به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حجو زیارت در همایش متمرکز حج تمتع ۱۴۰۱ که با حضور زائران حج تمتع استان تهران در سالن ۱۲ هزارنفری ورزشگاه آزادی برگزار شد، گفت: خداوند نعمتهای زیادی همچون امنیت سلامت و خانواده خوب به ما عطا کرده است که در این میان نعمت زیارت خانه خدا از توفیقهایی است که به هر کسی داده نمیشود.
وی افزود: بسیاری از افراد متمکن هستند، اما ممکن است در طول عمر حتی یکبار هم توفیق زیارت خانه خدا را نداشته باشند. بنابراین زوار حج تمتع باید برای این نعمت الهی خدا را شکر کرده و از خداوند طلب کنند که در طول این سفر بیمار نشده و حج را به خوبی به جا آورند.
حسینی با بیان اینکه حج یکواجب شرعی است که اگر استطاعت مالی وجسمانی داشته باشیم و این اعمال را به جا نیاوریم، دچار معصیت شدهایم، خاطر نشان کرد: اینکه برخی میگویند چرا باید به حج برویمووبهتر است پول آن را برای جای دیگری هزینه کنیم، با مسائل دینی آشنا نیستند. چرا که اگر کسی شرایط حج را داشته باشد و مسیر زیارت هم باز باشند، باید این سفر را انجام دهد. بنابراین، این تبلیغات منفی در روحیه ما اثر نخواهد داشت و با قوت به انجام اعمال دینی پایبند هستیم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه حج مجموعه ای از عبادتها و مناسکی است که جنبه فردی، اجتماعی و سیاسی در آن لحاظ شده است، تصریح کرد: اینکه برخی مطرح کنند که حج یک ارتباط فردی است، امری نادرست است. چرا که جنبه اجتماعی حج اگر از جنبه فردی بالاتر نباشد، کمتر نیست. همچنین جنبه سیاسی حج اگر بیشتر از جنبه اجتماعی نباشد، کمتر نیست. بنابراین باید به مجموعه جنبههای حج توجه شود.
وی با بیان اینکه انسان خود را در فضای معنویحج پاک میکند و احساس میکند که به خدا نزدیک شده است، گفت: در اینجا اوج خشوع و خضوع در درگاه الهی اتفاق میافتد. اگر انسان به حج مشرف شد و این فضائل را درک کرد، حاجی واقعی خواهد بود. بنابراین امیدواریم که خداوند توفیق دهد این توجه و ارتباط معنوی در طول زندگی نیز استمرار پیدا کند.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه حفظ عزت، کرامت، صیانت از حقوق و امنیت زائران از سیاستهای سازمان حج و زیارت برای تشرف به سرزمین وحی است، خاطر نشان کرد: یکی از موضوعاتی که شاید دغدغه برخی افراد در سالهای قبل بود، حمایتهای کنسولی است. عزیزان وزارت خارجه در سفر همراه ائرذن خانه خدا خواهند بود و امسال در ایام حج از حمایت حداکثری کنسولی همراه هستیم.
وی با بیان اینکه از نظر سلامت و امور بهداشتی درمانگاههایی پیشبینی شده و داروهای مورد نیاز هم در اختیار زائران قرار میگیرد تا مشکلی ایجاد نشود، گفت: شرایط کنونی که همچنان درگیر هستیم، شیوع کرونا است. در این سفر معنوی از ۹۰ کشور جهان حضور دارند و در برخی کشورها پروتکلهای بهداشتی و مدیریت کرونا همچون ایران نبوده است. بنابراین از زائران میخواهیم که حفظ دستورالعملهای بهداشتی را مدنظر قرار دهند تا در طی سفر دچار بیماری نشوند. البته ما تلاش میکنیم تا اقدامات پیشگیرانه را مدنظر قرار دهیم، اما رکن اصلی همراهی خود زائران در رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
حسینی با اشاره به اینکه امسال عربستان در ماه رمضان موضوع برگزاری حج را به کشورها اعلام کرد که در نیمه دوم ماه رمضان دوستان ما به صورت وبیناری مشغول بودند تا امکانات زوار را مهیا کنند، تصریح کرد: به دلیل نداشتن ویزا در آن زمان، امکان این سفر را نداشتیم و همه اقدامات به صورت وبیناری انجام شد؛ تاجایی که به صورت جهادی اقداماتی که باید در چهار ماه انجام میشد، در طول ۲۰ روز صورت پذیرفت.
وی با بیان اینکه ۲ روز گذشته تیم اجرایی حج تمتع عازم جدا شدند، گفت: امسال بالاترین بیمه را برای زائران حج تمتع درنظر گرفتیم. با اینکه هزینه بیشتری تحمیل شد، اما سعی کردیم حداکثر امکانات را مدنظر قرار دهیم. همچنین ایستگاههای پروازی هم امسال ۱۹ ایستگاه هستند و با جلساتی که با سازمان هواپیمایی کشوری داریم، مناسبترین هواپیماها پیشبینی شد تا زائران به راحتی این سفر را برگزار کنند.
حسینی با اشاره به اینکه سرانه هتل در مکه مکرمه مدینه منوره استاندارد است، تصریح کرد: ما سعی کردیم به بهترین شکل هتلها را برای زوار اجاره کنیم. اما باید به این نکته توجه داشت که در مدینه تعداد بسیاری از هتلها تخریب شدند و حجاج همه کشورها در اجاره هتل در مضیقه بودند. بنابراین اگر دیدید که امکانات در مدینه کمتر از مکه مکرمه است، به دلایل شرایط مدینه منوره است. افرادی که مدینه اول هستند، از مدینه وارد مکه مکرمه میشوند، به خوبی این تفاوت را حس میکنند که درجه هتل در مکه بهتر از مدینه است. با همه مشکلات ومحدودیتها در مدینه منوره، سعی کردیم بهترین هتلها را اجاره کنیم.
نظر شما