هیچ دولتی نارضایتی مردم خود را نمی‌خواهد/باید به دولت کمک کرد که این بیان صریح رهبر انقلاب است

آیت الله خاتمی با بیان اینکه هیچ دولتی نارضایتی مردم خود را نمی‌خواهد، گفت: به ویژه دولت سیزدهم که مردم بودن و مردمی زیستن، خدمت به مردم و اجرای اسلام شعار اوست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت‌الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران امروز (جمعه ۲۳ اردیبهشت) در فراز نخست خطبه‌های نماز عبادی - سیاسی جمعه این هفته تهران با بیان اینکه از جلوه‌های تقوا آن است انسان وقتی از دیگران سخن می‌گوید سخن ناصواب نگوید غیبت و تهمت حرام است، گفت: نسبت دادن حرفی که دیگری نگفته و کاری که انجام نداده و این نسبت دادن های بی حساب بی تقوایی است.

 

وی با استناد به نهج‌البلاغه ادامه داد: ایمان سه نشانه دارد که یکی از آنها این است که وقتی می‌خواهی در رابطه با دیگران سخن بگویی حریم خدا را رعایت کن. خدا شاهد بر شماست و این معیت، زمانی و مکانی نیست بلکه علمی است. همانطور که برای خود هیچ موقع غایب نیستید و می‌دانید چه می‌کنید خدا هم آگاه است. هر چند علم ذات ربوبی قابل قیاس با این تشبیهات نیست، اما باید گفت او همه جا هست. این طاغیان سرکش نمی‌دانند خدا آنها را می‌بیند؟

 

آیت الله خاتمی نامه ۳۱ نهج البلاغه را منشور تربیتی مولا دانست و گفت: در بخشی از این نامه به فرزندش فرمود که در بین حرف هایی که مورد سفارش من است، محبوبترین آن تقواست پس حریم برای ذات مقدس ربوبی نگه داریم.

 

وی مسائل اقتصادی و گرانی ها در کشور را مسائل روز دانست و گفت: اگر خطیب جمعه در این مسائل ورود نکند خطیب مردم نیست از این رو  براساس تکلیف و وظیفه ام ۱۴ نکته در رابطه با مسائل اقتصادی به‌ویژه گرانی‌ها نوشتم که اینها حاصل دو روز مطالعه و مشورت‌های مختلف با مسوولان و غیر مسئولان است. انصاف فضیلت است و انصاف یعنی قضاوت واقع بینانه داشتن. قضاوت جناحی، کینه توزانه و متملقانه منصفانه نیست. تحصیل رضایت مردم گفت که مردم صاحب حکومت و مخدوم هستند و مسئولان خادم و ابایی از گفتن آن تعبیر نمی بینم که مسئولان نوکر مردم هستند و باید در خدمت مردم باشند من هم از جنس شما مردم هستم و درد و رنج شما درد و رنج ماست.

 

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه برخی مشکلاتی که مردم برای ما می گویند جای گریه دارد، گفت: سوم اینکه هیچ دولتی نارضایتی مردم خود را نمی خواهد به ویژه دولت سیزدهم که مردم بودن و مردمی زیستن، خدمت به مردم و اجرای اسلام  شعار اوست. منصفانه بپذیریم که اقتصاد کشور بیمار است مربوط به امسال و پارسال نیست. از قبل انقلاب شروع شد و دولت های بعد از انقلاب همت برای سامان دادن آن داشتند اما در این عرصه چندان موفق نبودند.  

 

وی با بیان اینکه دولت بداند سرمایه انقلاب همین محرومین هستند و آن‌هایی که پای انقلاب ایستادند محرومین هستند، طوری برنامه ریزی شود که آنها آسیب نبینند، گفت:‌ نان، دارو و بنزین نباید گران شود. واریز دو ماهه یارانه هم نکته مهمی است، برای اینکه مردم باورشان شود دولت رنج آن‌ها را می‌داند.

 

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه کارهای امروز دولت کارهای بسیاری مهمی است، گفت: همه باید کمک کنند که دولت به این اهداف برسد. این به معنی انتقاد نداشتن نیست، انتقاد سازنده کمک به دولت است. کارشناسان انتقاد ناصحانه کنند، خوبی‌ها را ببیند و نارسایی‌ها را هم ببیند و راه چاره پیشنهاد دهید وگرنه تخریب نکنید.

 

وی با اشاره به اینکه انتقاد ناصحانه خدمت است، گفت:‌ دولت متملق نمی‌خواهند، آن چنان که سیاه نمایی بد است، سفید نمایی مطلق هم بد است. انتقاد ناصحانه آری و باید به این نکته توجه داشت که تخریب و فحاشی در شان یک ملت نیست. کینه توزانه حرف نزد. به گونه‌ای انتقاد شود که در میدان دشمن بازی نکنیم. آب به آسیب دشمنان نریزیم.

