به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در حاشیه همایش توجیهی- آموزشی زائران حج 1401 که روز جمعه (6 خرداد) در استادیوم آزادی تهران برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه امسال همچون سالهای گذشته به ازای هر کاروان یک روحانی کاروان نیز داریم، اظهار داشت: ما علاوه بر روحانی کاروان، برای کاروانهای بزرگتر معین یا معنیه کاروان نیز اعزام میکنیم؛ به طوری که اگر تعداد بانوان یک کاروان بیشتر باشد، معینه و در صورتی که تعداد آقایان کاروان بیشتر باشد، یک معین کاروان نیز به عنوان کمک روحانی در کاروان حضور خواهد داشت تا زائران اعمال خود را بخوبی انجام دهند.
وی با بیان اینکه حج تمتع امسال متفاوت از حج سالهای گذشته است، گفت: در سالهای گذشته زائران خانه خدا با آمادگی روحی بیشتری به خانه خدا مشرف میشدند. چرا که از حداقل ۷ ماه قبل از اعزام آمادگی لازم را کسب میکردند. اما امسال عربستان پذیرش زائر خارجی را دیرهنگام اعلام کرد و زائران هم در زمانی که امیدی به اعزام نداشتند، برای این سفر برنامهریزی کردند.
حج امسال گرانتر از سالهای قبل است
سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه حج امسال نسبتاً گرانتر از سالهای قبل است، افزود: سفر حج تمتع با نرخ ارز نسبت مستقیم دارد. بر همین اساس، با توجه به بالا رفتن قیمت دلار، با افزایش قیمت سفر حج هم روبرو شدیم. البته همانطور که در شرط تشرف به خانه خدا اعلام شده است، افرادی که استطاعت پیدا میکنند باید به حج تمتع مشرف شوند اما ما دوست داریم همه عاشقان زیارت کعبه بتوانند به این سفر معنوی تشرف یابند.
محدودیت سنی برای زائران حج از سوی سعودیها هوشمندانه نبود
حجتالاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه در روایت داریم وقتی کسی اراده حج میکند، باید با راحتی خداحافظی کند، به اقدام عربستان و اعمال محدودیت سنی از سوی سعودیها برای پذیرش زوار اشاره کرد و گفت: کاری که عربستان انجام داد، هوشمندانه نبود. وزارت صحه عربستان میتوانست استطاعت را شرط اعزام قرار دهد و به خاطر شرایط کرونا اعلام میکرد که افرادی که بیماری زمینهای دارند، امسال امکان تشرف به حج تمتع ندارند.
وی با بیان اینکه شرط سنی کمتر از ۶۵ سال دلیل بر سلامت زائران نیست، ادامه داد: شاید آنهایی که کمتر از ۶۵سال هم دارند، به بیماری زمینهای همچون سرطان یا سکته مبتلا شده باشند. بر همین اساس، شرط استطاعت جسمانی شاید شرط عقلانیتری نسبت به محدودیت سنی بود.
عربستان برای برگزاری حج در شرایط کرونا باید با کشورهای اسلامی مشورت میکرد
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه با توجه به کاهش تراکم جمعیت در حج امسال، سالمندان بهتر میتوانستند اعمال حج را به جا آورند، خاطر نشان کرد: شرط محدودیت سنی در پذیرش زائران خانه خدا باعث شد برخی خانوادهها که قرار بود با هم به این سفر معنوی مشرف شوند، امسال از حج باز بمانند. عربستان نباید یک تنه درباره این امر تصمیم میگرفت. چرا که خداوند به پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند که با مردم مشورت کن. مردم مسلمان زمان پیامبر صلیالله علیه و آله همان مردم مدینه بودند، اما اکنون کشورهای اسلامی میتوانند زمینه خوبی برای مشورت کارساز عربستان باشند.
حجتالاسلام نواب با بیان اینکه فرهیختگان جهان اسلام کم نیستند و اگر سعودیها برای نحوه برپایی حج تمتع سال جاری مشورت میکردند، ضرر نمیکردند، تصریح کرد: ما ادعای برتری نسبت به برخی کشورها نداریم، اما مدعی هستیم ایران که توانسته در تحریمهای فلج کننده، کشور را نجات دهد، برای مشورت دادن سزاوراتر است.
نظر شما