به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «سید عبدالله ارجائی» در مراسم افتتاح کانون بازرگانی و تجارت خارجی خراسان رضوی افزود: مشهد با توجه به حضور سالانه تعداد زیادی زائر داخلی و خارجی ظرفیتهای بسیاری برای سرمایهگذاری خارجی به ویژه در حوزه زیارت و گردشگری دارد، اگر بخواهیم وضعیت استان خراسانرضوی در حوزه کسب و کار و اقتصاد را درچند جمله کوتاه بیان کنیم باید بگوییم که استان دارای حدود دویست هزار واحد صنفی، پنج هزار و چهارصد واحد صنعتی، پانصد معدن و پنجاه شهرک و ناحیه صنعتی است که بیش از دویست هزار نفر در بخش صنعت فعال هستند.
شهردار مشهد با بیان اینکه سهم استان از تولید ناخالص ملی در حدود پنج درصد است، اظهار کرد: در حوزه خارجی نیز بخشی از صادرات ما به کشورهای روسیه، هند و بخش کمی نیز به هلند و اسپانیا است اما در مجموع بخش زیادی از صادرات و مراودات اقتصادی استان با کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان است.
ارجائی تصریح کرد: تولید ناخالص ما نسبت به جمعیت نسبت کمتری است اما در مقابل فعالین اقتصادی استان بیشتر است لذا باید تلاش کنیم حداقل به نسبت جمعیت در تولید ناخالص کشور سهم داشته باشیم.
وی ادامه داد: البته در کنار این موضوع خراسانرضوی یک مزیت دارد و آن این است که نود درصد اقتصاد استان در دست بخش خصوصی است و این درحالی است که واحد صنعتی و اقتصادی بزرگ ملی در سطح استان نداریم یا اگر واحدی داریم بسیار انگشتشمار است.
شهردار مشهد ضمن اشاره به اینکه پایه اقتصاد استان نیز بر خدمات استوار است، خاطرنشان کرد: همچنین بخش کشاورزی ما در سطح استان و مشهد نیز قابل توجه نبوده و با وجود تنش آبی و کمبود منابع آب قابلیت توسعه ندارد.
ارجائی اضافه کرد: اما با این وجود باید تلاش کنیم تا سهم استان و شهر مشهد را در تولید ناخالص ملی افزایش دهیم و تحقق این هدف به یک کار اساسی در سطح استان نیاز دارد که امیدوارم دولت اهتمام کرده و زمینه لازم را ایجاد و کار را تسهیل کند.
وی با بیان اینکه کانون بازرگانی و تجارت خارجی خراسان رضوی در این زمینه تاثیرگذار خواهد بود، اظهار کرد: مدیریت شهری نیز به سهم خود از افزایش سهم استان و مشهد در تولید ناخالص ملی و توسعه سرمایهگذاری خارجی حمایت خواهد کرد.
شهردار مشهد ادامه داد: ما به توسعه اقتصاد شهری معتقد هستیم زیرا زمانی مدیریت شهری قوی خواهد بود که مردمش ثروتمند باشند ما به دنبال سهمبری از ثروت مردم نیستیم بلکه دنبال مشارکت در افزایش دارییهای مردم هستیم.
ارجائی افزود: چرا میگوییم مشارکت زیرا وظیفه اصلی تولید ثروت بر دوش ما نیست بلکه وظیفه ثروتمند کردن مردم با دولت است اما دراین میان میتوانیم کمک کار خوبی برای دولت باشیم.
وی اضافه کرد: مدیریت شهری میتواند همگام با دولت طرحهایی را اجرا کند که مردم شهر ثروتمند شوند زیرا درآمد شهرداری از محل دریافت عوارض از مردم است لذا وقتی مردم ثروتمند شوند شهرداری نیز میتواند خدمات بهتری را ارائه دهد.
ارجائی با بیان اینکه در حال حاضر چهار میز در حوزه ارتباطات بینالملل شهرداری مشهد تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: در این راستا چهار میز مخصوص کشور چین، افغانستان، عراق و آسیای میانه تشکیل شده است که از فعالان اقتصادی دعوت میکنیم با همکاران ما در شهرداری مشهد و همکاران ما با فعالان اقتصادی برای استفاده از این ظرفیت ارتباط بگیرند.
شهردار مشهد اضافه کرد: با استفاده از این میزها به راحتی میتوان زمینه صادرات خدمات شهری و فنیومهندسی را به این کشورها فراهم کرد، در ارتباطات کوچکی که ما با این کشورها گرفتهایم مشخص شد که این بازار با توجه به سطح بالای دانش خدمات شهری و فنیومهندسی شهرداری مشهد بسیار جذاب است زیرا بیشتر کشورهای همسایه ما در بخشهای اصلی خدمات شهری از جمله بازیافت پسماند دچار مشکل هستند.
ارجائی افزود: با توجه به این موضوع آمادگی حمایت از بخش خصوصی برای سرمایهگذاری و فعالیت در این زمینه با برند شهرداری را در کشورهای مذکور به صورت برد برد داریم و خدمات فنیومهندسی در این زمینه را نیز ما ارائه خواهیم داد.
وی اضافه کرد: نکته دیگری نیز که باید به آن اشاره کنم آمادگی برای حمایت از سرمایهگذاری خارجی است زیرا مشهد ظرفیتهای بسیار بالایی برای جذب سرمایهگذاری به ویژه در حوزه مدیریت شهری دارد و عمده آن زیرساختهای زیارت و گردشگری است.
نظر شما