 

آیت الله خاتمی با بیان اینکه اطلاع رسانی به موقع، مانع فضا سازی دشمن می‌شود، گفت: از ظرفیت رسانه‌ای کشور استفاده شود. صداوسیما که زبان ملت است در خدمت مسئولان قرار بگیرد و به مردم توضیح داده شود.

 

وی با بیان اینکه بر پیشانی این دولت، صداقت نوشته شده است، گفت: دولت می‌توانست وجیه‌المله بماند و جراحی انجام ندهد چون معلوم است این سیاست جراحی‌، نارضایتی به همراه دارد اما دولت و شخص رئیس‌جمهور صادقانه وارد میدان شد و گفت آبرویم را کف دستم گذاشتم و حاضرم آبرویم برود. آیا این جای بلوا دارد یا تشکر؟ باید بگوییم ممنونیم از صداقتت که با مردم رو راست رفتار می‌کنی.

 

آیت الله خاتمی نکته هفتم را جراحی دولت عنوان کرد و گفت: دولت در حال انجام جراحی‌هایی است که همه متخصصان چه به او رأی دادند و چه رأی ندادند معتقدند این جراحی باید انجام شود هرچند در کیفیت اجرای آن اختلاف نظری است اما در اصل آن اختلاف نظر وجود ندارد.

 

امام جمعه موقت تهران درباره موضوع هشتم، بیان کرد: دولت می‌خواهد کاهش جدی فاصله طبقاتی روی دهد و جراحی برای افزایش قدرت خرید هفت دهک جامعه، تحقق عدالت اقتصادی، واگذاری امور مردم به مردم، مبارزه با فساد از منشأها و خاستگاه‌های اولیه آنهاست و جراحی هم درد دارد اما سرانجامش نجات این بیمار است و متخصصان ما می گویند باید بیمار را نجات داد. دولت باید بداند در این عرصه، سرمایه انقلاب این محرومان و مستضعفان و کسانی هستند که تا آخر پای این انقلاب ایستاده‌اند و تا آخر هم خواهند ایستاد لذا طوری برنامه ریزی شود که اینها آسیب نبینند. دولت باید روی قولش مبنی بر گران نشدن چند قلم جنس نان، بنزین و دارو و واریز دو ماهه یارانه بماند. این واریز دو ماهه هم نکته مهمی است تا مردم باورشان شود دولت خدمتگزارشان نمی‌خواهد رنجشان را ببیند.

 

آیت الله خاتمی گفت: به دولتی که می‌خواهد جراحی و به کشور خدمت کند باید کمک کرد و این امر صریح مقام معظم رهبری است آنان که مطیع ولایت هستند که اکثریت مردم چنین هستند به این عبارت صریح آقا که «کارهایی که امروز دولت در زمینه اقتصاد پیش رو دارد، کارهای مهمی است و همه اهم از قوا و دستگاه‌های مختلف و آحاد مردم کمک کنند تا دولت بتواند به این نتایج برسد»، باید عمل کنند. معنای این حرف، انتقاد نداشتن نیست بلکه معتقدیم انتقاد سازنده کمک به دولت است. کارشناسان انتقاد ناصحانه کنند یعنی خوبی‌ها و نارسایی ها هم را ببینند و اگر راه چاره دارند پیشنهاد کنند و درغیر این صورت، تخریب نکنند.

 

خطیب جمعه موقت تهران انتقاد ناصحانه را خدمت ارزشمندی توصیف و تأکید کرد که دولت و مسوولان، متملق نمی‌خواهند. همانطور که سیاه نمایی بد است سفیدنمایی مطلق هم بد است. براین اساس است که انتقاد ناصحانه آری. با این وجود به دو نکته توجه شود که تخریب، هتاکی و فحاشی چه در عمل و چه در بیان، ناسپاسی است و در شأن یک ملت انقلابی نیست. نباید کینه توزانه حرف زد و کینه توزانه نوشت. گاهی برخی طوری می‌نویسند و طوری می‌گویند که کینه از آن می بارد. طوری انتقاد شود که در میدان دشمن بازی نکنیم. رسانه‌های بیگانه را ببینیم و فضای مجازی آلوده که کل نظام، اسلام و قرآن را زیر سوال می برند. طوری انتقاد نکنیم که آب به آسیاب دشمنان انقلاب و قرآن بریزیم.

 

 

 

 

کد خبر 1174818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha