به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان صبح امروز 27 خرداد در جلسه کمیسیون ایمنی راههای استان کردستان با بیان اینکه پیشرفت و ارتقاء شاخصها در هر موضوعی به کار فرهنگی و رسانهای وابسته است، گفت: امروز کمترین شک و شبههای در تاثیرگذاری رسانه و هنر در همه موضوعات وجود ندارد و ما باید به این مسئله توجه ویژه داشته باشیم و از آن ابزار در جهت کاهش سوانح جادهای استفاده کنیم.
وی به اقدامات ادارهکل راهداری و حمل ونقل جادهای استان برای تدوین برنامههایی در جهت فرهنگ سازی برای کاهش تصادفات اشاره کرد و افزود: تدوین یک طرح جامع فرهنگی واجرایی شدن آن برنامهها توسط ادارات و نهادهای مرتبط میتواند یک اقدام موثر و راهگشا برای آشنایی بیشتر مردم و کاستن از آسیبها وخسارات ناشی از تصادفات باشد.
استاندار کردستان علاوه بر فرهنگ سازی لزوم استفاده از اقدامات بازدارنده و سختگیری بیشتر در برخورد با متخلفان و قانون شکنان را یادآوری کرد و اظهار داشت: از بخش حمل و نقل بار و مسافر توقع بیشترین رعایت قانون می رود، چرا که این بخش، به صورت مستمر و همیشگی در جادهها تردد میکنند و قانون شکنی در این بخش میتواند خسارت بارتر باشد.
وی به وجود برخی نواقص و عدم اتمام پروژههای راهسازی توسط پیمانکاران در سطح جادههای استان اشاره کرد و گفت: در محورهایی نظیر گردنه ماموخ، محور تکاب- ایرانخواه، روستای زاغه و گردنه صلوات آباد و… نواقصی وجود دارد که لازم است در این رابطه پروژهها تعیین تکلیف شوند و تکمیل و اجرای آنها تسریع شود.
زارعی کوشا به سفر رئیس جمهور و هیات دولت به کردستان در آینده نزدیک نیز گریزی زد و افزود: بیشترین مصوبات و اعتبارات مربوط به آن سفر به حوزه عمران و راهسازی استان اختصاص پیدا کرده که میتواند در استان تغییرات مهمی را رقم بزند.
بیش از ۸۰ درصد علل تصادفات رانندگی مربوط به خطای انسانی است
محمدراشد مدرسگرجی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان، نیز در این جلسه اظهار کرد: عوامل متعددی در بروز حوادث رانندگی دخیل است و عامل انسانی، وسیله نقلیه، جاده، عوامل امدادی، پلیس، هلال احمر، اورژانس، و عوامل محیطی (مه و جو نامناسب، گرد و غبار) در بروز حوادث رانندگی نقش دارند.
وی با بیان اینکه عامل انسانی به عنوان تنها عامل شناخته شده هوشمند نقش مهمی در بروز تصادفات رانندگی دارد، گفت: بیش از ۸۰ درصد علل تصادفات رانندگی مربوط به خطای انسانی است.
مدرس گرجی با اشاره به اینکه سال گذشته آمار تصادفات رانندگی در استان افزایش داشته است خاطر نشان کرد: در این راستا بمنظور کاهش تصادفات و ایمنی بیشتر در جاده های استان برنامه ریزیهای خاصی در اداره کل راهداری استان انجام شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان از اجرای طرح انسجام آموزش و فرهنگسازی ایمنی راههای استان برای اولین بار در استان خبر داد و گفت: اجرای این طرح و موفقیت در اهداف و برنامههای این طرح نیازمند مشارکت و همراهی تمام ادارات ذیربط است.
وی با اشاره به اینکه تمام ادارات در فرهنگسازی و کاهش تصادفات رانندگی تاثیرگذارند، اظهار کرد: در طرح انسجام آموزشی و فرهنگسازی ایمنی راهها ادرات فرهنگی مانند ارشاد اسلامی، صداوسیما و شهرداری میتوانند به پیشبرد این طرح کمک شایانی کنند.
مدرس گرجی اصلاح و ارتقا رفتار ترافیکی در رانندگی را هدف اصلی این طرح عنوان کرد و افزود: مردم و تشکلهای مردمی می توانند مشارکت چشمگیری در این طرح داشته باشند.
مدرسگرجی تعداد مصوبات کمیسیون ایمنی راههای استان را ۹۳ مصوبه ذکر کرد و گفت: از این تعداد مصوبه ۴۹ مصوبه اجرایی شده و ۱۰ مصوبه انجام نشده، هم اکنون تعداد ۳۴ مصوبه در دست پی گیری است.
براساس توضیحات محمدی رئیس اداره ایمنی و ترافیک راهداری و حمل و نقل جادهای استان کردستان، سال گذشته سه هزار و ۳۰۵ نفر در استان بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند و آمار فوتیهای ناشی از حوادث رانندگی در ۲۰ سال اخیر ۴۱۳ هزار نفر و تعداد مصدومین پنج میلیون و ۶۹۶ هزار نفر بوده و طبق پژوهشهای مجلس هزینه اقتصادی ناشی از تصادفات معادل هشت درصد تولید ناخالص ملی برآورد شده است.
در این جلسه نشان و لوگوی ایمنی حمل ونقل راهها و کاهش تصادفات به استاندار کردستان اعطا شد.
نظر شما