به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومي برج آزادي، نماد ملي ايرانيان و قدمگاه انقلاب اسلامي با همکاری گروه هنری ژامک نمایشگاه نقاشی «رویای کودکی من» را با مدیریت و سرپرستی لیلا زمانی، از روز جمعه ۴ شهریور ماه در تالار آیینه برج آزادی برگزار کرده است.
این رویداد هنری با حضور ۱۸ تن از استادان هنرهای تجسمی و ۵۵ تن از هنرمندان با ۱۲۰ تابلوی نقاشی، آثار حجم، مجسمه و عروسک نمایشی در تالار آیینه برگزار میشود.
بر این اساس گروه هنری ژامک و مجموعه برج آزادی با برگزاری کارگاه پارچهنگاری خلق آثار در فرصتی سه روزه از ۳۰ مرداد تا ۱ شهریور در ابتدای ورودی شمالی برج با حضور استاد سهراب هادی و جمعی از دوستان هنرمند شرکتکننده در نمایشگاه «رویای کودکی من» به استقبال این رویداد فرهنگی هنری رفتند و با ایجاد زمینه کار برای اساتید و هنرمندان معاصر این امکان را فراهم آورند تا بینندگان و مخاطبان در این فرآیند با چگونگی انجام و خلق یک اثر هنری از نزدیک و در واقعیت آشنا شوند.
لیلا زمانی مدیر و سرپرست نمایشگاه نقاشی «رویای کودکی من» در این باره گفت: «رویای کودکی من» نمایشگاه ثابت گروه هنری ژامک است و سه سال است که این رویداد به صورت ممتد و با تاکید بر برگزاری در مراکز دولتی و مهم استان تهران برپا میشود. این نمایشگاه در نخستین دوره در فرهنگسرای نیاوران و دومین دوره آن نیز در باغ موزه هنر ایران منزل پرفسور حسابی با حضور 86 هنرمند از ایران و دیگر کشورها برگزار شد.
او در ادامه افزود: امسال نیز این رویداد باحضور اساتید مطرح داخلی و همچنین کشور رومانی به مدت دو هفته از 4 تا 18 شهریور ماه در برج آزادی برپا میشود. همچنین از آنجا که اساس رویای کودکی بر نقاشی مدرن و دیدگاه سادهنگری به دنیا و گذشته است، اثری از مرحوم عبداله عامری الحسین پدر نقاشی مدرن ایران در این نمایشگاه است.
زمانی با تاکید براینکه مبنا و شکلگیری نمایشگاه «دنیای کودکی من» این موضوع است که ما به عنوان بزرگسالان چه خاطرهای از کودکیمان داریم و در این دوران چه بر ما گذشت؟، عنوان کرد: آیا ما بزرگسالان در دوران کودکی دچار کابوس بودیم یا در رویا بسر بردیم؟ آیا زمانیکه به یاد کودکیمان میافتیم لبخند میزنیم یا اشک میریزیم؟ بر این اساس از اساتید تقاضا کردیم تا جنبه خوب رویای کودکی را در نظر بگیرند به این معنی که رویاهایشان را به تصویر بکشند و توجهی به کابوسها و اتفاقات ناگوار نداشته باشند.
او اضافه کرد: از این رو اساتیدی همچون سهراب هادی، احمد رویایی، کامبیز برنجی، زهرا شاپوری، اکبر نیکان پور، پرویز معزز و ... که به عنوان هنرمند مستقل با سبک مدرن و نقاشی رویاگونه آشنایی دارند را برای حضور در این نمایشگاه انتخاب کردیم. دو عروسک غول پیکر، تعداد بسیاری سرِ عروسکهای تنپوش، عروسکهای نمایشی در فرم ماریونت، ماپت فکزن و تلویزیون و عروسک نخی، حجم، مجسمه و 69 تابلو در راستای رویا کودکی در این نمایشگاه نمایش داده میشود.
سرپرست نمایشگاه «رویای کودکی من» ضمن اشاره به اینکه این رویداد در تالار آینه و فضای پشت آن برگزار میشود، اظهار کرد: نمایشگاه از جمعه 4 شهریور ماه کار خود را آغاز کرده است و در این روز دو پرفورمنس «عروسکی» و «شازده کوچولو» کار نسیم یاقوتی و پرفورمنس «مرشد و ارباب» کار عباس فرطوسی و نسیم یاقوتی اجرا شد. همچنین فاطمه منتظری ورکشاپ نقاشی «مرز» براساس احترام به شهدای لب مرز را در این روز برگزار کرد.
او درباره برگزاری ورک شاپ پردهنگاری که مرتبط با نمایشگاه «رویای کودکی من»، طی سه روز از یکشنبه 30 مرداد ماه تا سهشنبه اول شهریور ماه در محوطه باز مجموعه برج آزادی برگزار شد، خاطرنشان کرد: هنرمندان و شرکتکنندگان در این نمایشگاه در محوطه باز مجموعه برج آزادی به دور هم جمع شدند و طی آن 4 پارچه 7 متری را با ایدههای خود اما براساس رویای کودکی نقاشی کردند. این پارچهها به صورت لوح، تنظیم و بالا و پایین آن چوبی نصب شده و در ورودی برج آزادی قرار گرفته و علاقهمندان امکان آن را دارند تا این پارچهها را امضا کنند.
لیلا زمانی در پایان صحبتهایش گفت: طی مذاکراتی با مدیریت برج آزادی تصمیم بر آن شده تا این نمایشگاه همزمان با روز جهانی کودک و روز خانواده برگزار شود.
در ادامه سهراب هادی مدیر هنری و استاد مشاور نمایشگاه «رویای کودکی من» ضمن اشاره به اینکه موضوع این رویداد با عنوان تداعی معنا با دوران کودکی بسیار قابلتوجه و حائزاهمیت است و برایم جالب بود تا در آن حضور داشته باشم، عنوان کرد: من با یک اثر در این نمایشگاه حضور دارم. این تابلو را 14 سال پیش به تصویر کشیدم و طی آن احساسی را که در بازیهای کوچه و خیابان دوران پیش از دبستان داشتم را نقاشی کردم. همچنین در این ورکشاپ نیز حضور داشتم و پارچهای را نقاشی کردم.
او درباره ضرورت برگزاری اینگونه نمایشگاهها گفت: این موضوع که اوقاتی از زندگیمان را با هنر سپری کنیم و یا از جامعه دعوت بعمل آوریم تا به محیطهای هنری بیایند همچون تنفسی است میان مشقتهایی که ممکن است هر فردی در دوران زندگی با آن روبرو باشد. به اعتقاد من پیوند هر جامعه با هنر، انسانها را به سمت تعالی سوق خواهد داد.
هادی با بیان اینکه متاسفانه برخی مسئولان نسبت به فضاهای فرهنگی هنری بیتوجه و کم توجه هستند، تصریح کرد: از این رو جامعه به لحاظ ایجاد فضای فرهنگی هنری دچار مضیغههای بسیاری است. اگر برای فرهنگ و هنر هزینه شود مابهازای آن مستقیماً ریال نیست و آثار آن در فرهنگسازی جامعه نمایان خواهد شد. متاسفانه مجموعه افرادی که در مسند تصمیمگیری هستند به دنبال سرمایهگذاریهای هستند که سودهی آنی داشته باشد. به اعتقاد من سرمایهگذاری در محیطهای فرهنگی، انسانها را رو به تعالی هدایت میکند.
او در ادامه افزود: فرهنگ واژه ترکیبی است از «فر» و «هنگ» به معنی شکوه و اقتدار. جامعه زمانی دارای این قدرت و معنای درونی میشود که آحاد آن دارای «فر» و «هنگ» باشند و افراد آن در درون خود منفعل و در مضیغه نباشند. حاکمیتها و افرادی در راس هستند که باید این مناسبات را فراهم کنند. متاسفانه با توجه به موقعیتی که از لحاظ اقتصادی و ثروتهای طبیعی در جهان داریم در زمینه فرهنگی هنری زمینهای وجود ندارد.
این هنرمند که در دورههای پیشین نمایشگاه «رویای کودکی من» حضور داشته است، در پایان صحبتهای یادآور شد: من به موضوع این نمایشگاه علاقمند هستم و دوست دارم تا این موضوع در نگاه و توجه هنرمندان قرار گیرد چراکه همه ارجاع ما به دورانی کودکی است که در رویا و عالم خیال بودیم و برایمان یک دوران طلایی بود. به عبارتی باید بگویم من قهرمان رمان رویای کودکی خود در اکنون زمان هستم.
علاقهمندان میتوانند تا ۱۸ شهریور هر روز به جز شنبهها از ساعت ۹ تا ۱۸ از این نمایشگاه بازدید کنند. حضور در این رویداد برای عموم آزاد است.
نظر شما