«ولی جهانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با اشاره به ثبت ملی برخی از روستاهای گیلان در حوزه فعالیت صنایع دستی گفت: تاکنون روستای فَشتکه در شهرستان خمام به عنوان روستای ملی حصیربافی ایران، روستای جیرده در شهرستان شفت بهعنوان روستای ملی سفالگری سنتی، روستای عنبران محله تالش با عنوان روستای ملی گلیم بافی، روستای شالما در شهرستان ماسال با عنوان روستای ملی چوب تراشان، روستای ارده در شهرستان رضوانشهر با عنوان روستای ملی شال بافی و روستای قاسم آباد با عنوان روستای جهانی چادرشب بافی ثبت شدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان افزود: دومین جشنواره ملی حصیر در روستای فشتکه عصر روز پنجشنبه(۲۶خرداد) با حضور هنرمندان مطرح گیلانی برگزار میشود.
وی با اشاره به افزایش صادرات صنایع دستی در سالهای اخیر عنوان کرد: ثبت ملی شهرها و روستاهای گیلان که در عرصه تولید صنایع دستی فعال هستند موجب بهبود کمی و کیفی آثار هنرمندان صنایع دستی شده است و برگزاری جشنوارهها میتواند نقش موثری در معرفی شهرها و روستاهای ثبت شده و افزایش فروش صنایع دستی داشته باشد.
جهانی با بیان اینکه روستای قاسم آباد تنها روستای جهانی است، خاطر نشان کرد: دو روستای قاسم آباد سفلی و علیا در شهرستان رودسر، تولید کننده پارچه سنتی چادرشب موسوم به «چاشو» هستند. بر همین اساس نخستین جشنواره چادرشب بافی، همراه با بازارچه عرضه صنایع دستی عصر روز جمعه(۲۷ خرداد) در روستای قاسم آباد برگزار میشود.
برگزاری جشنواره فرهنگی وآئین کوچ عشایر تالش دیگر برنامهای بود که جهانی بدان اشاره کرد و افزود: این جشنواره با همکاری شرکت تعاونی عشایر تالش عصر روز جمعه(۲۷خرداد) در ییلاق لرزه اسالم برگزار میشود.
جهانی یادآور شد: در جشنواره کوچ عشایر، علاوه بر معرفی ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی عشایر، هنرمندان تالشی آواها و نواهای عشایر و بازیهای بومی و محلی را اجرا میکنند.
نظر شما