به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، محمد خزاعی امروز در نشست با هنرمندان سینما و تئاتر استان زنجان در فرهنگسرای امام خمینی(ره) زنجان اظهار کرد: یازهمین سفر استانی سازمان سینمایی به زنجان است و معتقد هستم باید به صورت مستقیم زیرساخت های استانی و ظرفیت های استان را بررسی کنم تا بتوانم مشکلات حوزه سینمایی استان ها را حل کنم.
خزاعی با اشاره به اینکه استان زنجان هنرمندان شاخصی در سینمای حرفه ای دارد، گفت: دولت سیزدهم و وزارت فرهنگ و ارشاد در عرصه فرهنگ تمام تلاش خود را برای ایجاد تحول در این عرصه به کار گرفته است.
وی با یادآوری اینکه تاکنون نیروی انسانی استان ها فراموش شده بود، افزود: ما معتقدیم تهران همه سینماهای ایران نیست و شعار دولت عدالت فرهنگی است و برای توزیع عادلانه فرهنگ باید برنامه جامع برای تمام کشور داشته باشیم.
خزاعی اضافه کرد: در سری اول بازدیدهای سازمان سینمایی کشور از 10 استان کم برخوردار که به لحاظ منابع مالی و زیرساختی مشکل داشت بازدید شد؛ دغدغه هنرمندان زنجان با هنرمندان دیگر استان ها مشترک است.
وی با اشاره به اینکه با وجود کسب رتبه های برتر به لحاظ فعالیت های حرفه ای سینمایی در جهان، در حوزه زیرساخت های سینمایی عقب هستیم، گفت: ترکیه 3 هزار سالن سینما دارد با وجود اینکه فعالیت حرفه ای در حوزه تولید سریال دارد.
رئیس سازمان سینمایی کشور با یادآوری اینکه 600 پرده نمایش در کشور داریم، تصریح کرد: استاندارد جهانی به ازای 20 هزار نفر یک سالن نمایش است و تعداد شهرهای بالای 50 هزار نفر فاقد سینما در کشور 220 شهر است.
وی با بیان اینکه براساس زیرساخت ها انتظار نداریم سینمای ایران در اقتصاد موفق باشد، افزود: برای استقبال خانواده ها از فیلم های سینمایی نیازمند سالن های مجهز و محلی برای ایجاد نشاط اجتماعی و حرکت جمعی هستیم.
خزاعی اضافه کرد: همانطور که توسعه فضای سبز و دانشگاهی در دستور کار است از توسعه سینماها عافل نشویم و علاوه بر توسعه زیرساخت ها باید به تولید محتوا، سرمایه گذاری، کشف استعداد، تجهیز و آموزش فکر کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه آموزش مخصوص فیلم سازان مبتدی نیست و هنرمندان حرفه ای هم برای به روز شدن به دوره آموزشی نیاز داریم، گفت: 70 درصد بودجه انجمن سینمای جوان و 40 درصد بودجه مرکز گسترش به استان ها اختصاص می یابد.
وی سهم فیلم ساران برای تولید فیلم کوتاه در سال جاری را 5 فیلم خواند و گفت: این سهمیه از سال آینده بیشتر خواهد شد. همچنین در گذشته کارگردان اولی در دست عده خاصی بود به شرط داشتن سرمایه گذار و تهیه کننده ولی این جریان در حال حاضر به بنیاد سینمای فارابی واگذار شد.
این مسئول توجه جدی مرکز گسترش به حوزه انیمیش و مستند را از دیگر رویکردهای دولت سیزدهم در حمایت از هنرمندان خواند و گفت: در انیمیشن دست فیلم سازان باز است و آینده خوبی هم دارد و مرکز گسترش متولی آن است.
وی با اشاره به اینکه دفاتر انجمن سینماهی جوان در کشور تا پایان امسال تجهیز می شود، افزود: 50 درصد بودجه تولید فیلم کوتاه توسط سازمان سینمایی و 50 درصد بودجه به صورا استانی تامین می شود و امسال بودجه استان در تولید فیلم کوتاه 500 میلیون تومان است.
رئیس سازمان سینمایی کشور اضافه کرد: در این دوره تلاش می شود نگاه به هنرمندان استانی باشد؛ آمار کل تولید در سینمای حرفه ای کشور 100 میلیارد تومان است و بودجه استانی در سال جاری برای زیرساخت ها و تولیدها در استان های سراسر کشور 2 تا 3 میلیارد تومان است.
نظر شما