عزاداری اهل بیت (ع) موجب بصیرت افزایی می شود

آیت الله علم الهدی گفت: آیین عزاداری اهل بیت (ع) شرایط فوق‌العاده‌ای را برای تبیین، بصیرت افزایی و تحلیل حقایق تاریخی ایجاد می‌کند و شاید مطرح کردن این حقایق در روزهای عادی نتواند نتیجه فرهنگی مشابهی در دل و ذهن مخاطب کلام به وجود آورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله «سید احمد علم الهدی» شامگاه شنبه (۳ اردیبهشت) در مراسمی که به مناسبت شهادت امام علی(ع) برگزار شد، با بیان اینکه فلسفه اصلی عزاداری و یادآوری مصادیق مظلومیت اهل بیت(ع) در این است که برای شیعیان در هر دوران نشانه عبرتی باشد تا از تکرار دوباره این شرایط در دوران خود جلوگیری کنند، اظهار کرد: آیین عزاداری اهل بیت (ع) شرایط فوق‌العاده‌ای را برای تبیین، بصیرت افزایی و تحلیل حقایق تاریخی ایجاد می‌کند و شاید مطرح کردن این حقایق در روزهای عادی نتواند نتیجه فرهنگی مشابهی در دل و ذهن مخاطب کلام به وجود آورد.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: ایام شهادت امام علی (ع)، بهترین فرصت برای مطرح کردن مباحث علمی، گفتمانی و حتی اجتماعی است. زیرا قلوب آحاد شیعیان آکنده از عشق و ارادت به مولا امیرالمؤمنین (ع) است و پرداختن به مباحث فرهنگی و اجتماعی بر روی منابر، می‌تواند گام‌های آنان را در صراط جهاد تبیین محکم کند و مولد بصیرت در مردم باشد.

 

آیت الله علم الهدی تصریح کرد: مسلمانان در زمان حکومت امام علی (ع)، حضرت را به‌ عنوان حاکمی عادل می‌شناختند اما درک درستی از جایگاه ولایت نداشتند.

 

وی اظهار داشت: بسیاری از مردم نیز توان تحمل عدالت علوی را نداشتند زیرا آن حضرت برای توزیع بیت‌المال حتی تفاوتی میان طلحه و زبیر با غلامان تازه آزاد شده قائل نبود. همین تفاوت‌های میان سبک زندگی در حکومت حق و سبک زندگی در حکومت باطل بود که باعث شد مردم گرفتار فریبی بزرگ به‌عنوان "حکمیت" شوند.

 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: در این شرایط مردم در مقایسه ای قرار گرفتند که یک طرف آن امیرالمومنان (ع) به‌عنوان نفس رسول خدا(ص) بود و در طرف دیگر، معاویه بن ابوسفیان به‌عنوان فرزند هِند جگرخوار قرار داشت.

 

وی بیان کرد: اگرچه شکافته شدن فرق امام علی(ع) در محراب مسجد، مصداق مظلومیت او بود اما بی‌بصیرتی‌های جامعه و مظالمی که بر امیرمومنان وارد شد، مظاهر کامل‌تری از مظلومیت علی (ع) است، به خصوص اگر بدانیم که بعثت رسول خدا، جریانات مربوط به نزول قرآن، ابلاغ وحی و حتی غزوات، نتوانست علی بن ابی‌طالب (ع) را از پا درآورد اما بی‌بصیرتی امت در دوران حکومت حضرت کار را به‌جایی رساند که حافظ و قاری قرآن سرانجام شمشیر به دست گرفت و امام را به شهادت رساند.

 

آیت الله علم الهدی تصریح کرد: بزرگ‌ترین مشکل ما در مساله معرفت‌شناسی اهل بیت (ع) این است که نه نکات تفسیری سیره حضرات معصومین را مورد تذکر قرار می‌دهیم و نه به نکات تحلیلی بیانات آنان توجه ویژه داریم.

 

وی افزود: پس از گذشت ۱۴۰۰ سال، باید براساس سیره و فرامین اهل بیت (ع)، یک مجموعه بصیرتی در اختیار جهان تشیع قرار بگیرد تا در انقلاب‎‌های سیاسی و اجتماعی بتوانند متأثر از این بصیرت، خط حرکتی خود را مشخص کنند، مانع از تکرار صفین‌ها شوند و در همه حال، عبرت‌های تاریخ امامت را سرلوحه تعاملات و امور خود قرار دهند.

انتهای پیام

کد خبر 1168703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha