سه هنرمند پیشکسوت آذربایجان شرقی تجلیل شدند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی در آیین تجلیل از هنرمندان پیشکسوت استان گفت: هنرمند تجلی‌گاه اسم جمیل الهی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، «سیدقاسم ناظمی» در آیین تجلیل از سه هنرمند پیشکسوت استان و در جمع اصحاب فرهنگ و هنر، با اشاره به اینکه هنرمندان تجلی‌گاه بارز اسم جمیل الهی هستند، اظهار داشت: درسنت معرفتی و معنوی دین ما  اسماء الهی تجلی گاه‌هایی دارند که در آنها متجلی می‌شوند و هنرمند تجلی‌گاه اسم جمیل الهی است چرا که مهبط و محل نزول زیبایی‌هاست و کسی که با هنر زندگی می کند و با هنر مانوس و محشور است، درواقع آن چیزی را در شعر و موسیقی و نقاشی و ... روایت می کند که در درون خودش از آن به فراوانی وجود دارد و چیزی که عرضه میکند به قدر محدودیت ابزاری است که ‌در اختیار دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: ما آثاری را از هنرمندان در رشته‌های مختلف دیده‌ایم و شنیده‌ایم و خوانده‌ایم  که هنرمند وقتی خواسته در توصیف آن صحبت کند کلمات و تصاویر یاری نکرده‌اند و این بدان دلیل است که زیبایی وافری که هنرمند در حین این اتفاق و شهود هنری دریافت کرده، فراتر از چیزی است که به قلم و دست و زبان جاری و ساری می‌شود و هنرمند به این زیبایی دست نمی‌یابد مگر اینکه دل و آیینه‌ی درون خود را چنان صیقلی کند که این آینه بتوانه آن زیبایی فراخ را بنمایاند.

ناظمی گفت: اگر ما از اثری هنری بهره‌ می گیریم و لذت می بریم درواقع این لذت را با هنرمندی که با تهذیب نفس و مجاهدت به این فهم عمیق رسیده وآن را  پرورده و به عرصه فهم انسانی رسانده است شریک هستیم.

وی با اشاره به حجاب معاصر بودن با هنرمندان و اصحاب فضل و فرهنگ، گفت: متاسفانه حجاب معاصر بودن با بزرگان و فرهیختگان باعث می‌شود تا ما آنچنان که باید و شاید متوجد قدر و منزلت این بزرگان نشویم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان،‌ افزود: همه ما حاضر هستیم بخش عمده‌ای از دارایی و زندگی خود را بدهیم و با یکی از این بزرگان چون علامه طباطبایی و استاد شهریار و ... ، ساعتی همنشین شویم و این موانست و انس با انسان‌هایی که به دریای علم و زیبایی وصل شده‌اند با هیچ چیز قابل تعویض نیست، اگرچه ما در عصر خود به بسیاری از آن  بزرگان و فرهیختگان  دسترسی نداریم اما امروز هم در این شهر انسانهایی زندگی می کنند که آرزوی انسانهای آینده خواهند بود.

ناظمی تاکید کرد: ما وظیفه داریم این هنرمندان را ببینیم و بشناسیم و قدر بدانیم و اثری از آنها در خانه خود داشته باشیم و با فضیلتی که هنرمند آفریده متصل شویم.

وی اظهار امیدواری کردی تا اتفا‌ق‌هایی که می افتد و هدفش طراحی یک زیست فرهنگی برای شهروندان  است منجر شود آحاد مردم با هنر و فضیلت و علم مهربانتر از پیش باشند.

گفتنی است، در این آیین از سه تن از هنرمندان پیشکسوت هنرهای تجسمی، ‌استاد یونس نصیری در عرصه هنر خوشنویسی، استاد رحیم چرخی در عرصه هنر نگارگری و استاد جمشید عباچی‌زاده در عرصه هنر نقاشی تجلیل شد.

براساس این گزارش استاد یونس نصیری متولد 1339 و لیسانس هنرهای تجسمی است. وی در سال 1366 گواهینامه ممتاز و در سال 1386 گواینامه فوق ممتاز در زمینه هنر خوشنویسی را کسب کرده است. استاد نصیری دارای نشان درجه دو هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی 7 دوره عضویت در شورای انجمن خوشنویسان تبریز، دو دوره بازرسی انجمن خوشنویسان، نمایندگی انجمن خوشنویسان استان در انجمن خوشنویسان ایران، تدریس خوشنویسی از سال 67، ریاست انجمن خوشنویسان استان، ریاست انجمن خوشنویسان بسیج هنرمندان، ریاست انجمن علمی و آموزشی معلمان هنر استان،‌تدریس در مراکز دانشگاهی استان، داوری دهها مسابقه و جشنواره خوشنویسی در سطح ملی و استانی، برگزاری سه دوره نمایشگاه انفرادی و حضور در دهها نمایشگاه گروهی خوشنویسی، تحریر مرقع در خانقاه شمس، گردآوری کتاب شرح شوق و دهها فعالیت فرهنگی و هنری دیگر را در کارنامه هنری خود دارد. استاد نصیری در سال 97 به عنوان مدیر برتر کشور از طرف انجمن خوشنویسان ایران و در سال 98 به عنوان فعال فرهنگی برتر شناخته شده است.

همچنین استاد جمشید عباچی زاده متولد 1324  تبریز بوده و فعالیت هنری خود را از کودکی آغاز کرده است. وی از محضر استاد محمود فرشچیان و زنده یادان استاد مرتضی رسام نخجوانی، استاد آشوت بابایان واستاد عبداله باقری بهره‌مند شده است. وی درسال 1351 با مسافرت به کشور ایتالیا وارد آکادمی عالی هنرهای زیبای رم شده وزیر نظر اساتیدی چون پرفسور (زیوری) و پرفسور (امیل یوگرکو) و چند استاد مجرب دیگر آموزش دیده است.

عباچی‌زاده تاکنون در چند رشته از هنرهای تجسمی بیش از چهل و پنج سال در دانشسرای هنر انستیتو معماری و دکوراسیون، هنرستانهای کوثر و میرک، کلاسهای آزاد خانه فرهنگ، دانشکده الزهرا، آموزشکده فنی تبریز، دانشگاه آزاد، دانشگاه سهند، دانشگاه هنر، دانشگاه فرش، دانشگاه جامع علمی و کاربردی تدریس نموده و هم اکنون نیز در این دانشگاه مشغول تدریس می‌باشد .

استاد عباچی‌زاده در عرض این چند سال تدریس و فعالیتهای هنری هنرمندان بسیار خوب و در سطح عالی تربیت کرده است که اکثراً در دانشگاههای هنری ایران و خارج از ایران مشغول تدریس می‌باشند .

وی تاکنون بیش از چهار هزار آثار ارزشمندی خلق کرده است که  اکثراً در موزه ها و کلکسیون های ایران و کشورهای خارجی مثل ترکیه، آلمان، ایتالیا، فرانسه، کانادا، آمریکا، اتریش، استرالیا و انگلستان موجود می‌باشد.

استاد رحیم چرخی‌ نیز، متولد 1343 تبریز بوده و فعالیت هنری خود را از 1365 آغاز کرده است. وی دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در رشته‌های تذهیب، گل و مرغ و نگارگری، طراحی فرش، مرمتگری و نقاشی روی گچ فعالیت می‌کند. استاد چرخی عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز و رئیس انجمن نگارگران استان از سال 1398 است.

وی دبیری هیات مدیره انجمن طراحان قالی استان، مرمت دیوارنگاره های خانه بهنام بقعه سیدحمزه، خانه علوی و دهها مکان تاریخی دیگر، تذهیب جلد و صفحات کتاب عهدنامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر، طراحی یکی از درب‌های حرم مطهر امامین جوادین (ع)، نمایندگی انجمن نگارگران ایران در تبریز، ریاست کمیته نگارگری انجمن هنرهای تجسمی استان، تذهیب رو جلد شمسه،‌سرلوح و صفحات قرآن کریم،‌همکاری در پروژه شاهنامه نگاری فرهنگستان هنر، داوری دهها جشنواره و مسابقه در حوزه نگارگری حضور در دهها نمایشگاه خارجی و داخلی خلق آثاری بدیع همچون همزمانی آفاق و انفس در محضر مولانا، اولین دیدار اصلی و کرم، معراج حضرت محمد (ص)، دهها فعالیت پژوهشی با موضوعات مختلف هنری و تدریس در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، مراکز آموزش هنرهای سنتی میراث فرهنگی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه علمی کاربردی را در کارنامه هنری خود دارد.

کد خبر 1181538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha