برگزاری جشنواره و پویش به منظور جریان سازی و آگاهی بخشی در خصوص مسایل اجتماعی

زیدوند از برگزاری جشنواره و پویش های مستمر و متوالی به منظور جریان سازی اجتماعی در شناخت و افزایش عوامل محافظت کننده از خودکشی در استان مرکزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «محمد زیدوند» سرپرست بهزیستی استان مرکزی به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی خودکشی با اشاره به تشکیل گروه های همیار محله گفت: گروه های همیار و داوطلب محلی و اجرای طرح های اجتماع محور با تاکید بر فنون تسهیلگری بمنظور ورود به جوامع محلی با تاکید بر توانمندسازی تسهيلگران  پیشگیری از خودكشي در سال جاری برپا شده اند.

 

سرپرست بهزیستی استان مرکزی در ادامه با بیان اینکه امروزه خودكشی نه به عنوان یك انحراف یا آسیب اجتماعی بلكه به عنوان یك مسئله اجتماعی، یك رفتار پرخطر و یك بیماری برای جامعه شناسان، جرم شناسان، روانشناسان و پزشكان مطرح است، افزود: خودکشی، نوعی آسیب چند بعدی رفتاری است که عوامل متعددی در بروز اجتماعی آن دخیل هستند.

 

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این مهم همواره به عنوان یکی از مشکلات و نگرانی های بهداشت عمومی مطرح بوده است، اضافه کرد: روز ۱۰ سپتامبر به نام «روز پیشگیری از خودکشی» با شعار «با عمل امید بسازیم» نام گرفته تا با  نگاه ویژه ای به این آسیب اجتماعی، عوامل خطر زا و عوامل محافظت کننده نگریسته شود.

 

وی در ادامه به اینکه کشور ایران در خودكشي در جهان در جایگاه 128 قرار دارد، گفت: در طي سال هاي متمادي اقدامات تخصصي و هدفمندي را در پيشگيري از بروز و شيوع اين آسيب مورد توجه قرار گرفته است.

 

زیدوند با بیان اینکه تأثيرات روانشناختي، اجتماعي واقتصادي خودكشي برخانواده و جامعه، موجب گرديد تا ضرورت توجه به برنامه ريزي پيشگيري از خودكشي بيش ازپيش احساس شود، گفت: تهیه  اطلس اجتماعي خودكشي استان از اقدامات در حال اجرا است.

 

سرپرست بهزیستی استان مرکزی در ادامه به برنامه های اداره کل بهزیستی در راستای پیشگیری از خودکشی اشاره کرد و گفت:  آگاه سازی عموم مردم جامعه خصوصا گروههاي پر خطر و در معرض خطر براي كنترل افكار خودكشي، توانمندسازی فرد و افزایش مهارت های تاب آوری،  ارتقا توانمندي مخاطبين، آموزش و برنامه ریزی محلی در راستای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با هدف آگاه سازی عمومی در سال 1400 به تعداد 60 هزار و 889 نفر از جمله این برنامه ها بوده است.

 

زیدوند گفت:  آگاه سازی 88 هزار نفر در سال جاری با بهره گیری از توان و مشارکت مراکز و موسسات غیر دولتی در زمینه پیشگیری از دیگر برنامه های این سازمان است.

 

وی همچنین به برگزاری جشنواره و پویش های مستمر و متوالی به منظور جریان سازی اجتماعی در شناخت و افزایش عوامل محافظت کننده از خودکشی، برگزاري نشست ها، سمينارها و كارگاههاي علمي - تخصصي  با استفاده از اساتيد و فعاﻻن حوزه پيشگيري ازخودكشي، به منظورِ حساس سازي جامعه، تهیه یا توزیع اینفوگرافی برای مواقع ضروری مواجهه با افرادی که قصد خودکشی دارند، برگزاری وبینار یا مسابقات فرهنگی ورزشی با رویکرد نشاط اجتماعی ، استقرار و توزیع بروشور و پمفلت توسط همکاران اورژانس اجتماعی در سراسر استان، برگزاری جلسات آموزش مهارت های زندگی(جراتمندی، مدیریت خشم و ارتباط موثر) و پیشگیری از خودکشی، مداخله و ارجاع زنان سرپرست، بی سرپرست و بدسرپرست بهزیستی به مراکز سلامت بهداشت استان و همچنین غربالگری همکاران شاغل در سازمان واستقرار  تیم اورژانس 123 در پزشکی قانونی استان  و مناطق حاشیه نشین و آسیب پذیر شهر  با هدف اطلاع رسانی خدمات  در این هفته اشاره کرد.

کد خبر 1214522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha