به گزارش خبرگزاری شبستان دکتر پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در برنامه زنده صف اول شبکه خبر با اشاره به رشادت های نیروهای امدادی در سانحه متروپل گفت: حادثه متروپل با پلاسکو کاملا متفاوت بود زیرا یک سازه ناامن در محل سانحه باقی ماند که امدادگری را سخت تر و خطرناک تر می کرد. از سوی دیگر میدان و محورها جهت امدادرسانی کوچک بود اما خوشبختانه در آبادان تجهیزات به اندازه کافی وجود داشت و مسیر برای امدادرسانی هموار شد.
وی افزود: امدادگران جهادی هلال احمر به کمک آتش نشانان توانستند به خوبی امدادرسانی کنند و در این مسیر رییس جمهوری و معاون اول ایشان به خوبی از امدادرسانی حمایت کردند و تا آخرین لحظه پیگیر امور بودند تا در امدادرسانی مشکلی پیش نیاید. در همان لحظات اولیه تجهیزات تخصصی در محل مستقر و کوچک ترین تکانه ای در محل رصد می شد تا به دیگران آسیب وارد نشود. حجم آوار در متروپل بسیار زیاد بود و به همین علت عملیات طولانی تر شد اما با این وجود از تجربیات حادثه پلاسکو نیز استفاده شد. خوشبختانه هلال احمر در اولین لحظات به متروپل رسید و به سرعت امدادرسانی را آغاز کرد.
دکتر کولیوند ضمن قدردانی از حمایت های نیروی هوایی ارتش و وزارت دفاع خاطرنشان کرد: امیر واحدی در همان لحظات اولیه با من تماس گرفتند و عنوان کردند تمامی تجهیزات ارتش را در اختیار ما قرار می دهند تا امدادرسانی صورت گیرد. وزارت دفاع نیز در این راستا همکاری خوبی داشتند و خداروشکر تجهیزات خوبی برای امدادرسانی فراهم شد.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: تیم های آموزش دیده آنست هلال احمر با سگ های آموزش دیده در محل حاضر بودند و خدمت رسانی می کردند. هلال احمر مشکلی با کمک مردم ندارد و این آمادگی را دارد تا به اشخاص آموزش نیز دهد، همانگونه که امروز نیز آموزش می دهیم. هلال احمر پس از ریزش ساختمان متروپل خدمات مختلفی به آسیب دیدگان ارائه کرد که یکی از آن ها اعزام تیم های سحر و حمایت های روانی بود.
وی افزود: مردم آبادان بسیار شریف هستند و همه وجود خود را در سال های اخیر برای کشور و نظام گذاشته اند و حتی ما به خانه های این عزیزان رفته و در مسیر کاهش آلام آنان با تمام وجود تلاش کردیم. مردم آبادان فقط این مطالبه را داشتند که مقصرین عادلانه محاکمه شوند و خواسته دیگری نداشتند. آن ها به خوبی از امدادگران و نیروهای هلال احمر حمایت کردند. نظام تا پای جان در کنار مردم بود و زمانی که پیام رهبری به گوش مردم رسید برای آن ها یک آرامش بوجود آمد.
دکتر کولیوند تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته محورهای جدیدی در محل سانحه ایجاد شده و سرعت جست و جو و آواربرداری بیشتر شده است. امدادرسانی ها به گونه ای بود که یادآور ایام دفاع مقدس بود و همه با ایثارگری در صحنه حاضر بودند. رسانه ها نیز در این عرصه با از خودگذشتگی اخبار حادثه را مخابره می کردند و همچون امدادگران در صف اول حضور داشتند. کادر درمان نیز درخشش قابل توجهی داشتند و از 37 مصدوم، 35 مصدوم به صورت کامل مداوا شدند و به خانه های خود بازگشتند.
رییس جمعیت هلال احمر در خصوص آخرین وضعیت امدادرسانی در محل سانحه گفت: هم اکنون سه حلقه امدادی تعریف شده و 50 تیم امدادی در محل حاضر هستند تا عملیات را به پایان برسانند. بالگرد و سایر تجهیزات نیز مستقر شده تا به صورت کامل امدادرسانی صورت گیرد.
وی افزود: تجهیزات استفاده شده برای امدادرسانی در متروپل از آبادان و شهرهای اطراف آن بود و این نشان می دهد پیشرفت های خوبی در این حوزه صورت گرفته است. قرارگاه خاتم و وزارت کشور پای کار بودند و تجهیزات تکمیلی را در اختیار قرار دادند. این به آن معنا نیست که در سطح کشور کمبودی در حوزه تجهیزات وجود ندارد. امروز هلال احمر در برخی نقاط کمبودهایی دارد اما در آبادان همه تجهیزات به موقع به خط و از آن استفاده و به خوبی و به موقع امدادرسانی شد.
دکتر کولیوند خاطرنشان کرد: امدادرسانی در متروپل مخاطرات زیادی داشت و همین امر روند آواربرداری را طولانی کرده است. هیچکس در زمینه امدادرسانی کم نگذاشت و همه با تمام توان و به صورت لحظه ای و شبانه روزی در حال خدمت هستند. در حین امدادرسانی 7 تونل حفر شد تا توانستیم به طبقات پایینی برسیم و مسیر بسیار سخت و دشوار بود.
دکتر کولیوند در پاسخ به سوال مجری برنامه زنده صف اول شبکه خبر در خصوص تامین داروهای خاص گفت: ما مدیون مردم هستیم و نباید آن ها را تنها بگذاریم و مشخصا هلال احمر با تمام توان در کنار مردم است. در زمینه دارویی نیز این آمادگی وجود دارد تا هلال احمر نیاز مردم رابرطرف کند و در این خصوص با صلیب سرخ نیز رایزنی شده است. هلال احمر آماده است هر کجا نیاز باشد به مردم و نظام خدمت کند. در یک تفاهم خوب با سازمان غذا و دارو مقرر شد تا نیازهای دارویی ایثارگران و خانواده های شهدا برطرف شود و پس از این نیز این روند تداوم خواهد یافت.
رئیس جمعیت هلال احمر در پایان اظهار کرد: معیشت کارکنان هلال احمر دغدغه اصلی من است و در راستای بهبود معیشت آن ها تمام تلاش خود را می کنیم. امروز برخی امدادگران هلال احمر 240 ساعت در صحنه حاضر هستند اما فقط یک میلیون و چهارصد هزار تومان دریافت می کنند. با سازمان برنامه و بودجه تفاهم صورت گرفته است تا بیمه و معیشت این عزیزان تامین شود. دولت و مجلس قول همکاری در این خصوص داده اند تا وضعیت معیشت امدادگران بهبود یابد. در یکصدمین سالگرد تاسیس هلال احمر و بواسطه تلاش های ماه های اخیر موفق شدیم به کمک همین امدادگران و جوانان جایزه عالی هانری داویدسون را دریافت کنیم و مشخصا به کمک نیروهای جهادی هلال احمر این مسیر را با قدرت ادامه خواهیم داد.
نظر شما