به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین «سیدعبدالفتاح نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در نخستین همایش مسئولان مواکب اربعین حسینی که امروز در بقعه متبرکه شیخ صدوق درقالب حضوری و مجازی برگزار شد، موکب داری را کاری بسیار ارزشمند توصیف کرد و اولین نکته در موکبداری را اخلاص دانست.
وی با بیان اینکه اولین توصیه خداوند به پیامبراکرم(ص) اخلاص است، گفت: اخلاص در عمل بسیار مهم است و اگر دست اندرکاران برنامه اربعین از مسیر اخلاص فاصله بگیرند جز زحمت چیزی عایدشان نمیشود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه عدالت بعد از اخلاص قرار می گیرد، اظهار داشت: امام علی (ع) می فرماید: بالإخْلاصِ تُرْفَعُ الأعْمالُ - با وجود اخلاص است كه اعمال [به درگاه خدا ]بالا مى رود .
وی افزود: یکی از برنامه های زائران خارجی که با عبور از ایران در مراسم اربعین شرکت می کنند حضور بر مزار شهید حاج قاسم سلیمانی است، کسی که برای گشوده شدن راه زیارت امام حسین (ع) با اخلاص و پیوسته خدمت کرد.
وی افزود: حضرت علی (ع) در سخن دیگری می فرماید: "مَن أخْلَصَ النِّيَّةَ تَنَزّهَ عنِ الدَّنِيَّةِ - هر كه نيّت را خالص گردانَد، همیشه مورد توجه است و از پستى دورمی مانَد .
حجتالاسلام والمسلمین نواب خطاب به حاضران گفت: توجه داشته باشیم که صاحب موکب امام حسین (ع) است و همه ما خدمه مواکب هستیم و باید تلاش کنیم مشی و منش مان حسینی باشد.
وی به نحوه برخورد حضرت سیدالشهداء(ع) با لشکر حر و سیراب کردن تمامی آن لشکر و حتی شترها و اسب های شان اشاره کرد و گفت: امام حسین(ع) در موکب حسینی به نیروهای مخالف خود اینگونه کرامت می کند و ما موکب داران نیز باید با همین نگاه به زائران خدمت کنیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه از امام حسین(ع) بعنوان مظهر عزت و عزتمندی یاد کرد و با بیان اینکه آن حضرت فقط برای نماز و قرآن از دشمن فرصت خواست، به موکب داران توصیه کرد: در موکب حسینی فرصتی را برای اقامه نماز و قرائت قرآن قرار دهند همانطور که از خیمه امام حسین(ع) صدای دعا، ذکر و استغاثه به درگاه الهی شنیده میشد.
وی بخشنده بودن و عذر پذیری را از دیگر ویژگی های امام حسین (ع) و پذیرفتن توبه حر را درس برای همه ما دانست و با اشاره به نمونه هایی از بزرگواری و گذشت سید بزرگوار ابوترابی در بازداشتگاه دشمن بعثی، گفت: در مواکب حسینی موکب داران با رافت، بخشش و محبت با یکدیگر رفتار کنند.
وی همچنین به نحوه برخورد امام حسین (ع) با «جون» غلام سیاهپوست خود در صحنه کربلا به هنگام شهادت اشاره کرد و گفت: ادب موکب داری حسینی اقتضاء می کند که ما به همه به یک چشم نگاه و همه را تکریم نماییم و یکنواخت به افرادی که به موکب مراجعه می کنند، بنگریم.
حجتالاسلام والمسلمین نواب لزوم شناسایی آسیب های سفرهای قبل و ارائه راهکار برای رفع آن را یادآور شد و گفت: داشتن برنامه جایگزین ضرورت دارد تا درکاری که بعهده گرفته اید با مشکل و بن بست روبرو نشوید.
وی هدف نهایی از پیاده روی اربعین و زیارت اربعین و ارائه خدمات به زائران را ولایتمداری که کار فرهنگی است، عنوان کرد و گفت: هدف اصلی ساخته شدن انسان است که همان هدف امام حسین (ع) بوده است که فرمودند: " إنّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاصلاحِ فِی أمّه جدّی- من برای اصلاح و از بین بردن خلاف ها و بدعت هایی که در امت و دین پیغمبر ایجاده شده، آمده ام." ما هم باید با الگوگیری از سیدالشهداء بتوانیم در مسیر ساختن جامعه حرکت کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین نواب حضور مبلغ و مبلغه در مواکب را در راستای ارائه خدمات فرهنگی دانست و اظهار داشت: مواکب فقط برای ارائه خدمات و پذیرایی از زائران نیست بلکه باید پیوست فرهنگی داشته باشد و حضور مبلغ و مبلغه در مواکب نیز می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین توصیه کرد که علاوه بر تعیین مسئول فرهنگی با شرح وظایف مشخص برای مواکب به تامین نیازها و محصولات فرهنگی، اهتمام به نظافت و پاکیزگی محل اقامه نماز، استفاده از قرآن های صفحه ای، پخش کلیپ های قرآنی، اذان و مناجات و ارائه خدمات دیجیتال کتابخانه ای درمواکب توجه شود.
وی بر لزوم تبیین و یادآوری اهداف امام حسین(ع)، استفاده از تجربیات دیگران و توجه به برخی زائران که در جامعه ازعلاقمندان به دین هستند ولی آراستگی ظاهری ندارند، تاکید کرد و گفت: با برخورد صحیح این افراد که علاقمند به امام حسین(ع) هستند جذب این مسیر خواهند شد.
وی گفت: در مراسم معنوی اربعین تلاش کنید که نام شهدا برجسته و به نیابت از آنان زیارت نمایید و ضمن توجه داشتن به مشکلات احتمالی خاص امسال مانند گرما و ریزگردها ، زائران را به صبوری دعوت کنید.
نظر شما