دانشگاه‌ها باید حکمرانی علمی را جزو اهداف خود قرار دهند

متفکرآزاد گفت: دانشگاه‌ها باید حکمرانی علمی را جزو اهداف خود قرار دهند و نمایندگان مجلس همه رؤسای دانشگاه‌ها را در راستای رسیدن به این هدف همراهی می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «روح‌اله متفکر آزاد» در نخستین اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور که در دانشگاه تبریز و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در خدمت دانشگاه‌ها است و ما آمادگی خود را جهت فراهم‌سازی بستر‌های مناسب برای هرگونه‌ تحول مد نظر جامعه‌ی دانشگاهی، اعلام می‌کنیم.

نماینده‌ مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قبلا مشوقات لازم در خصوص ارتباط دانشگا‌ه‌ها با صنایع وجود نداشت، اما اکنون رایزنی‌ها با صنایع استان‌ها در سطح استانداران انجام و اعتبارات لازم از این حوزه برای دانشگاه‌ها فراهم می‌شود. ضمن آنکه قانون حمایت از تولید دانش بنیان، بسیاری از دغدغه‌‌ها را رفع کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تحول در همه‌ی امور، از سوی دانشگاه‌ها آغاز می‌شود. لذا نباید تنها در تولید علم و فناوری بسنده کنیم؛ بلکه دانشگاه‌ها باید حکمرانی علمی را نیز جزو اهداف خود قرار دهند و همه باید رؤسای دانشگاه‌ها را در راستای رسیدن به این هدف همراهی کنیم.

متفکر آزاد با اشاره به مجموعه‌ ربع رشیدی، خاطرنشان کرد: این مجموعه ۸۰۰ سال قبل به‌عنوان دانشگاهی تمدن ساز فعالیت می‌کرد که می‌تواند الگو و نمونه‌ای برای سایر دانشگاه‌ها باشد.

همچنین استاندار آذربایجان شرقی، در سخنانی اظهار کرد: تبریز و آذربایجان دیار عالمان و اندیشمندان برجسته‌ای بوده است که هریک در مقام و عرصه‌ی علمی نمود داشته و انسان‌های والایی نیز پرورش داده‌اند.

عابدین خرّم ادامه داد: اینجا تبریز، مهد علما و مراجعی چون جعفری‌ها، قاضی طباطبایی‌ها، ملکوتی‌ها، سبحانی‌ها، فاطمی نیا‌ها و آل هاشم‌ها است که هرکدام از چهره های ماندگار این دیار هستند. من آنکه اکثر دانشمندان تبریز نیز در بخش‌های تخصصی به‌عنوان پدر علم نوین مانند پروفسور هشترودی از این استان هستند.

وی افزود: دانشگاه تبریز، در بستری از زمان، انسانی‌هایی را تربیت  کرده اند که امنیت کشور را تامین نموده اند که ۲۲ شهید دانشکده فنی، به‌عنوان میراث گرانبهای کشور ، از آن جمله است. همچنین شهدای بزرگواری چون شهید باکری، دانش آموخته‌ی این دانشگاه بوده و شهید پورشریفی و شهید کسایی نیز متخصصین جهادسازندگی در این دانشگاه پرورش یافته‌اند.

خرّم خاطرنشان کرد: اکنون نیز دانشمندان دانشگاه تبریز در اقصی نقاط کشور و جهان مجاهدت می‌کنند و تاکید بر هویت علمی و دینی تبریز از وظایف اعتقادی و دینی ما است و جوانان باید از اندوخته‌های  گرانبهای دانشگاه استفاده کنند. البته باید بستر مناسبی برای پرورش دانشمندان جدید فراهم شود و دانشجویان نیز، سختی علم اندوزی را تجربه کنند تا مانند شهید باکری و پروفسور هشترودی در صفحه روزگار تجلی کنند.

وی همچنین یادآور شد: ما در آذربایجان شرقی، پس از ابلاغ شعار سال، سند بزرگ دانش بنیان استان را تدوین کردیم که تکمیل اکوسیستم فناوری و ایجاد کارخانه نوآوری استان، فعال سازی منطقه ویژه‌ی علمی ربع رشیدی، تعریف پهنه نوآوری در داخل تبریز، راه اندازی ناحیه‌ی نوآوری، گسترش پارک‌های علم و فناوری و ظرفیت سازی در شهرک صنعتی شهید سلیمانی و ایجاد شهرک فناوری خودرو،که قطب سوم تولید خودرو در استان است، از آن جمله است.

استاندار آذربایجان شرقی در خاتمه تاکید کرد: راه‌اندازی هاب صادراتی، ارتباط با کشورهای دیگر علمی، ایجاد فضای اشتراکی تولیدی، ایجاد نمایشگاه‌های فناورانه، کاهش فرآیند تجاری سازی و ایجاد فضاهای اشتراکی عمومی، تربیت نیروی کارآمد، تلاش برای هویت سازی جامعه‌ی دانشگاهی از طریق مشوق‌های دولتی، ایفای نقش سازنده در استان، احصا نیازهای فناورانه و واحدهای صنعتی، ایجاد کریدور ارتباطی با سایر زیست بوم‌ها و... از جمله موضوعاتی است که در استان شکل گرفته و تداوم خواهد داشت.

 

کد خبر 1180831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha