به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «یاسر تقوی» امروز(یکشنبه، ۱۳ شهریور) در جمع خبرنگاران با اشاره به انتشار فراخوان پویش کتابخوانی «اولکتاب عشق نامش حسین(ع) بود» گفت: این فراخوان با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ عاشورا، گسترش فرهنگ کتابخوانی و مطالعه کتابهای مرتبط با قیام اباعبدالله الحسین(ع)، پیوند شور و شعور حسینی از طریق فعالیتهای فرهنگی کتابمحور، تقویت قدرت نویسندگی اعضاء و کتابداران از طریق استخراج، بازنویسی و تولید متن نمایشی برگرفته از کتاب، شناسایی استعدادهای خلاق در عرصه اجرا و تقویت توانایی سرودن شعر آیینی و پیوند مادحین و شعرا برگزار میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان با بیان اینکه این پویش کتابخوانی در چهار گروه شامل سه گروه سنی کودک، نوجوان، بزرگسال و یک گروه ویژه کتابداران در هفت رشته برگزار میشود افزود: «نقاشی»، «خوانش متن»، «دلنوشته و خاطرهنویسی»، «چهارگزینهای»، «پردهخوانی»، «قصهگویی» و «پویش سلام بر حسین(ع)» از جمله رشتههای این پویش کتابخوانی است.
وی با اشاره به گروه سنی کودک (۴ تا ۱۲ سال) اظهارکرد: این گروه سنی با شرکت در «پویش سلام بر حسین(ع)» و رشتههای «نقاشی» و «خوانش متن (از طریق ارسال پادکست یا ویدئو)» میتوانند در این پویش شرکت کنند.
به گفته تقوی برای گروه سنی نوجوان (۱۳ تا ۱۷ سال) و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) رشتههای «چهارگزینهای»، «خوانش متن (از طریق ارسال پادکست یا ویدئو)» و همچنین ارسال «دلنوشته یا خاطرهنویسی» در نظر گرفته شده است.
وی گروه کتابداران در رشتههای «قصهگویی» و «پردهخوانی» را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: علاقهمندان برای دریافت امانی این کتابها میتوانند به کتابخانههای عمومی سراسر کشور مراجعه و برای دریافت منابع به صورت فایل متنی و راهنمای شرکت در پویشها از سامانه arbaeen.samakpl.ir استفاده کنند.
* «پویش سلام بر حسین(ع)»
وی در ادامه با اشاره به پویش «سلام بر حسین(ع)» برای کودکان ۴ تا ۱۲ سال اذعان کرد: متقاضیان کودک میبایست از فرآیند کاشت بذر و آب دادن آن با عبارت «سلام بر حسین(ع)» در کتابخانه با کمک والدین یا کتابدار، فیلم و تصویر تهیه کنند و پس از درج مشخصات، آن را در سامانه بارگذاری کنند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان ادامه داد: همچنین شرکتکنندگان میتوانند فیلمها و تصاویرشان را در شبکه اجتماعی اینستاگرام با هشتگهای #پویش_سلام_بر_حسین و #نهاد_کتابخانه_های_عمومی_کشور و ذکر (منشن) کردن صفحه نهاد با شناسه iranplir منتشر کنند.
وی اعلام کرد: همچنین کودکان (۴ تا ۱۲ سال) میتوانند تصاویر و فیلمهایشان را در رشتههای «نقاشی» و «خوانش متن» بر اساس کتاب «۱۴ قصه، ۱۴ معصوم؛ امام حسین(ع)» نوشته حسین فتاحی از انتشارات قدیانی، به صورت «ترسیم نقاشی از متن خلاصهشده توسط کتابدار» یا «ضبط ویدئو از خوانش متن از داستان آخر کتاب» در سامانه بارگذاری کنند.
تقوی با بیان اینکه نوجوانان (۱۳ تا ۱۷ سال) و بزرگسالان (۱۸ سال به بالا) در رشته «خوانش متن» باید از کتاب «ماه به روایت آه» نوشته ابوالفضل زرویی نصرآباد از انتشارات نیستان بهره گیرند تصریح کرد: علاقهمندان میتوانند با خوانش صفحه ۱۰۱ این کتاب (بخش سلام بر او) پادکست یا ویدئو تهیه کرده و آن را در سامانه بارگذاری کنند.
وی با اشاره به رشته چهارگزینهای این پویش تصریح کرد: در رشته مسابقه کتابخوانی (چهارگزینهای) از کتابهای «دو امام مجاهد» و «همرزمان حسین (علیهالسلام)» گفتارهایی از آیتالله سیدعلی خامنهای از انتشارات انقلاب اسلامی، نوجوانانِ ۱۳ سال به بالا و بزرگسالان میتوانند پس از مطالعه، پاسخگوی سؤالات چهارگزینهای این مسابقه باشند. گفتنی است فایل منابع عنوانشده از طریق سامانه در دسترس و قابل بهرهبرداری است.
به گفته تقوی رشته « دلنوشته و خاطرهنویسی» نوجوانانِ ۱۳ سال به بالا و بزرگسالان با بیان تجربیات، داستان و یا خاطرات خود از اربعین حسینی (پیادهروی، عزاداری و...) بوده و رشتههای « قصهگویی» از کتاب «۱۴ قصه، ۱۴ معصوم؛ امام حسین(ع)» نوشته حسین فتاحی و «رشته پردهخوانی» از کتاب «۱۰ قصه عاشورایی برای بچهها» نوشته فریبا کلهر از انتشارات قدیانی است.
نظر شما