به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، «رضا عباسی» در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان داشت: سازمان انتقال خون سیستان وبلوچستان با گذشت حدود ۴ دهه از آغاز فعالیت، و با کسب جایگاه مناسب در سطح انتقال خون کشور، با رعایت استانداردهای ملی انتقال خون ایران مسئول تهیه و توزیع خون و فرآورده خونی کافی و سالم می باشد.
سرپرست انتقال خون سیستان و بلوچستان یادآور شد: پایگاه انتقال خون زاهدان در تاریخ ۱۲ فروردین ۱۳۶۱ خونگیری و فرآوری را شروع کرده است؛ سازمان با فعال بودن بخش های اداری، ثبت نام، معاینه، خونگیری، فرآورده، آزمایشگاه روتین، آزمایشگاه غربالگری، کنترل کیفی، پخش خون، تضمین کیفیت، هموویژلانس، آموزش و تجهزات پزشکی، انبار، جذب و نگهداری اهدا کنندگان در حال خدمت رسانی به مردم سیستان وبلوچستان می باشد.
عباسی تصریح کرد: از آنجایی که بالاترین میزان بیماران تالاسمی کشور در سیستان و بلوچستان می باشد و همچنین آمار بالای تصادفات جاده، شیوع بالای مرگ و میر مادران و با عنایت به جمعیت بالای استان قریب به ۳ میلیون نفر و تامین خون و فرآوردهای خونی ۲۶ مرکز درمانی و ۵ مرکز جراحی محدود، در حال حاضر مهمترین چالش سازمان انتقال خون استان تهیه خون و فرآوردهای خونی سالم و و کافی جهت نیازمندان به خون می باشد که قسمت اعظم خون مورد نیاز بیماران استان توسط سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان و کمبود آن توسط شبکه ملی خون رسانی تامین می شود.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰تعداد ۷۲ هزار و ۱۹ مراجعین اهدای خون بودند و تعداد خونگیری ۵۷ هزار و ۵۰۴ نفر بودند از این تعداد ۳۳هزار و۶۵۷ نفر از اهداکنندگان مستمر و ۱۵ هزار و ۷۲۲ نفر با سابقه قبلی بودند و تعداد ۸ هزار و ۱۲۵ نفر برای اولین بار خون اهدا کردند.
سرپرست انتقال خون سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیشترین اهدا کنندگان در رده سنی بین ۳۱ تا ۴۰ سال می باشد و این آمار برای کشور تا ۳۰ تا ۴۰ سال می باشد.
عباسی گفت: ۷/۳ درصد اهداکنندگان را زنان و ۹۲/۷ درصد اهدا کنندگان مربوط به مردان می باشد و میانگین اهدای زنان کشوری ۵/۵ درصد می باشد .
وی افزود: بیشترین درخواست و مصرف گروه های خونی مربوط به گروه خونی O و A می باشد.
نظر شما