آیین عزاداری مردم لرستان در تاسوعای حسینی

مردم ولایتمدار لرستان همزمان با تاسوعای حسینی در مظلومیت علمدار کربلا این اسوه غیرت و شجاعت به شیوه خاص خود برگزار می کنند.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد، در تاسوعای حسینی مردم دیار ولایی و دوستدار ائمه اطهار(ع) در قالب دسته های سینه زنی، زنجیر زنی و محافل عزاداری در سوگ سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع)  و حضرت عباس (ع) عزاداری می کنند.

 

عزاداران لرستانی در تاسوعای حسینی با به صدا در آوردن طبل عزا، بر افراشتن پرچم های سرخ و سبز حسینی و حرکت کاروان های عزا در محلات سطح شهر و روستاها، با غم حسین (ع) و عزاداران صحرای کربلا هم نوا می شوند.

 

عزاداری حسینی در روز تاسوعای حسینی با حضور هیات های مذهبی به صورت شبانه روز برگزار می شود.

 

آماده سازی حوحضچه های گل در روز تاسوعای حسینی

 

دسته دسته جوانان محله های مختلف در شهر خرم آباد، راهی دامان طبیعت شده و از مناطق خاص، خاک رس را جهت برگزاری آیین گل مالی تهیه می کنند.

 

جوانان، خاک را از دامن کوه های زاگرس تهیه و در محلی مناسب جایگاه های عزاداری ریخته می شود، جمعی دیگر از جوانان مومن و عزادار محل، چند نوبت خاک رس نرم را الک می کنند و سنگ ها ریز خاک هم گرفته می شود.

 

 جمعی دیگر از جوانان هم در گوشه ای دیگر حوضچه های مخصوص گل را آماده می کنند، برای تهیه این حوضچه ها هر جایگاه خود حوضچه ای از آهن آماده شده دارد و در  زیر این حوضچه در ابتدا پوششی از پلاستیک قرار می گیرد که و بار دیگر خاک نرم و الک شده، از الکی ریز می گذرد و به این حوضچه می ریزد.

 

هیئت های های عزاداری به میزان لازم گلاب را برای تهیه گل خریداری می کنند و به شیوه ای خاص این گلاب ها روی خاک چیده می شود تا پس از اقامه نماز صبح توسط عزداران به گل عزا تبدیل شود.

 

در کنار هر حوحضچه گل، تپه ای هیزم خشک آماده می شود، که این چوب های خشک با مشارکت منابع طبیعی در اختیار هیئت های مذهبی قرار می گیرد

 

همزمان با روز تاسوعای حسینی آیین عزاداری سنتی چهل منبر به ویژه توسط زنان لرستانی برگزار می شود.

 

چهل منبر از آیین های عزاداری زنان لرستانی در تاسوعای حسینی است

 

چهل منبر یکی از آئین های سنتی عزاداری در لرستان است که به یاد سوگ حضرت زینب (س)، زنان و دختران غم زده صحرای کربلا در ۴۰ منزل برگزار می شود، زنان دیار شیعه و ولایی استان در این آئین اخلاص و هم نوایی خود با فرزندان حضرت زهرا (س) را به نمایش می گذارند.

 

در این مراسم از صبح روز تاسوعای حسینی بانوان لرستانی خود را با ذکر صلوات و اسماء جلاله برای برگزاری این آیین معنوی و سنتی آماده می کنند.

 

اغلب بانوان عزادار حسینی این آئین را از امامزاده زید ابن علی (ع) خرم آباد آغاز کرده و پس از خواندن ۲ رکعت نماز به سمت محله باغ دختران حرکت می کنند، شرکت کنندگان در این آیین پس از تعیین مسیر با در دست داشتن ۴۰ شمع در ۴۰ محفل عزای حسین (ع) به عزاداری می پردازند که این حضور چهل منبر خوانده می شود.

 

بانوان شرکت کننده در این مسیر به احترام بزرگی ماتم دشت کربلا سکوت اختیار کرده و با یکدیگر صحبت نمی کنند و با حالتی حزن انگیز در ۴۰ محفل عزای حسینی شرکت می کنند، سر و صورت خود را با پارچه های سیاه می پوشانند، مسیر را با پای برهنه طی می کنند و تنها ذکرالله و صلوات بر زبان دارند.

 

پایان مراسم چهل منبر در آخرین منزل، زنان نقاب سیاه صورت خود را برداشته و یک شمع یا یک حبه قند را با نیت قبلی از محافل عزای سیدالشهدا(ع) بر می دارند و پس از برآورده شدن حاجات خود، نذری را  سال های بعد در محافل عزای امام حسین (ع) ادا می کنند.

کد خبر 1203229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha