خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛ هنرهای دستی، نقش مهمی در ایجاد سرگرمی و درآمدزایی دارند و از دیرباز در کردستان رواج داشته اند.
هنرهایی چون فرش بافی و گلیم بافی، موجبافی از قدیم الایام در بین زنان لرستانی رواج داشته و این روزها در آموزشگاه ها و در بین تعداد کمی از بانوان ادامه می یابد.
حمایت از مشاغل خانگی و صنایع دستی می تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال، رونق تولید و همچنین بهبود معیشت خانواده ها داشته باشد.
صنایع دستی میراثی ماندگار که نسل به نسل حفظ شده است و با گذر زمان نه تنها زیبایی خود را از دست نداده است که هر نسلی از جذابیت و زیبایی آن لذت می برد.
صنایع دستی را می توان نمادی از زندگی و فرهنگ هر جامعه در گذر زمان دانست که به رغم کم توجهی های زیاد هچنان با کیفیت تولید می شود.
هنر دستی گویای فرهنگ و تاریخ یک قوم یا ملت است که طرحها و نقشها، طعمها و عطرها، رنگها و سایهها چیزی را به ما منتقل میکنند که بیشک دهها جمله و صدها کلمه نمیتواند.
نقش و نگارههای زیبا و چشم نواز طرح گلیم و کارهای سنتی و دستی می تواند بستری برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تلاش برای تحقق فرامین رهبری و کمک به توسعه اقتصادی باشد.
سمیه سبزی الوار، مدیر وموسس آموزشگاه ماندگار شهرستان رومشکان و عضو کانون فرهنگی هنری مسجد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت: در این آموزشگاه طرح های ماندگار سنتی و صنایع دستی به هنرجوان بویژه افراد کم بضاعت آموزش داده می شود.
وی افزود: در این آموزشگاه در زمینه های مختلفی چون فرش بافی، گلیم بافی سنتی لرستان، سبد بافی، حصیر بافی، دوخت و دوز و ساخت انواع کیف و کمربند چرم و هر نوع وسایل دستی و طبیعی فعالیت و به هنرجویان آموزش داده می شود.
این کار آفرین لرستانی ادامه داد: با توجه به استقبال بانوان از صنایع دستی، حمایت از مشاغل خانگی می تواند در رونق تولید، اشتغال و بهبود معیشت خانواده ها موثر باشد.
سبزی خاطرنشان کرد: ایجاد بازار فروش صنایع دستی عاملی برای حمایت از اشتغال در این حوزه است.
وی که فارغ التحصیل دانشگاه در مقطع کارشناسی است، بیان کرد: پس از فارغ التحصیلی مدت ها برای یافتن شغل اداری تلاش کردم.
سبزی افزود: بعد از دو روز دوندگی روزی که خسته از بیرون به خانه برگشتم کنار مادرم که در حال گلیم بافی بود، نشستم و همچنان که در افکار خودم غرق بودم به دستان مادرم خیره بودم.
این کار آفرین لرستانی افزود: همچنان که به دستان مادرم توجه می کردم به خودم گفتم من از بچگی عاشق کار فرش بافی و گلیم بافی کنار مادر بوده ام.
سبزی خاطرنشان کرد: هنرهای دستی بویژه فرش بافی را از دوران کودکی درآغوش مادر فرا گرفته و امروز در کنار هدایت های مادر این هنر کهن بومی را به نسل های جوان و بانوان جویای هنر دیار خود آموزش می دهد.
سبزی الوار بیان کرد:در حالی که برای گلیم بافی کنار نشستم، با خود فکر کردم که بیشترین توانایی من در حوزه صنایع دستی است و بهتر است در این زمینه به دنبال اشتغال باشم.
وی افزود: در این راستا ابتدا با مراجعه به مراکز فنی و حرفه ای و گذراندن دوره های تخصصی جهت کسب مدرک اقدام کردم و با حمایت و پشتوانه مادر کار خود را در حوزه صنایع دستی آغاز کردم.
سبزی ادامه داد: در ابتدا با برگزاری دوره های آموزشی برای افراد کم بضاعت و کم توان و حتی معلولان تحت حمایت بهزیستی کار کردم و بعد با راه اندازی آموزشگاه کار خود را گسترش دادم.
وی بیان کرد: در آموزشگاه خود از هر نوع هنر که در زمان کودکی و روی پای مادر یاد گرفته بودم بهره گرفتم و در رشته های مختلف هنرجویان را جذب کردیم.
سبزی افزود: با مشارکت و حمایت شخصی از اهالی شهر، دارهای فرش بافی را سفارش دادیم و امروز دارهای فرش بافی و گلیم بافی در بخشی از آموزشگاه و دارهای آموزشی فرش بافی، گلیم بافی و تابلو فرش در بخشی دیگر راه اندازی شده است.
سبزی الوار با بیان اینکه در کارگاه شخصی خود در حد توان کار می کنم، اذعان داشت: در کنار هنرهای چون فرش بافی، گلیم بافی و چیت بافی تلاش می کنم تا حد امکان از وسایل و امکانات در دسترس و دور ریز برای تزئین کارهای دستی استفاده کنم.
این هنرمند لرستانی با اشاره به اشتغال جمعی از بانوان و خانواده های کم بضاعت در این آموزشگاه، ادامه داد: بسیاری از آموزش یافتگان در آموزشگاه من هم اکنون خود کارگاه های فرش بافی و گلیم بافی راه انداخته اند.
وی بیان کرد: در بخش کارگاهی آموزشگاه هم تعداد زیادی از بانوان شهرچغابل و روستاهای هم جوار به کار گرفنه شده اند و از راه فرش بافی و گلیم بافی امرار معاش می کنند.
سبزی الوار از تلاش خود برای درآمد زایی برای هنرجویان و فعالان این آموزشگاه و کارگاه خبرداد و افزود: به دنبال جذب حمایت خیران و دستگاه های اجرایی برای راه اندازی فروشگاهی محصولات صنایع دستی در شهرستان هستم.
سبزی الوار، ادامه داد: با راه اندازی این مرکز فروش بستری برای ارائه کارهای دستی کارآموزان، اشتغالزایی و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی فراهم می شود.
وی با بیان اینکه در مساجد فی سبیل الله صنایع دستی را آموزش می دهم، افزود: آموزش بستری برای توانمند سازی و تقویت اقتصاد خانواده ها و اقتصاد جامعه است.
این بانوی هنرمند خاطرنشان کرد: با توانمند سازی بانوان در قالب دوره های آموزشی بستر برای اشتغال این بانوان و کمک به معیشت خانواده ها فراهم می شود.
علاقه زنان و دختران جوان به کهنه هنر فرش بافی برایم بسیار لذت بخش است
در کنار مادری منشینم که دلسوزانه به همه کارآموزان سر می زند و با دستان خسته اما پرتوان خود گره روی گره زده و نقشه فرش را می خواند.
نظر شما