به گزارش خبرگزاری شبستان، سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز (جمعه ۳ تیر) در پیش خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به سالروز شهادت شهید بهشتی گفت: زندگی شهید بهشتی برای این بود که با تفکر اصولی اسلامی بتواند مبارزه را از آغاز تا پیروزی هدایت کند و بعد از پیروزی بنای نوین جامعه را پیریزی کند، این عصاره زندگی شهید بهشتی است که انشاءالله توفیق داشته باشیم، یک دوران دوران مبارزه و یک دوران سازندگی و دوران پیریزی تمدن نوین اسلامی و انشاءالله این توفیق را داشته باشیم که در سایه امنیت و اقتدار جموری اسلامی ایران بتوانیم ین کار را انجام دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه روز اول تیرماه، روز اصناف است و حضرت امام خمینی در مورد اصناف تعبیری دارند و میفرمایند که اصناف بازوان ستبر انقلاب اسلامی هستند، گفت: واقعا جای تقدیر و تشکر از اصناف هست زیرا هم قبل از پیروزی انقلاب و در حین پیروزی اصناف کمکهای شایانی داشتهاند و هر گاه موقعیتی فراهم شد و مشکلاتی ایجاد شد ما شاهد بودیم که اصناف در میدان بودند و به کشور کمک کردند. دهم تیر نیز روز صنعت و معدن است که ما اول تا دهم تیرماه به عنوان دهه تولید و تجارت است و برنامههایی در این ایام انجام میشود.
فاطمی امین در ادامه با اشاره به دستاوردهای وزارت صمت اظهار داشت: یکی از موضوعات معدن است و حضرت آقا نیز به این موضوع بسیار تاکید دارند، یکی از نقاط آغاز چرخه تولید، معدن است، اولین بحث در معدن شناسایی ذخایر معدنی است، متاسفانه در این زمینه عقب هستیم و به دقت نمیدانیم که چقدر ذخایر معدنی داریم. در همین راستا کار ویژهای از مهر سال گذشته آغاز شد و ما ار شناسایی تمام نقاط امید بخش کشور از سال گذشته مهرماه آغاز کردیم خوشبختانه ذخایر بسیار ارزشمندی در خراسان جنوبی نیز اکتشاف شد که به زودی اطلاع رسانی میشود.
وی در زمینه برداشت از معادن اظهار داشت: در سال گذشته 500 میلیون تن مواد معدنی برداشت شده اما کمتر از یک درصد آن بهصورت خام صادر شده است که به میزان 4.5 میلیون تن است به عبارتی استخراجی که از معادن کشور انجام شد 99 درصد آن در چرخه تولید قرار گرفت البته مواد نیمه خام صادر شده است اما صادرات خام مواد معدنی در حد یک درصد بوده است که این موضوع افتخار بسیار بزرگی است. همچنین رشد تولید در برداشتهای حوزه مس، سنگ آهن و سرب داشتهایم.
وی در مورد سرمایهگذاری نیز گفت: اگر به دنبال اشتغال و رشد اقتصادی هستیم علاوه بر اینکه باید از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم یک کار بسیار مهم سرمایهگذاری است، متاسفانه در سالهای اخیر به سرمایهگذاری توجه ویژهای نشده است. سال گذشته 42 پروژه بزرگ معدنی و نیروگاهی به مبلغ سرمایهگذاری 17 میلیارد دلار آغاز شد که این نوید بخش تولید و اشتغال در سالهای آینده است و در همین دهه تولید و تجارت نیز حدود 50 پروژه بزرگ با حدود 32 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری و 12 هزار اشتغال فعال میشود اما نکته مهمتر این است که ما متاسفانه توزیع جغرافیایی مناسبی در سرمایهگذاری نداریم.
فاطمی امین در ادامه با بیان اینکه خودروهای کف پارکینگ در پایان خرداد ماه امسال نسبت به مدت مشابه ۷۰ درصد کاهش داشته است، گفت: این وزارتخانه امسال به دنبال اصلاح ساختار صنعت خودرو و ایجاد ثبات در تولید است.
فاطمیامین با بیان اینکه کشور به ثبات در تولید خودرو رسیده و از تداوم این روند ابراز امیدواری کرده است، گفت: از نیمه دوم امسال بیشترین تمرکز بر روی کیفیت خودرو خواهد بود و اکنون کیفیت در حال بهبود است، اما آمار ملموس نیست؛ یعنی بر اساس حرکت و گزارشهای رسمی که متعلق به وزارت صمت است، اعلامنشده و از سوی بخش خصوصی بوده است.
وی با اشاره به موضوع قاچاق بیان داشت: در وزارت صمت یک بخش از کار بر عهده گرفته شده در حالی که مدیریت کلان موضوع قاچاق به عهده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است اما در بخشهای مرتبط با حوزه صمت در 5 محور لوازم یدکی خودرو، لوازم خانگی، دخانیات، پوشاک و لوازم آرایشی و بهداشتی قدمهای بزرگی برداشته شده است و در آن دو حوزه اول یعنی لوازم یدکی و لوازم خانگی اقدامات بسیار خوبی انجام شده که گزارش آن اعلام میشود.
فاطمی امین با اشاره به اینکه تورم و گرانی یکی از موضوعات دیگر است که درگیر آن هستیم، گفت: عوامل موثر بر تورم بخشی از داخل کشور نشات میگیرد و برخی نیز از بیرون کشور تاثیرگذار است. عوامل جهانی شامل 4 دسته میشود که یکی از افزایش قمیتهای جهانی است به طوری که از اسفند ماه سال گذشته قیمت روغن از هر تن 1400 دلار به 2 هزار دلار رسید. قیمت پنبه نیز از هر کیلو 2 دلار به 3.5 دلار افزایش یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طی 5 ماه گذشته قیمت جهانی مواد اولیه افزایش یافته است و همچنین هزینههای حمل و نقل نیز حدود 30 تا 40 درصد افزایش داشته است، گفت: بسیاری از تولید کنندگان خارجی اعتباری کالا نمیفروشند هزینه کالا را بصورت نقدی دریافت میکنند که این کار را مشکل میکند و در بسیاری از موارد ممنوعیت صادرات وجود دارد لذا این عوامل خارجی و بعلاوه اصلاحاتی که در داخل کشور در موضوع اصلاح ارز 4200 تومانی باید انجام میشد باعث شده که آشفتگی در بازار ایجاد شود لذا یکی از اقدامات ما در وزارت صمت ایجاد مرجع قیمت است که در سایتwww.124.ir بخشی به عنوان مرجع قیمت ایجاد شده است که تا همین امروز قیمت حدود 10 هزار قلم کالا در این سامانه درج شده است و قیمتها مشخص است و فروش کالا بالاتر از قیمتهای درج شده در این سامانه تخلف است که پیرو شکایت مردم و بررسی بازرسان به آن رسیدگی میشود. به تدریج نیز تعداد کالاهایی که قیمتشان در سامانه ثبت میشود افزایش مییابد تا دیگر امکان افزایش قیمت بدون اطلاعات دولت و مجوز وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در اینجا یک سوال مطرح ممکن است مطرح شود و اینکه چرا براساس آمار امیدوارکننده از افزایش صادرات، برداشت از معادن و افزایش تولید خودرو این موارد در زندگی مردم ملموس نیست، گفت: شما یک ساختمان را در نظر بگیرید که سیستم سرمایشی آن دچار مشکل است و دارای ایراد است یا پنچرههای آن شکسته است، زمانی که هوا خوب است در داخل این ساختمان زندگی میکنید و مشکلی هم نیست، اما اگر هوا سرد شد از آنجا که پنجرهها عایقبندی نیستند و سیستم گرمایشی و سرمایشی آماده نیست داخل منزل آماده نیست، آیا میشود گفت که ما الان بیسرپناه هستیم؟ خوب نمیشود گفت. میشود گفت که ما در داخل این منزل آسایش داریم؟ این را هم نمیشود گفت.
وزیر صمت ادامه داد: اقتصاد ما همانطور که حضرت آقا تاکید دارند نیازمند استحکام ساخت درونی است و اقتصاد مقاومتی نیز به همین معنا است. اگر یک زمانی شرایط عادی بود و قیمتهای جهانی افزایش نمییافت ما هم ممکن بود تورم زیادی نداشته باشیم اما اگر قیمت جهانی زیاد شد و باعث تورم در ایران شد این نشان میدهد که اقتصاد مقاومتی به طور کامل ایجاد نشده است.
فاطمی امین با اشاره به اینکه اقتصاد ایران ظرفیتهای زیادی دارد، گفت: مثل همان ساختمانی که اسکلت دارد و پنجره دارد و لوازم خانگی در آن است اما در جاهایی اقتصاد ایران نقص دارد مثل اینکه سیستم گرمایشی در ساختمان درست نباشد ما باید به سمت اقتصاد مقاومتی برویم و نقصهای کلان اقتصاد کشور را برطرف کنیم تا با مشکلاتی که در داخل یا خارج پیش میآید وضعیت کشور به هم نریزد که آن راهی که ما طی میکنیم، همین راه است به عبارتی دولت علاوه بر اینکه باید زندگی روزمره مردم را مدیریت کند و علاوه بر اینکه باید بازار را تنظیم کند و تولید و کارها را مدیریت کند اگر به آن اصلاح ساختار و اصلاح سامانه گرمایشی ان مسائل توجه نکند این مسائل ممکن است مدتی فروکش کند اما دوباره اوج خواهد گرفت.
وزیر صمت با بیان اینکه گزارشی از وزارت صمت هر سه ماه یکبار با عنوان تحول در وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر میشود که آخرین نسخه آن در وبگاه وزارت صمت منتشر شده است کار ما این است که علاوه بر اینکه تلاش میکنیم مسائل روزمره کاهش یابد، گفت: اما کار اصلی این است که اصلاحاتی در ساختار کشور انجام دهیم تا این مسائل بطور ریشهای حل شود که یکی از این محورها کاهش فساد و رانت است که البته کم هزینه نخواهد بود. در این گزارش مشاهده میشود که اقدامات زیادی که برای اصلاح سیستم تولید، تجارت، معدن و بازار در حال اتفاق است قطعا منافعی را جابجا میکند و قطعا مقاومت ایجاد میکند اما ما باید این کار را انجام دهیم و امیدواریم خداوند توفیق دهد و پیرو شهید بهشتی باشیم و در زندگی توفیق داشته باشیم که مصروف شود در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی شود.
نظر شما