به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد مهدینژادنوری، معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری پیرامون تشریح راهبردها و برنامههای پژوهش و فناوری وزارت علوم در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، گفت: پس از فرمایش مقام معظم رهبری که دهه چهارم را دهه پیشرفت نامیدند، پیشرفت محقق نمیشود مگر اینکه قابلیتها در حد نهایی برسد.
وی بااشاره به اینکه کشور قابلیت خوبی برای پیشرفت دارد اما چند دلیل مانع از این رشد میشود، تصریح کرد: در این زمینه اهداف مهم است و با توجه به اینکه استکبار جهانی به دشمنیهای خود ادامه میدهد و تحریمها را اعمال میکند تا ملت را به ستوه دربیاورد. بنابراین باید توانمندیهای داخلی افزایش یابد تا بتوانیم اقتدار را در دنیا حفظ کنیم.
مهدینژاد نوری خاطرنشان کرد: باید در راستای تحقق پیشرفت و عدالت گام برداریم و برای کشورهای اسلامی و جهان تولید داشته باشیم، چرا که تولید علم جهانی اهمیت بسیاری دارد.
وی بااشاره به اینکه تولید علم و فناوری دو وجهه دارد، خاطرنشان کرد: تولید علم و فناوری باید با اهمیت ذاتی و قائم به خود باشد زیرا استفاده آن، موجب ارتقای معرفت می شود.
وی بااشاره به تولید پیشرفت علم در سال 2011 در پایگاه استنادی SQP و ISI اظهارکرد: در سال 2012 هم نرخ رشد ادامه دارد و تولید علم و فناوری به عنوان کالا و محصول است.
وی ادامه داد: در بعد دوم بحث علم و فناوری و پشتیبانی از سایر تولیدات است که ما خودرو، هواپیما و انواع محصولات هستهای و انواع داروها تولید میکنیم اما بخشی از گلایهها به دلیل پایینبودن کیفیت و تنوع برخی از محصولات با تولیدات خارجی است که رقابت نمیکند اما ما در تلاش هستیم تا کیفیت را بالا ببریم و با هزینه پایینتر انواع محصولات را در سطح عالی و متناسب با نیاز کشور تولید کنیم.
معاون پژوهشی وزیر علوم یادآورشد: برای اینکه بتوان تنوع و کیفیت را پوشش داد، باید مردم از محصولات احساس رضایتمندی کنند و امسال تنها سال تولید ملی نیست بلکه سالهای آینده هم باید اینگونه باشد.
وی بااشاره به فعالسازی قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، تصریح کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با تخصیص اعتبار 3 هزار میلیارد تومانی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان درحال تأسیس است اما مرحله نهایی را طی نکرده است و امیدواریم به زودی این صندوق تأسیس شود.
وی ادامه داد: 50 هزار شرکت را در افق چشمانداز در نظر داریم که در 5 سال اول به انجام برسد و 17 هزار شرکت ظرف 4 سال آینده راهاندازی کنیم. تصویب صندوق نوآوری و شکوفایی میتواند این اتفاقات را رقم بزند.
وی ادامه داد: اجراییکردن 40 طرح کلان ملی که مبلغ دو هزار و 500 میلیارد تومان برای 3 تا 5 سال فعالیت این طرح دیده شده که اجرای این طرحها موجب تعامل دانشگاه و صنعت میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در صنایع فضایی تحریم هستیم. ما در تلاشیم تا یک جت 100 تا 150 هزار نفره بسازیم که ساخت این جت موجب جهش علمی میشود و میتوانیم صادرات را انجام دهیم.
وی افزود: این پروژهها در زمینههای مختلف علوم انسانی، انرژی و صنعت هم اجرا می شود. به عنوان مثال در حوزه علوم انسانی حداقل 5 پروژه در پیشبینی داریم که این نقطه درخشانی در راستای سال جاری است. سال گذشته تفاهمنامههای خوبی داشتهایم، برای مثال 140 میلیارد تومان به برخی از پروژهها اختصاص دادهایم و حدود 20 قرارداد را هم بستهایم و برای اجرای طرحها باید فعالسازی و نظارت صحیح بر سازمانها و همچنین تقویت انتشارات علمی از لحاظ کیفی و کمی داشته باشیم تا بتوانیم از وابستگی رها شویم. همچنین باید زیرساختهای فناوری کشور را توسعه دهیم. یعنی اینکه شبکه ارتباطی و فضای کاربردی مناسب و گردش اطلاعاتی علمی تولید شده باید تقویت شود و امکان استفاده برای همه فراهم شود.
وی بااشاره به تجهیزات آزمایشگاهی خاطرنشان کرد: برای اینکه تولید داخلی را افزایش دهیم و از تولیدکنندگان حمایت کنیم، دولت 200 تا 300 میلیارد تومان را در نظر گرفته است. البته فعلا این بودجه نهایی نشده است و بودجه پژوهشی دانشگاهها از 20 تا 100درصد ارتقاء می یابد.
وی بااشاره به پایگاه اطلاعاتی جهان اسلام در شهر شیراز، گفت: ما باید این پایگاه را تقویت کنیم و تاکنون یک هزار نشریه غیر ایرانی در آنجا نمایه میشود.
شایان ذکر است، نشست خبری معاون پژوهشی وزیر علوم دوشنبه (21 فروردین) در ساختمان وزارت علوم و تحقیقات برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما