فناوری هسته ای به خاطر تأثیرات شگفت انگیز در همه حوزه ها، به شدت مورد تهاجم دشمنان است

اسلامی گفت: فناوری هسته ای به خاطر تأثیرات شگفت انگیزی که در همه حوزه ها دارد به شدت مورد تهاجم دشمنان است و مخالف این هستند ما آن را داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان؛ محمد اسلامی، جمعه(8 مهر) در ششمین جشن ملی پسته گفت: نکته ای که برای ما حائز اهمیت است اینکه بتوانیم تأثیرات فناوری نوین هسته ای را در زندگی مردم و جامعه و اقتصاد بکارگیری، معرفی و به سهم خود آن را مستقر کنیم.

 

 

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی کشور افزود: دغدغه مند بودن و یافتن مسائل و شناسایی مشکلات یکی از وظایفی است که در تحقیقات نتیجه گرا در سازمان به آن می پردازیم.

 

 

 

وی تصریح کرد: فناوری هسته ای به خاطر تأثیرات شگفت انگیزی که در همه حوزه ها دارد به شدت مورد تهاجم دشمنان است و مخالف این هستند ما آن را داشته باشیم و اتهامات ناروا و بی اساسی مطرح و تحریم های ظالمانه را علیه کشور فعال و عملیاتی کردند و از تهمت و دروغگویی خسته نمی شوند.

 

 

اسلامی یادآور شد: تأثیرات فناوری هسته ای در همه حوزه ها است نه تنها در سلامت و حوزه پزشکی که برای مردم معرفی شده که در کشاورزی و صنعت و محیط زیست و آب و خاک تأثیرات بسیارعمیقی دارد و در کشور خیلی کم آن را بکار گرفتیم.

 

 

وی اظهار کرد: یکی از محورها بحث توجه به حوزه کشاورزی است که در استان کرمان زمینه های مختلف آن در پسته و خرما و کشت های جنوب استان وجود دارد و کرمان از استان های شاخصی است که در دستور کار سازمان قرار دارد تا بتواند فناوری های هسته ای را در این خطه فعال کرده و در خدمت مردم و فعالان این حوزه باشد.

 

 

رییس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به اینکه در زمینه پسته، سازمان انرژی اتمی در کمتر از 10 ماه موفق به طی مراحل تحقیقات شد و توانست سیستم صنعتی را برای استفاده از فناوری پلاسما به ثمر برسانند و آن را در 20 فروردین امسال رونمایی کند؛ ادامه داد: تولید صنعتی آن در دست اقدام است تا با مشارکت مردم و فعالان این حوزه و پشتیبانی استاندار این سیستم سریع تر در رفسنجان نصب و مردم شروع به استفاده کنند.

 

 

وی گفت: این سیستم، عامل مهم و مؤثری برای دفع آفت پسته است ضمن اینکه با فناوری پلاسما در باغات کار تحقیقاتی به نتیجه رسیده که با استفاده از آن روی آب و خاک توانستند آفت پسیل را که به جان درختان پسته بود با نتیجه بالای 97 درصد دفع کنند که این نیز در مسیر صنعتی شدن در این منقطه قابل آزمایش و عملیاتی است و می تواند مستقر بشود.

 

 

اسلامی با ابراز امیدواری بر اینکه بتوانیم نتایج تحقیقات را به صورت کاملاً مؤثر در محیطی که آمادگی دارد فوری تر عملیاتی کرده و با آمادگی جهاد کشاورزی و پژوهشکده پسته و... بتوانیم کاملاً فعال گسترش بدهیم؛ اظهار کرد: در بحث پرتودهی گاما نیز کرمان یکی از قطب های بزرگ است.

 

 

وی ادامه داد: محصولات کشاورزی و باغی کشور بیش از 30 درصد ضایعات دارد زیرا آفت پذیری بالا و ماندگاری پایین دارد و یکی از بحث های مغفول مانده پرتودهی گاما است لذا کشور را به 12 قطب تبدیل کردیم که یکی کرمان است و سامانه های پرتودهی گاما را کلاٌٌ وابسته به خارج بود با مهندسی ساخت داخل الان نمونه های سوم و چهارم آن در دست ساخت است و با مشارکت شرکت های دانش بنیان این سامانه ها را در دست تولید داریم تا منابع اشعه آن را که باید به سمت خودکفایی برویم در دست اقدام داریم تا کشور را تحت پوشش این سامانه ها قرار داد و آفت پذیری محصول از بین برود و ماندگاری آن افزایش یابد و با اولویت خرما در شرق استان بکار گیری شود.

 

 

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی کشور ادامه داد: در بحث معادن موضوع مهم این بود بتوانیم ژئوفیزیک هوابرد که از تلکنولوژی روز استفاده می شود گسترش بدهیم و شناسایی و بهره برداری از معادن در اولویت است و با توجه به تفاهم نامه ای که بین استان و سازمان و سرمایه گذاران منعقد شده بهره برداری از معادن را گسترش می دهیم که از طریق این سه اقدام موازی، سازمان بتواند با فناوری های در اختیار و سرمایه گذاری هایی که مشارکت می کند بتواند نقش خود را برای بهبود وضع اقتصاد و اشتغال ایفا کند و سلامت و امنیت غذایی و اشتغال پایدار را برای مردم این خطه مؤثر اقدام کند.

 

 

 

وی در ابتدای سخنان خود یاد شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را به عنوان شهید شاخص انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت و نگین درخشان تلاش و ایثار و فرهنگ جهاد و شهادت گرامی داشت و گفت: به فرموده رهبری مکتب شهید سلیمانی است و کار و تلاش بی ادعا و محبت و صمیمیت و با مردم بودن و خسته نشدن و مقاوم بودن و در همه عرصه ها در صف اول بودن، ویژگی هایی است که خداوند به آن پاداش ویژه می دهد همانگونه که به شهید سلیمانی داد و این سرزمین این فرزندان را پرورش داده و موجب افتخار همیشه تاریخ خواهد بود.

 

 

حجت الاسلام حسین جلالی، نماینده مردم شهرستان های انار و رفسنجان در مجلس گفت: گرچه باید شاکر خداوند باشیم اما محصول پسته دو سال دچار سرمازدگی شد و از حدود ۱۵۰ هزار تُن پسته امسال گفتند ۵ هزار تُن داریم و امروز جشن پسته نیست روز عزای پسته است و گریه کشاورز در آمده و زندگی او مختل شده و یک ریال تسهیلات در سال جاری وارد سیستم کشاورزی ما نشده است.

 

 

وی افزود: درختان رفسنجان قدرت تنفس ندارند زیرا گل و لای باغات در اثر سیل امکان آب دهی به ریشه را فراهم نمی کند و  با یک بحران بزرگ مواجه شدیم و کشاورزی آسیب می بیند و بازار جهانی پسته را آمریکا گرفته است.

 

 

جلالی اظهار کرد: از حرکت علمی و فناوری شما تشکر می کنم که امیدی در دل ما ایجاد کرده که از آفت های کشاورزی و پسته نجات یابیم و وام سرمازدگی و سیل زدگی نرسیده و تجاوز از قدرت موتورهای چاه پدر کشاورز را در آورده و وام ها مردم را گرفتار کرده لذا درخواست امهال وام های کشاورزی را داریم.

 

 

کد خبر 1219699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha