به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، حبیبی به این مناسبت در پیام نوشته است:
رودکی پدر شعر فارسی،شاعر عهد سامانی گفته است:
ای آنکه غمگنی و سزاواری
واندر نهان سرشک همی باری
از بهر آن کجا ببرم نامش
ترسم ز بخت اَندُه و دشواری
رفت آنکه رفت و آمد آنک آمد
بود آنکه بود خیره چه غم داری؟
هموار کرد خواهی گیتی را؟
گیتی است، کی پذیرد همواری؟
مهمان بختی، بزرگ مرد و شاعر مردمی ،نویسنده و انیشمند تاجیکستان هم در تاراج بیامان زمانه از میان ما رفت. او شخصیت دانا وتوانا و دوستدار مردم و علاقهمند به فرهنگ مشترک نیاکان و ایران بود.
رادیو فرهنگ درگذشت این شاعر ونویسنده خوش اندیش و هنرور را بهفرزند برومند ایشان جناب پروفسور سرور بختی و همچنین خانواده شعر و ادب و ملت سرفراز و دوستدار ادب و فرهنگ تاجیکستان سوگباد میگوید.
مهمان محبتاف بختی شاعری که می گفت از ازل تا به ابد قسمت من، ایران است! برنده جایزه دولتی تاجیکستان بود ،رشته تاریخ و زبان و ادبیات فارسی تاجیکی دانشگاه آموزگاری خوانده بود و از وی آثار متنوعی به نظم و نثر نشر یافته و پارهای از این آثار جوایز گوناگونی را از آن خود کرده است.
وی برای کودکان نیز شعر و داستان نوشته است.
شماری از نمایشنامههای رئیس اتحادیه نویسندگان تاجیکستان، در تئاترهای دوشنبه و دیگر شهرها به روی صحنه رفته و برخی از آثارش نیز به زبانهای گوناگون از جمله زبان روسی ترجمه و انتشار یافته است.
گفتنی است ؛پروفسور سرور بختی فرزند استاد مهمان بختی هم که از دیپلماتهای فرهنگی بلند پایه تاجیکستان است، قریب ۲۷ ماه ریاست موسسه فرهنگی اکو را در تهران بر عهده داشت که به تازگی ایران را به مقصد دوشنبه ترک کرده بود.
مهمان بختی ، در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، چشم از جهان فرو بست.
نظر شما