تقویت ادبیات بومی و محلی به غنای فرهنگ جامعه کمک می کند

تیموری،گفت: تقویت ادبیات بومی و محلی به غنای فرهنگ جامعه کمک و برگزاری برنامه‌هایی مانند جشنواره های ادبی علاوه بر شناسایی پتانسیل و ظرفیت های ادبی وآشنایی با شاعران برجسته و صاحب نام منطقه در حفظ و ارتقا و اشاعه شعر بومی و محلی نقش بسزایی دارند.

مظفر تیموری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه  با اشاره به برگزاری جشنواری استانی شعر با گویش های محلی گفت: زبان و گویش نقش بسیار مهمی در پویایی جامعه دارد و شعر محلی یکی از مقوله‌هایی است که در تداوم و پویایی اجتماعی و فرهنگی هر نسل و جامعه‌ای سودمند واقع شده است.

 

 

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه افزود: شکل گیری  بسیاری از زبان ها نتیجه همین گویش های مرسوم و محلی هر منطقه است و زبان شعر نقش بسیار مهمی دربازتاب و انعکاس آسیب ها ی اجتماعی ، معضلات و مشکلات گریبانگیر جامعه است  و درصورت بی‌توجهی به فرهنگ و خاستگاه اصلی واژگان نه تنها اثر تولید شده در ثبت و احیای گویش و لهجه نقشی نخواهد داشت، بلکه می‌تواند به نوعی به هویت زبان محلی نیز لطمه وارد کند.

 

 

وی خاطر نشان کرد: تداوم و استمراربرگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری که مورد پسند و استقبال مردم و صاحبان قلم می باشد از اولویت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است و بایستی به مقوله  شور و نشاط اجتماعی در برگزاری برنامه ها پرداخته شود .

 

 

تیموری ،تصریح کرد: یکی از مولفه‌های لازم برای مقابله با تهاجم فرهنگی توجه به فرهنگ و ادبیات بومی و محلی است،  و ضرورت حفظ، بازشناسی و بازتولید فرهنگ بومی و محلی از اهمیت به‌سزایی برخوردار است و در مقابله با فرهنگ‎ های بیگانه تاثیرگذار است.

کد خبر 1178899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha