اتمام حجت نماینده ولی فقیه در مازندران برای ثبت ۲۲۰۰آثار فرهنگی تاریخی استان

حجت الاسلام محمدی لائینی برلزوم تدوین چشم انداز در حوزه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی مازندران تاکید کرد و خواستار ثبت ۲۲۰۰آثار فرهنگی تاریخی استان در فرآیند ۲ساله شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، حجت‌الاسلام والمسلمین«محمدباقر محمدی لائینی» امروز (۲۳شهریور) در نشست با «صادق برزگر» مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران ضمن گرامیداشت ایام اربعین حسینی،‌ اظهار کرد: باید ظرفیت ها و زیرساخت های سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان شناسایی، احیا و ثبت شوند.

 

نماینده ولی فقیه درمازندران به آثار تاریخی ثبت نشده در استان اشاره و بیان کرد: اینکه فقط ۸۰۰ اثر از ۳هزار اثر تاریخی در استان ثبت شده جای تاسف دارد اثر پیشینیان اگر ثبت نشود یعنی شناسنامه‌ای ندارد و چنانچه تخریب شود یا از بین برود همانند اثری است که اصلا وجود نداشت، توصیه ما در این زمینه ثبت مابقی آثار طی فرآیند ۲ساله با برنامه‌ریزی دقیق است.

 

وی با بیان اینکه هر کدام از سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کارکردهای مربوط به خودش را دارد، ادامه داد: مازندران اگر هیچ چیز جز ظرفیت مسافرپذیری و گردشگری نداشت می توانست به خودکفایی و ارزآوری خوبی برسد. باید از این ظرفیت مغفول مانده استفاده کرد.

 

حجت الاسلام محمدی لائینی با بیان اینکه گردشگری و طبیعت گردی ۲مقوله جدای از هم هستند،‌ گفت: آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در سفر به مازندران از تالاب میانکاله، بازدید بعمل آوردند و معتقد بودند که از این ظرفیت به عنوان طبیعت گردی باید استفاده کرد.

 

وی با بیان اینکه گردشگری در مازندران زیارتی و سیاحتی است، افزود: امامزادگان،‌بقاع متبرکه و مساجدی نظیر مسجد جامع ساری فرصت خوبی برای توسعه گردشگری مذهبی محسوب می شوند.

 

حجت الاسلام محمدی لائینی با بیان اینکه ۴۸۰کیلومتر ساجل در استان رهاشده، گفت: باید مراکز فرهنگی و رفاهی در سواحل دریا ایجاد شود تا شاهد افزایش درآمدزایی باشیم، مثلا تا پایان امسال تعدادی مجتمع رفاهی با پیوست فرهنگی را فعال کنند تا امکانات فرهنگی،‌خدماتی،‌رفاهی،بهداشتی و ... ارائه شود.

 

وی با بیان اینکه جنگل‌های هیرکانی مازندران در دنیا بی‌نظیر است اما ما شاهد تخریب در این حوزه هستیم، اظهار کرد: این جنگل ها نیاز به یک مرکز اطفای حریق هوایی مجهز دارد تا آتش‌سوزی‌ها در همان مراحل اول کنترل و مهار شود اما متاسفانه موجود نیست که باید مورد توجه مسئولان باشد، حفظ جنگل از تجاوز باید جدی گرفته شود ما واقعا نگران این موضوع هستیم.

 

حجت الاسلام با بیان اینکه صنایع دستی مازندران نیاز به احیا،تقویت و بازار فروش دارد، گفت: اگر گردشگری ما کنترل‌شده باشد بازار صنایع دستی نیز رونق خواهد یافت است.

 

وی ادامه داد: میراث فرهنگی مازندران نیز بی‌نظیر است اینجا دیار علویان است، همه جای استان آثار خوبی دارد که نیاز به رسیدگی، بهسازی و بازسازی و توجه دارد، برای ساماندهی این ظرفیت‌ها تا پایان این دولت باید چشم‌انداز خوبی تعریف شود، مسئولان باید کار را جدی گرفته و با دستگاه‌های نظارتی به‌ویژه در برخورد با متجاوزین ارتباط خوبی داشته باشند، ما هم در این زمینه منتظر ارائه گزارش از جانب مدیران استانی هستیم.

کد خبر 1215998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha