فتح خرمشهر به روایت ادبیات پایداری؛ روایت فتح از زبان شهید حسین همدانی

قلم نویسندگان و هنر راویان، نقش مهمی در بیان ناگفته‌های فتح خرمشهر دارد؛ کتاب‌هایی چون "فاتحان خرمشهر"، "نیکو منظر" و "سوم خردادی‌ها" که خاطرات روزهای مقاومت را قاب گرفته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، نگارش کتاب و ثبت خاطرات نقش مهمی در حفظ وقایع هشت سال جنگ تحمیلی دارد. کتاب‌هایی که ضمن معرفی شهدا و رزمندگان ناگفته‌های روزهای ایستادگی و مقاومت را بیان کرده است.

بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان همدان هم از سال‌ها پیش برای ثبت وقایع دوران دفاع مقدس تلاش کرده و آثار زیادی روانه بازار کرده است.

از بین این کتاب‌ها می‌توان می‌توان "سوم خردادی‌ها"، "فاتحان خرمشهر" و "نیکو منظر" را نام برد؛ کتاب‌هایی که روزهای مبارزه برای آزادسازی خرمشهر را به تصویر کشیده است.

"سوم خردادی‌ها" روایت یادگاران هشت سال دفاع مقدس است از فرمانده شجاع تیپ 27 محمد رسول الله(ص) سردار محمود شهبازی به قلم حمید حسام که عکس شهید با چفیه قرمز بر جلد آن خودنمایی می‌کند.

"فاتحان خرمشهر" روایت سرلشکر شهید حسین همدانی(در دورات زندگی) است از روزهای مقاومت به قلم حسین نصر الله زنجانی. این کتاب مزین به عکس جوانی شهید همدانی است؛ زمانی که مسئول محور عملیاتی تیپ 27 محمد رسول الله(ص) در عملیات الی بیت المقدس بوده است. هر دو این کتاب‌ها را انتشارات صریر وابسته به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اواخر دهه 80 منتشر کرده است.

"نیکو منظر" خاطرات ملوک ‌السادات محمدی، همسر سردار شهید محمود نیکو منظر، مسئول پشتیبانی تیپ 27 محمد رسول الله(ص) است. این کتاب به کوشش محمد علی متقیان در 482 صفحه و 8 فصل به وسیله انتشارات برکت کوثر منتشر شده است. تولد تا انقلاب، مبارزه تا پیروزی، پیروزی انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس، آغاز جنگ، از عملیات ثامن‌الائمه(ع) تا الی بیت المقدس، تا عروج، مصاحبه‌ها، دل‌نوشته‌ها، شعرها و نامه‌ها و نامه‌های اداری، عنوان فصل‌های کتاب زندگی شهید محمود نیکو منظر  است.

بخشی از این کتاب به بازخوانی حماسه بزرگ فتح خرمشهر و نقش شهید نیکو منظر در عملیات آزاد سازی شهر پرداخته و با جلد نه چندان جذاب و سیاه رنگ چاپ شده است.

 

کد خبر 1178782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha