکی برایش نیست و سرپرستی از روی ناتوانی نداشته است و او را بزرگ شمار، بسیار بزرگ.
عضو هیئت مدیره مجمع راهبردی اندیشه مهدویت ادامه داد: نکته هایی در این فراز وجود دارد، این فراز مضمون آیه 111 سوره مبارکه اسراء است که می فرماید: «وَ قُلْ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً وَ لَمْ یَکُن لَّهُ شَرِیکٌ فِى الْمُلْکِ وَلَمْ یَکُن لَّهُ وَلِىٌّ مِّنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیراً» با این تفاوت که در این آیه موضوع همسر نداشتن خدای متعال مطرح نشده، هر چند این مهم در آیه 101 سوره مبارکه انعام و آیه سوره 3 مبارکه جن بیان شده است؛ نکته دیگر آنکه امامان معصوم(ع) با پیروی از قرآن کریم، خدای متعال را با اعتقاد به توحید و بینیازی حمد می کنند، اهل بیت(ع) به ما یاد داده اند که خدا را با اعتقاد به توحید و غنا، حمد کنیم.
وی افزود: علی رغم این آموزه ها و تاکیدات دعایی و روایی، عجیب آنکه وهابیت، شیعه را که دعاهایش سراسر توحید است، متهم به شرک می کنند!
حجت الاسلام نصرالله پور تاکید کرد: نکته سوم آنکه بزرگداشت خدا به آن است که از هر گونه شریک او را بری بدانیم، در آخر این فراز بر بزرگ داشتن خدا به شایستگی تاکید می شود؛ باید توجه داشت خداوند انسان متکبر را دوست ندارد، از پیام های این فراز آن است که بزرگی و کبریایی مخصوص خدای متعال است و در حدیث قدسی است که کبریایی به خدا اختصاص دارد: «اَلْكِبْرِيَاءُ رِدَائِي».
این کارشناس مهدوی در ادامه بیان کرد: پیام دیگر این فراز آن است که الف و لام در الْحَمْدُ به این نکته اشاره دارد که مراد همه حمدها و انواع ستایش ها است، این الف و لام به معنای شمول است.
وی با شرح فرازهای بعدی دعای افتتاح، ابراز کرد: امام زمان(عج) در این دعا با خدای متعال مناجات کرده و بیان می کنند: «اللّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ قَلِيلاً مِنْ كَثِيرٍ، مَعَ حاجَةٍ بِى إِلَيْهِ عَظِيمَةٍ وَغِناكَ عَنْهُ قَدِيمٌ وَهُوَ عِنْدِى كَثِيرٌ، وَهُوَ عَلَيْكَ سَهْلٌ يَسِيرٌ». خدا در قرآن به بندگان هشدار می دهد که به یاد داشته باشید که شما فقر مطلق هستید و غنای حقیقی نزد خدا است.
حجت الاسلام نصرالله پور اضافه کرد: حاجت به معنای نیاز همراه با دوست داشتن است، با کاربرد این واژه اظهار می کنیم، که خواسته ما هم نیازمان است و هم نمی توانیم از آن دل بکنیم.
این کارشناس مهدوی تاکید کرد: از پیام های این فراز آن است که کسی که هنگام درخواست مطمئن باشد دعایش چند ویژگی را دارد باید ایمان به اجابت داشته باشد؛ نخست اینکه بداند خواستهاش در مقابل عظمت خدا کم است، دوم آنکه باور داشته باشد آنچه را می خواهد نیازی اساسی برای او است، سوم آنکه باور داشته باشد خدا از آنچه می خواهد، بینیاز است، چهارم آنکه باور داشته باشد حاجتش نقشی مهم در زندگی او دارد و پنجم آنکه باور داشته باشد که حاجت او برای خدا سهل و آسان است ... این باورها مسیر اجابت را هموار می کند.
ادامه دارد ...
نظر شما